Microsoft zaleca producentom robienie komputerów dla graczy
Bullshit. Komputer ma byc prosty a nie jakas kosmiczna kostka z dupy. Zbedne pajacowanie z obudowami - nie potrzeba dziwnego ksztaltu, ani zmieniajacych sie diod.
Co do PCready, znajomy zakupil 3 rozne komputery (nie za 1 razem) reklamowane jako VRready - kazdy z nich mial jakies problemy. Koniec koncow pozycje ktore chcial grac, dzialaly mu na jego komputerze gdyz posiada CV1 wiec technologia optymalizacji jest w porowaniu do Vive.
Fajnie wyglądający PC jest ok, pod warunkiem że nie wygląda jak ósmy pasażer Nostromo. Za takie bajery i swiecidełka policzą sobie stosowną dla nich kwotę...
Ja to bym wolał aby Microsoft zachęcał producentów do lepszej optymalizacji ich tytułów. Ale z tego co czytałem to sami mają z tym problem...
Microsoft zaleca producentom robienie komputerów dla graczy
Co dokładnie mieli na myśli? Dzisiejsze komputery PC i gadżety dla graczy nie są wystarczające ładne do tej pory? Serio? XD
Wolę normalny PC do granie i do pracy. Taki ładny i prosty bez udziwnień.
Niech lepiej się skupiają na poprawieniu Windows 10, gdyż pozostawia wiele do życzenia (mam to na laptopie). Ostatnio czytałem plotki, że niektóre aktualizacji Windows 10 psują starsze gry.
Ale czego można się spodziewać po MS i niektóre firmy. Dla większe zyski są gotowi wywracać cały świat nogami do góry.
Normalnie pomysł roku.
Najpierw zalecenia a potem przyklepie się ustawę. Bo inaczej się nie da, żeby zmusić ludzi do wymiany sprzętu.
Czy to nie ten sam Microsoft, który mówił, że jego najnowszy system będzie rewolucją dla graczy i pomoże poprawić osiągi w grach wraz z dx12?
I ten sam, który twierdził, że do końca 2016 roku Win10 będzie miał bazę 1 miliarda użytkowników... Oh,wait.
Jakoś do tej pory nie widać wielkie postępy w grach. Tylko posiadacze karty AMD na Win10 coś zyskają, a posiadacze NVIDIA mają dodatkowe powody do narzekanie.
Może zaowocuje to tym, że będą montować lepsze dedykowane GPU do tańszych lapków. Ale w Polsce nadal będzie drogo.
Większość tego sprzętu "dla graczy" wygląda tak, że wstyd mi to trzymać w pokoju.
Jedynie myszkę G602 udało mi się dostać bez setek świateł i kosmicznego wyglądu.
Lepiej by pomyśleli nad wersja minipc i wysokich osiągach żeby bardziej dostosować to do dzisiejszeych czasów gdzie miejsca zawsze mało i gdzie mozna i ja tv i przy monitorze zagrać.
MiniPC istnieje na rynku od dawna. Po prostu nie umiesz szukać i kupić miniPC za pomocą Internetu. Widziałem taki 1 model miniPC u znajomego.
Możesz wykorzystać także laptop do roli miniPC (patrz zdjęcia).
Nie wiem, czy da się tak do końca połączyć MiniPC z porządną wydajnością. Wydajny PieC generuje swoje ciepło i dobrze by było odpowiednio je odprowadzić... Dobry blaszak to dla mnie zero bajerów, diód ,światełek itp. Porządna ,w miarę wyciszona i dobrze wentylowana buda - sprawiłem sobie ostatnio Fractal Design Define R5, moim zdaniem godna polecenia. A bebechy? No cóż, to na co nas stać. A to : "koncern prosi współpracujących z nim producentów komputerów o tworzenie nowoczesnych „blaszaków”, czyli takich, które wyglądają fajnie, oferują nowe doświadczenia i są bardziej wydajne" - powiem brzydko,lecz dosadnie - tekst z d...py,zaklinanie rzeczywistości. Przecież , jeśli ktoś ma kasę, to złoży takiego kompa, jakiego chce/na ile go stać. W ogóle w mniemaniu Małomiękkiego ta odezwa,ten "nowy trend" to miał być co? Powiew świeżości? Może i to tak miało być, ale dla mnie wyszedł z tego zwykły bąk.....
Ja wiem ze są. Tylko ważne jest zeby to sie popularyzowalo i rozwijało. Zeby można było pod tv podpiac i mieć pcta z wszystkimi jego zaletami i bezprzewodowa klawiaturo-mysz.
>Microsoft
>Spełnione obiecanki dotyczące gamingu
Pick one.
Ile to już się nasłuchałem o DX11 i Viście, o Games for Windows Live, teraz DX12, no to czekam na te gry pod DX12 i takowych nie ma, a jak gra obsługuje DX12, to są spadki wydajności. No to kiedy jakiś deweloper w końcu wyda grę od podstaw budowaną z myślą o DX12? Nie jest tak jakby nowa generacja? Czas może się przerzucić z tego DX11 i w końcu pisać gry pod DX12? Nie?
Z dx12 jest tak samo jak było z dx11. Directx11 miał premierę wraz z Windowsem 7 (2009), większe ilości gier które wspierały dx11 pojawiły się dopiero w 2012 a gry które były projektowane z myślą o dx11 zaczęły masowo pojawiać się dopiero pod koniec 2013. Jak wszystko potoczy się w takim samym tempie to gry zaprojektowane z myślą od dx12 zobaczymy dopiero około 2020.
Poza tym nowa generacja czego? Konsol? Przecież właśnie z wejściem obecnych konsol przeszliśmy na dx11, może przy następnej generacji przeskoczymy na dx12.
niech oni już lepiej niczego nie zalecają
jest masa ładnych, funkcjonalnych i stonowanych obudów dla graczy, designerskie GPU, chłodzenia, monitory, na klawiaturach mechanicznych Azjaci do spółki z Niemcami z Cherry zbijają taki hajs, że trudno sobie wyobrazić...
rynek poradzi sobie bez emejzing pomysłów ms i jego zarzynajacego dyski HDD i ledwie działającego na SSD Windowsa 10 (tak, do UWP piję)
Niech MS skupi się na Xboxie najlepiej.
No właśnie m$ powinien sie skupić na PC. To dobry biznes tym bardziej ze maja system operacyjny.
Ale xboxa niech nie opuszczają bo sony sie rozpanosza i gry będą po 400 przypisane do konta. A w takie to już prawie nikt u nas nie zagra. Teraz chociaż na uzywkach sie gra.