Nadchodzą procesory Meteor Lake w 7 nm; Intel osiągnął kamień milowy
Ile plusów będzie przy 7nm? :)
I Co z tego że wymienisz procesor/podstawkę/ ramy na nowy typ za powiedzmy 2,5K, gdzie wydajnościowo będą może 5-10% bardziej wydajne od poprzedniej generacji, a karty graficzne jak drożeją tak drożeją dalej... po niżej 4tys pln nie kupisz obecnie NIC! żadnej nowej porządnej karty do gier. Stawiam że w 2023 roku będziemy mieć premierę RTX 4000 tyle że nikt jej nie zobaczy na oczy..
"porządna karta do gier" dla każdego znaczy co innego. Dla mnie mój 1660ti jest wystarczająco porządny :P
Za rok będziesz myślał aby ją zmienić, i obecnie kosztuje ok 2,5-3K, a jak udało ci się kupić przed 2021, to miałeś szczęście.
nie no wielkie XD
typ co mysli, ze podzespoly komputerowe wymienia sie co ledwie generacje xD
typ co mysli, ze karty daja duzo wiecej wydajnosci niz w poprzedniej, ale oczywiscie sytuacja jest inna z innymi podzespolami, nie no karta to w ogole jest cud inzynierii komputerowej, cud nad cudami, karta wytwor najwyzszej technologii XD
Duże rdzenie? A to nie jest przypadkiem tak że większy rdzeń to większe koszta bo produkcja jest droższa i jest większe ryzyko na trafienie uszkodzonego rdzenia?
Ja na I7 4790K i miałem zmieniać, lecz doszedłem do wniosku że nie warto.
Ciekawe w jakim miejscu za 2 lata będzie konkurencja.
Intel ma obecnie z kim konkurować w końcu.
DOPIERO W 2023 ? oh rany.... toż to jeszcze cały rok... do tego czasu AMD ich pozamiata z ZEN 4 a w 2023 to już może będzie ZEN 5 a Intel nadal w lesie... myślałem że premiera będzie teraz a nie aż za ROK AMD ich w tyle zostawiło i to daleko...