Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Marilyn Manson – urodzony łotr (1)

19.04.2012 15:03
1
zanonimizowany817724
8
Legionista

Zgadnijcie o kim napisałem moją pracę na języku angielskim :d

19.04.2012 16:00
maciek16180
2
odpowiedz
maciek16180
54
Konsul

Ja tam go nie lubię. Faceci nie powinni się malować :)

19.04.2012 16:03
rog1234
3
odpowiedz
rog1234
77
Dragon Install

na kilka miesięcy przed premierą najwspanialszej współczesnej płyty ever (The Fragile)

Srsly? :P Strasznie lubię The Fragile, ale tylko (i wyłącznie) we fragmentach. W całości się tego pretensjonalnego tworu nie da słuchać, nawet jednej płyty, a co dopiero obu. Obok The Downward Spiral albo Year Zero jako całość to nawet nie stało (jeśli już zamykamy się do tematu NIN) :P

Maniek to strasznie inteligentny facet, tyle że trzeba się wgryźć żeby to dostrzec. Z zewnątrz kompletnie tego nie pokazuje... moją ulubioną płytą do dzisiaj jest Mechanical Animals, które jest niby skocznie, niby mrocznie, ale przede wszystkim świetnie, ale na równi z The Golden Age of Grotesque, za ten chory klimat utworu tytułowego i całkiem przyjemną, ostrzejszą jazdę tu i tam. Nie wzgardzę też Antichrist Svperstar, ale też raczej w fragmentach, jakoś nigdy nie czułem potrzeby słuchania od dechy do dechy, poza zainteresowaniem się konceptem (zresztą w przyszłych wpisach na temat rzecznego "szatana" można wspomnieć o "Tryptichu" i stronie www.nachtkabarett.com, ale to już wyższa szkoła Mansonizmu).

19.04.2012 16:12
😈
4
odpowiedz
zanonimizowany507660
52
Generał
Wideo

maciek16180

To Mudvayne i Mashroomhead też chyba nie polubisz - Twoja strata ;].

http://www.youtube.com/watch?v=F1I07OKWhjk
http://www.youtube.com/watch?v=U45NfWSX-Vk

19.04.2012 16:14
sekret_mnicha
👍
5
odpowiedz
sekret_mnicha
265
fsm

GRYOnline.plTeam

rog >

1. NIN: tak, Fragile to jest reznorowe magnum opus i najdojrzalsza, najbardziej przemyślana, najciekawsza jego płyta (10/10 jak stąd do Lwowa). Tak uważam. Downward spiral jest o oczko niżej (9/10), YZ o dwa (8/10). Ale rozumiem, że można inaczej odbierać NINowe albumy - nie będę się spierał, bo to taka trochę dyskusja pt. który genialny twór jest genialniejszy niż inny genialny :P

EDIT: NIN to jest zresztą temat na osobny, pełen fanboizmu wpis... Może dojrzeję do niego :P

2. Manson: o tryptyku pisać nie chciałem (bo nie oszukujmy się - tematykę MM ledwo liznąłem w tym tekście, chcąc przygotować lud na nadejście nowej płyty), a Nachkabarett jest wyjątkowo IMO nieintuicyjną stroną, choć wypełnioną masą ciekawych informacji. Szkoda, że forum zostało ostatnio zablokowane i nie można go przeglądać.

19.04.2012 16:43
maciek16180
6
odpowiedz
maciek16180
54
Konsul

Red Crow : Jeśli grają tak jak wyglądają to na pewno nie. Nie znam ich, ale nie lubię darcia mordy.

19.04.2012 17:33
7
odpowiedz
zanonimizowany821702
5
Konsul

Można posłuchać, lubię niektóre kawałki. Bardzo dobrze wychodzą mu covery, pierwotna wersja sweet dreams jakiejś Annie Lennox jest badziewna, dopiero w wykonaniu Mansona dostaje mocy. Podobnie Personal Jesus, o wiele lepsze niż depesze.

19.04.2012 21:28
klaudyna
8
odpowiedz
klaudyna
60
Pretorianin

Najbardziej podoba mi się słowo "łotr" :P

19.04.2012 21:58
9
odpowiedz
zanonimizowany239410
47
Legend

Zobaczyłem tytuł i wiedziałem, że to sekret_mnicha. Mansona kiedyś lubiłem bardziej niż dzisiaj :). Podobały mi się jego płyty mniej więcej, tak jak autorowi, do TGAOG (który też uważam za album na co najmniej 8/10). Niemniej ostatnie dwa albumy to nic wielkiego, a singiel z kolejnej jakoś mnie nie wciąga. Generalnie odnoszę wrażenie, że sierot po new metalu jest znacznie więcej. Po szczycie popularności na przełomie wieków gdzieś nie mogę się odnaleźć, a ich muzyka mutuje do dziwnych kierunków.

To wszystko jednak nie zmienia faktu, że chętnie z Mansonem wypiłbym flaszkę wódki. Tak jak z Jaruzelskim.

19.04.2012 22:20
pablo397
👍
10
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted
Wideo

Moze Eat Me, Drink Me moze sie mniej podobać, bo troszke spokojniejsze klimaty, to The High End of Low to powrót do początku - mieszanka mocnego pierdolniecia i pokręconych ballad - jakbym sluchal pierwszych płyt zespolu.

Devour, Pretty as Swastika czy Were From America - dobra dawka mocy i powalonych tekstow. Dobre Leave a Scar, Arma-Goddamn-MotherFuckin-Geddon w Teddy Bears remixie czy spokojniejsze ballady jak Running to the Edge of the World to Manson znany i lubiany - sluchajac tych kawalkow czulem sie jakbym cofnal sie do poprzedniego wieku :)

ta sama moc, te same wykrecone teksty - w skrocie ten sam, zjebany manson :D

http://www.youtube.com/watch?v=Z37Lu8-jmTM czysta moc :)

19.04.2012 22:22
pablo397
😃
11
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted
Wideo

btw. jeden z ich ciekawszych teledyskow

http://www.youtube.com/watch?v=THNEolxBmso&ob=av3e

jak ktos nie zna to pozna i pokocha (za muze) lub znienawidzi za pierdolniętość do kwadratu widzac teledysk :)

20.04.2012 09:20
sekret_mnicha
12
odpowiedz
sekret_mnicha
265
fsm

GRYOnline.plTeam

Z ostatnimi płytami jest tak, że moim zdaniem nie wytrzymują konkurencji ze starszymi. Na takim AS czy MA podoba mi się w zasadzie wszystko, a już EMDM czy THEOL wymagają dokonania selekcji.

Eat Me... jako całość mnie nie przekonuje, ale są tam świetne utwory w rodzaju Evidence, Are you the rabbit czy You and me and the devil makes 3. The Hihg End... podobało mi się bardziej tuz po premierze, z czasem blask nieco osłabł, ale tutaj bardziej widać starego Mansona (szczególnie w świetnym We're from America, który wspomniał pablo... Otwierające płytę Devour + Pretty as a $ też są czadowe).

Czekam bardzo na nowy album, ciekawi mnie ile prawdy jest w tym kolejnym "comebacku" :)

20.04.2012 18:07
maciek16180
13
odpowiedz
maciek16180
54
Konsul

Ten teledysk jest tak pojebany, że nawet nie wiem jak go określić. Nie lubię filmów z gołymi transwestytami.

gameplay.pl Marilyn Manson – urodzony łotr (1)