Logitech G15 - mocna rzecz dla graczy
Bardzo fajnie opisana klawiatura. wszystko co jest potrzebne - programowanie przycisków, jakie gry obsługuje itp. Ale myślę że przydało by się jeszcze porównanie z nowszym modelem tej klawiatury - również Logitech G 15 - http://www.logitech.com/index.cfm/keyboards/keyboard/devices/3498&cl=roeu,en
Ja jestem posiadaczem G11, identycznej lecz bez ekranu i spisuje się naprawde świetnie. POLECAM !!!
No można sie pogubić
Chciałbym kiedyś coś takiego wypróbować.
Ja od 10 lat używam tej samej, klasycznej klawiatury z dużym enterem, bez żadnych power/sleep/, volume i innych skrótów. Do tej pory jedyną z grą, w której miałem problem z całkowitym ogarnięciem klawy (to jest wygodnym ustawieniem wszystkich mocy Jedi) było Jedi Academy.
Termez --> Posiadam ten drugi model klawiatury z twojego linku i sprawdza się ona znakomicie, w zasadzie jedyna różnica to ilość programowalnych przycisków, bo moja posiada ich tylko sześć.
Natomiast te sześć dodatkowych przycisków spokojnie starcza do wszystkiego (tym bardziej, że są trzy przełączniki trybów więc przycisków można mieć 18), łącznie z najbardziej wymagającymi grami MMORPG.
Przycisków może zabraknąć jedynie w wypadku symulatorów lotu. :)
Z checia bym kupil, myszke juz mam z gornej polki, teraz jeszcze klawiatura. Szkoda tylko, ze nie obsluguje coda4 czy quake3 -gier, w ktore sporo gram. W zasadzie to nie jestem pewien czy bym z tego lcd w ogole korzystal bo po co skoro mam wszystko wygodnie ulozone na ekranie glownym komputera... Zwlaszcza w grach wymagajacych refleksu (a wiekszosc chyba sie opiera w mniej lub wiekszym stopniu wlasnie na refleksie) ekranik jest bezuzyteczny. Taki tam bajer dla tych, ktorzy nie maja co z kasa robic.
To tak żeby się pochwalic;)
Przydatne w grach, które używają dużo skrótów np. Starcraft czy Lineage:)
Bo sie ustawia tylko makra na klawisze i rzuca odpowiednie kombinacje czarów czy odpowiednia zarządza się jednostkami:)
Wada->czasami problem z wykryciem jej przy bootowaniu kompa;)
Na szczęście bardzo łatwy do rozwiązania;)
Po zainstalowaniu(obecnie ma odinstalowany software) dużo procesów się dodaje odpowiedzialnych za poszczególne funkcje klawiatury;)
Widzę, że nowa ma lepsze podświetlenie ekranu i nie ma klapki. Do tego więcej rzeczy wypisuje:)
W każdym bądź razie nie narzekam:)
Phi, ale na pewno żaden z was nie ma klawiatury z czytnikiem linii papilarnych :p
eeeh nie rozumiem co w tej klawiaturze jest "gaming" skoro z ergonomia grania nie ma ona nic wspolnego, a na lcd to sie patrzy moze przez pierwsze 15 minut po jej zakupie.
to jest gaming :P
http://www.trustedreviews.com/gaming/review/2005/12/09/Saitek-Pro-Gamer-Command-Unit/p1
ewentualnie do fpp Fang http://www.firingsquad.com/hardware/zboard_fang_review/
Najlepsza jest zwykła czarna klawa za 30zł
Ładniutka
Wszystko ok, ale nie wiem czy zdanie "Z resztą sama literka G (Gaming) mówi sama za siebie." jest poprawne ;]
Mam taka i jestem Bardzo Zadowolony :)
Nie rozumiem po co wrzucac recenzje starego sprzetu, skoro pojawila sie niedawno nowa wersja (z linku wyzej). Z tego jednak co sie orientuje to ma ona znaczaco gorsze oceny od swojej poprzedniczki, wiec radze poczytac dokladnie przed zakupem.