Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Kłopoty Sony z Blu-ray

13.07.2006 17:59
Piotr44
👎
1
Piotr44
209
Generał

Coś czuje że Sony przejedzie się na BR tak samo jak wcześniej na: Betamax , Memory stick , Minidisc i UMD. Coś Sony ma wyjątkowo kiepskawą passę jeżeli chodzi o lansowanie nowych standardów.

13.07.2006 18:10
👎
2
odpowiedz
zanonimizowany1254
79
Generał

Zapomniałeś o płytach kompaktowych.

"gópie Sony"

13.07.2006 18:13
😜
3
odpowiedz
zanonimizowany42875
0
Legend

n2n ===> hehehe :) tyle ze plyte CD wynalazl Philips :]

13.07.2006 18:18
4
odpowiedz
zanonimizowany1254
79
Generał

hehehe, tyle ze plyte CD wynalazl Philips razem z Sony po podpisaniu porozumienia dotyczacego wspolpracy oraz wymiany informacji poniewaz obie firmy prowadzily jednoczesnie podobne badania.

13.07.2006 18:21
5
odpowiedz
zanonimizowany42875
0
Legend

hehehe jednak za wynalazce uchodzi Philips :] Wczesniej przedstawili swojego Laserdisca i na jego podstawie jako pierwsi stworzyli prototyp CD.

In the early 1970s, using video Laserdisc technology, Philips' researchers started experiments with "audio-only" optical discs, initially with wideband frequency modulation FM and later with digitized PCM audio signals. The compact disc was thus developed by Philips from its own 12 inch Philips LaserVision discs.

:) Dzieki BOGOM wszystkich wymiarow udalo im sie dogadc i stworzyc standard ktory przetrwal lata :). Teraz sie nie udalo i jest i BR i HD i w sumie nic nie ma :)

13.07.2006 18:29
😊
6
odpowiedz
zanonimizowany2673
72
Legend

Ale na SACD się już przejechali :)

Niemniej z Blu-Rayem może im się udać. W końcu cieżko pominąć fakt, iż jedno z 8 głównych studiów filmowych NALEŻY do Sony i nie ma ono zamiaru wydawać filmów na niczym poza BD. A do Sony Pictures należy też bogata baza produkcji MGM i Columbia TriStar.

13.07.2006 18:29
Triber
7
odpowiedz
Triber
64
Konsul

kasete, winyl i CD -- Philips

13.07.2006 18:43
8
odpowiedz
zekke
34
Generał

ee rotfl, sony przejechalo sie na memory stick ? lol.

13.07.2006 18:44
Łosiu
👍
9
odpowiedz
Łosiu
280
Najsłynniejszy półprezes

GRYOnline.pl

Uwaga - ALBZ zaraz nadciągnie. On bedzie wiedział co się dzieje w fabrykach :> i nam to ładnie wytłumaczy

13.07.2006 18:46
10
odpowiedz
zekke
34
Generał

Tak jakbys ty wiedzial co sie w nich dzieje bez oficjalnej wypowiedzi sony. n/c

13.07.2006 18:46
Łosiu
11
odpowiedz
Łosiu
280
Najsłynniejszy półprezes

GRYOnline.pl

wiesz bardziej wierze chińskim gazetom branzowym niż jemu :>

13.07.2006 18:51
12
odpowiedz
zekke
34
Generał

No wlasnie to mnie smieszy, ze ludzie maja nawyk omijania sformuowania typu 'wedlug xxx' albo poprostu go nie rozumieja. Pomijam fanboyow i nagonke na sony bo to osobny watek xd.

13.07.2006 18:53
Łosiu
13
odpowiedz
Łosiu
280
Najsłynniejszy półprezes

GRYOnline.pl

zekke - zaprzeczytsz tez temu ze Sony już 2 razy przesuwało premierę Swojego napędu Blu-ray. Jak myślisz dlaczego?

13.07.2006 19:00
14
odpowiedz
zekke
34
Generał

Geez, trzymaj sie faktow. Jesli sony to oficjalnie potwierdzi to nie bede zaprzeczal niczemu ; >

13.07.2006 19:01
Łosiu
15
odpowiedz
Łosiu
280
Najsłynniejszy półprezes

GRYOnline.pl

A co do nagonki na Sony to tak na prawdę nie wiem o co ludziom chodzi. Firma wprowadza super rozwinięty technologicznie produkt i promuje nieco rewolucyjne podejscie do konsoli. Naturalnym jest że wiaże się z tym duzo problemów i natury technicznej i ideologicznej. Stąd cała masa przeróżnych opinii. pewnym jest że tak jak z każdą nową technologią tak i z tą bedzie sporo problemów tzw. wieku dziecięgo. Tyle. CO do albza - śmieszy mnie po prosu jego sposób zaprzeczania rzeczywsitości - np. okreslanie informacji zawarych w raporcie z zebrania udziałców Sony sprzed 2 dni jako przestarzałe i do bani :>

Faktem jest ze pierwsze napędy miały być w maju.

13.07.2006 19:03
Łosiu
16
odpowiedz
Łosiu
280
Najsłynniejszy półprezes

GRYOnline.pl

Today, Sony announced that is launching another all-new video format used by one of its game platforms with an even more limited selection of movies. On May 23, the electronics giant will debut its Blu-ray Disc (BD) format, which will be used by the PlayStation 3, in North America with eight films of varying vintage, popularity, and acclaim: 50 First Dates, The Fifth Element, Hitch, House of Flying Daggers, A Knight's Tale, Resident Evil: Apocalypse, XXX, and the 1978 concert film The Last Waltz. They will be followed by a second wave of releases on June 13: Kung Fu Hustle, Legends of the Fall, RoboCop, Stealth, Species, SWAT, Terminator, and Underworld: Evolution. - to tak żeby nie było że to plotki....

13.07.2006 19:16
17
odpowiedz
zekke
34
Generał

No juz, juz.

13.07.2006 19:20
😊
18
odpowiedz
Gaara
6
Senator

Łosiu -> good:)

13.07.2006 19:55
Triber
19
odpowiedz
Triber
64
Konsul

True Łosiu, do dziś pamiętam ten wątek i inny też (oczywizda sony-ps3), gdzie albz wychwalal swoje wykształcenie i mądrość.

13.07.2006 20:11
😒
20
odpowiedz
zanonimizowany47667
0
Generał

Wątek z 'Sony' w nazwie i zadnego wpisu albz74? Co jest?

13.07.2006 20:26
😈
21
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

No ludzie, wolnego wziąć nie można :)
Dopiero zajrzałem a tu proszę taki news i mnie znowu wołacie.

Zanim zacznę 3miś- a propos CD. Wiki is Your friend:

In 1979 Philips and Sony decided to join forces, setting up a joint task force of engineers whose mission was to design the new digital audio disc. Prominent members of the task force were Kees Immink and Toshitada Doi. After a year of experimentation and discussion, the taskforce produced the "Red Book", the Compact Disc standard. Philips contributed the general manufacturing process, based on the video LaserDisc technology. Philips also contributed the Eight-to-Fourteen Modulation, EFM, which offers both a long playing time and a high resilience against disc handling damage such as scratches and fingerprints; while Sony contributed the error-correction method, CIRC. The Compact Disc Story, told by a former member of the taskforce, gives background information on the many technical decisions made, including the choice of the sampling frequency, playing time, and disc diameter. According to Philips, the Compact Disc was thus "invented collectively by a large group of people working as a team

Otóż- po primo Łosiu Ty jako człowiek GOLa bawisz się w name-calling - pretty lame, shame on You. Zabolało Cię że powtarzanie informacji znanych od miesięcy nie można nazwać newsem tylko z tego powodu że przypomnieli o tym przed dwoma dniami na zebraniu akcjonariuszy. Żadna to rewelacja.
po secundo - weźcie do serca (choć może napiszę tak żebyście zapamiętali- wbijcie to sobie do głów !!!!! że blu-ray nie jest wynalazkiem li tylko Sony ale blu-ray consortium w którym jest parę znanych firm
(again Wiki is Your friend-
The Blu-ray Disc Association (BDA) is responsible for establishing format standards and promoting and further developing business opportunities for Blu-ray Disc. The BDA succeeds the Blu-ray Disc Founders (BDF), and was formed on October 4, 2004. The BDA has more than 90 members.

Its board of directors consists of:

Apple Computer
Dell
Hewlett Packard
Hitachi
LG Electronics
Mitsubishi Electric
Panasonic (Matsushita Electric)
Pioneer Corporation
Royal Philips Electronics
Samsung Electronics
Sharp Corporation
Sony Corporation
TDK Corporation
Thomson
Twentieth Century Fox
Walt Disney Pictures
Warner Home Video Inc.
) - więc już naprawdę skończcie z tym Sony.

Po tertio - wcale mnie nie dziwią opóźnienia i spodziewany brak laserów- wszak Sony do marca 2007 skonsumuje ich ponad 6 milionów do Playstation 3 , podczas gdy produkcja i sprzedaż playerów BD czy HD-DVD to są marniutkie dziesiątki tysięcy do tej pory. Zanim więc machina ruszy, wszelkie opóźnienia mają o wiele większy wpływ niż w przypadku produktów których potrzeba 5 tysięcy miesięcznie które pół żartem Chińczycy mogliby ręcznie wyprodukować.

A news jest stary, 3 dni temu czytałem go na Empire i IGN

13.07.2006 20:36
Molzey
👍
22
odpowiedz
Molzey
114
Generał

I co ,wstyd wam teraz, bluźniercy?

13.07.2006 20:37
Łosiu
👍
23
odpowiedz
Łosiu
280
Najsłynniejszy półprezes

GRYOnline.pl

No teraz wiem że zyje - browarek i czytam dalej - lepsze niż w krzywym zwierciadle :)

13.07.2006 20:38
24
odpowiedz
realsolo
221
Generał

Premiera na pewno nie bedzie opozniona - bedzie ytlko ew. mniejsza ilosc na starcie - sklepy, gdzie mozna zamawiac juz maja ta ifnormacje i pisza wyraznie ze moze byc mala ilosc startowa. bez sensowny wniosek ze przesuneita zostanie premiera :x

Blue-Ray zadomowi sie dobrze na ps3, na pc i filmach. to raczej pewne.

13.07.2006 20:43
😈
25
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

Chcecie newsa z dzisiaj ? EDIT - kurna dałem newsa sprzed 2 dni? I am teh doomed !!!!

Havok 4.0 Launches Expanded Suite of Tools for Top Developers

San Francisco, CA, July 11, 2006 - Havok, the premier provider of interactive software and services to digital creators in the games and movie industries, announces today the official release of Havok 4.0, a modular suite of artist tools and run-time technology that dramatically accelerates the development of cross-platform, cutting edge electronic games and special effects for films, meeting the needs of the world's top developers and producers.

Havok 4.0 enhances Havok's industry-leading game-play physics and animation products (Havok Physics™ and Havok Animation™). It also introduces two new products - Havok Behavior™ and Havok FX™ - to accelerate development of sophisticated interactive character behaviors, and to deliver an unprecedented level of physically-based "special effects" phenomena. The combined 4.0 solution represents a best-of-class SDK and tool set that puts power and flexibility in the hands of today's leading game developers and film effects wizards.

With Havok 4.0, game developers can select from a modular suite of technologies and tools spanning game-play physics, character animation, behaviors and special effects, optimized for the widest range of platforms, including Sony Computer Entertainment Inc
(SCEI) much-anticipated “PLAYSTATION®3” computer entertainment system, and Microsoft’s 64bit Windows operating system.

“Havok is committed to developing a suite of products that allow developers to create games that take realism to new levels, that take less time to develop and can be built more economically,” says David O’Meara, CEO of Havok. “Havok 4.0, Havok Behavior, and Havok FX are evidence of this focus and our commitment to continue to introduce groundbreaking solutions. We expect broad adoption of Havok 4.0 in our customer base.”

Havok 4.0’s tools and SDK are designed to be modular and open – so they can be integrated easily into existing production pipelines, reducing the overall iteration time needed to create immersive game-play experiences and special effects. The Havok 4.0 suite is backed by expert support and professional services, leveraging the experience of over 160 commercially released Havok-powered game SKUs.

In the 4.0 release, Havok’s HydraCore™ technology has been optimized to distribute physics and animation even more broadly across specialized cell and multi-core processing units in today’s most advanced game and PC hardware configurations. This maximizes game-play responsiveness and overall performance, enabling literally thousands of game-critical, game-play objects and characters to interact in real-time.
Havok Behavior™ introduces an SDK and stand-alone composition tool that works seamlessly with Havok’s plug-in tools for 3ds Max, Maya, and XSI, enabling rapid creation of real-time blending and character performances that respond intelligently to other characters and the physical world around them.

Havok FX™ adds an unprecedented level of hardware-accelerated physical phenomena, by utilizing graphics processing (GPU) technology from industry giants like NVIDIA and ATI to simulate tens of thousands of objects that collide in real-time, to add eye-popping effects to games.

The first games making use of Havok 4.0 are due out in Fall/Winter this year.

Czy tylko mi się zdaje, czy nie ma na liście X360

13.07.2006 22:25
26
odpowiedz
zanonimizowany26519
118
Generał

albz74 trudno aby na liscie byl x360 jak to narazie nvidia z havocxkiem pdopisala umowy o wspolprace :P .Ati jest jeszcze w drodze :D .
salbz74 i nei badz pewien tych 6 milinow konsol sprzedanych do marca 2007 :-] bo to raczej jest watpliwe ;D

13.07.2006 22:54
27
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

Mr_Hyde - 6 milionów ma zostać wyprodukowane. Czy zostanie sprzedane ? Nie mam pojęcia. Na pewno będzie się szybciej sprzedawać niż X360 tego akurat jestem na 99% pewny.

Tylko proszę niech inni nie wyjeżdżają z powrotem z ceną bo słabo mi się robi jak to bez przerwy słyszę.....

13.07.2006 23:13
Triber
28
odpowiedz
Triber
64
Konsul

Wolałbym żeby była już zima, skończyłyby się batalie o to, co lepsze, a co gorsze. Jak dzieci w piaskownicy.

13.07.2006 23:48
29
odpowiedz
zanonimizowany328096
8
Centurion

albz47 ma racje te argumenty z cena są przesadzone. Mnie cena konsoli nie odstrasza wkoncu Sony chcę aby jego produkt oferował bardzo dużo a to musi kosztowac (ciekawe ile będa kosztowac pierwsze odtwarzacze BR) Przeraza mnie natomast to, ze ps3 ma byc jak komputer czyli możemy go unowocześniac. Mam nadzieję ż eta informacja się nie potwierdzi bo wonsoli wlaśnie o to chodziło Kupujesz raz i nie martwisz sie o sprzęt tylko skupiasz sie na zabawie :D

14.07.2006 00:00
30
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

berek121212 - pierwsze odtwarzacze BD kosztują 1000$.
Co do unowocześniania konsoli - trochę śmiszne - CPU i GPU pozostaje bez zmian, a wymiana dysku na większy - czy to jest modernizacja ??

14.07.2006 07:47
👍
31
odpowiedz
zanonimizowany42875
0
Legend

albz74 ===> Ty naprawde zaprzeczasz rzeczywsitosci. To ze POZNIEJ, sony, philips i inni usiedli (szczegolnie P i S) i dopracowali standard nie znaczy ze wynalazca nie jest Philips...
To tak jak z silnikiem, to ze inni po Dieslu dopracowali silniki spalinowe nie znaczy ze on nie byl ich wynalazca... Spokojnie czlowieku. Rzeczywistosc nie jest Twoim wrogiem.... po prostu tak bylo i nie mozesz tego dowolnie zmienic dla swoich potrzeb...

14.07.2006 09:11
32
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

Hehe, ja zaprzeczam ? Zwisa mi kto wymyślił CD, sięgnąłem do Wiki i tam znalazłem trochę inny od prezentowanego obraz rzeczywistości więc go zamieściłem.

14.07.2006 09:21
^quqoch^
33
odpowiedz
^quqoch^
63
Patryk

Ktoś w tym wątku już pogrzebał HD, tak samo jak Blu-ray, a przecież te standardy dopiero powoli wchodzą na rynek. Ciekawe, czy wywiąże się między nimi walka typu Beta vs. VHS (VCR?)? Tego nie wiem, ale HD wystartował wcześniej (tak jak X360), poza tym ma taką samonapędzającą się reklamę w telewizji - są już programy nadawane w HD, jest dużo coraz tańszych telewizorów HD, w Polsce po wakacjach ITI ogłasza platformę z HD. Wszędzie HD, a nie Blu-ray. Można ubolewać, że napędy HD-DVD są nadal dość drogie, ale to na pewno będzie się zmieniać, będą pewnie taniały szybciej niźli napędy DVD. Szkoda też, że póki co niewiele jest filmów w tym formacie, jednako coraz szybciej ten minus jest poprawiany, wystarczy popatrzyć na ofertę Amazonu: http://www.amazon.com/b/ref=amb_link_1417962_1/104-0349573-6419970?ie=UTF8&node=16295741 , na razie marne 35 tytułów, z czego wiele staroci. Blu-ray ma 28 tytułów, równie niezachęcających: http://www.amazon.com/b/ref=amb_link_1417992_1/104-0349573-6419970?ie=UTF8&node=16295751 . Napędy HD-DVD już chyba przodują, Toshiba wypuściła HD-DVD Playera za 499 dolarów, kiedy Sony dla swojego Blu-raya ma napęd dwa razy droższy.

14.07.2006 09:33
34
odpowiedz
zekke
34
Generał

btw zostal juz opracowany czytnik ktory zapisuje/odczytuje oba formaty ; >

14.07.2006 09:41
👍
35
odpowiedz
zanonimizowany42875
0
Legend

albz74 ===> twoja rzeczywistosc jest zawsze inna...

Zwroc uwage ze to co Ty wkleiles zaczyna sie od : In 1979
a to co ja In the early 1970s

Wiem ze w Twojej rzeczywistosci, roznica tych przynajmniej 6 lat to nic. Ale w normalnej, rzeczywistosci, moze nie normalnej, ale z czasem plynacym zgodnie z ruchem obrotowym i obiegowym ziemi, jest to dosc sporo.

14.07.2006 10:37
😁
36
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

[33]^quqoch^ Totalne pomieszanie z poplątaniem. HD-DVD nie ma nic wspólnego z HD w X360 czy HDTV :)

HD to ogólne określenie High Definition - zarówno HD-DVD jak i blu-ray to HD.

Porównywanie w tym momencie HD-DVD i blu-ray mija się z celem, dość powiedzieć że na świecie sprzedało się kilkadziesiąt tysięcy playerów HD-DVD a blu-raya chyba jeszcze w sprzedaży nie ma, choć testy już są:

http://hdtvpolska.com/Pierwszy_test_Blu_Ray_na_swiecie_napewno_w_PL-t1160.html

Choć może jedno zdanie z recenzji wyciągnę: Odtwarzacz od naciśnięcie przycisku Power "ładuje się" do stanu MENU około 15 sekund co jest krótkim czasem w stosunku do HDDVD Toshiby (tam podobno 60 sekund).

14.07.2006 10:54
37
odpowiedz
zanonimizowany158587
167
Senator

A dla mnie to jest bezsens, z punktu widzenia użytkowników. Jede standard powinien być, a nie tu blue-ray a tu HD DVD. Paranoja. A takie urządzonka co będą obsługiwaly to i to będą droższe..... a ja chciałbym, by w przyszłośći mi działało wszystko.

14.07.2006 10:56
^quqoch^
38
odpowiedz
^quqoch^
63
Patryk

albz> To fajnie, że pozujesz na zawcę, ale najpierw czytaj ze zrozumieniem, albowiem nigdzie nie napisałem, że HD-DVD to to samo co HD. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że HD-DVD to nie HD, a Blu-ray to HDtak jak HD-DVD, bo przecież nie ma np Blu-ray TV. Twierdziłem tylko, że nazwa HD jest dużo bardziej rozpowszechniona niż Blu-ray. Zanim zaczniesz się śmiać z kogoś, śmiej się ze swojego rozumienia tekstu. HD-DVD to po prostu krążki DVD o powiększonej pojemności, tak czy owak i HD-DVD i Blu-ray będą wyświetlały telewizory HD.
A czy porównanie mija się z celem? Według mnie wcale nie, bo widać, że to te dwa standardy teraz będą konkurować i imho będą sobie trwać cały czas, jak MD, ale jednak popularniejszy będzie HD-DVD.

14.07.2006 10:58
39
odpowiedz
zanonimizowany42875
0
Legend

jestem przekonany ze beda tanie, normalne odtwarzacze obslugujace i BR i HF-DVD.
Jak nie za rok to za dwa. Ale beda. I wtedy kupie. Zreszta i tak nie ma co ogladac ani w standardzie BR ani w HD-D.

14.07.2006 10:59
^quqoch^
40
odpowiedz
^quqoch^
63
Patryk

Nie ma, ale będzie, bo HD odnosi sukcesy.

14.07.2006 11:32
41
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

[40]^quqoch^ no dobra niech będzie, nie zacznę rozbierać twoich zdań na części pierwsze - zacytuję tylko jeden fragmencik a Ty sobie odpowiedz sam co miałeś na myśli - Tego nie wiem, ale HD wystartował wcześniej (tak jak X360), poza tym ma taką samonapędzającą się reklamę w telewizji - są już programy nadawane w HD, jest dużo coraz tańszych telewizorów HD, w Polsce po wakacjach ITI ogłasza platformę z HD. Wszędzie HD, a nie Blu-ray. ROTFL

Co do porównań urządzeń i formatów to myślę że od tego są avforums albo podane przeze mnie HDTV Polska, ale wystarczy zacytować komentarz odnośnie HD-DVD Toshiby "Dzieci się szybciej rodzą niż ten odtwarzacz startuje" - cóż wiadomo że dostajesz to za co płacisz, 500$za Tosh i 1000$ za Samsunga BD ale szybkiego i z zarąbistym upscalerem SD DVD do Hi-Def.

14.07.2006 12:58
42
odpowiedz
zanonimizowany319469
0
Centurion

^quqoch^ HAHAHA wszystko ci sie pomyliło nie poruwnoj HD-TV do nedznego uzadzenia HD-DVD

14.07.2006 13:01
^quqoch^
43
odpowiedz
^quqoch^
63
Patryk

Nie rozumiesz, więc postaram się wytłumaczyć po raz kolejny: na rzecz HD-DVD działa to, że sam znak HD jest dużo szerzej rozpwszechniony niż Blu-ray. Jeśli jeszcze nie rozumiesz to już niestety nie moja rzecz, nie mam całego dnia na powtarzanie tego samego zdania.

grubas> Sięgnij po słownik zanim zaczniesz dyskutować.

14.07.2006 13:27
44
odpowiedz
Deadeye
39
Konsul

^quqoch^ -> aha, wiec teraz ludzie beda kupowali napedy hd-dvd za 500$ bo slyszeli literki HD w telewizji? ^^ wez juz sie nie osmieszaj chlopie...

14.07.2006 13:48
😁
45
odpowiedz
Gaara
6
Senator

14.07.2006 14:06
46
odpowiedz
zanonimizowany230714
39
Generał

ludzie będą kupowali to co jest tańsze i wygodniejsze dla nich a na razie blu-ray zapowiada się jako bardzo drogi format i podobno bardzo drogi do kopiowania (a walka z możliwością utworzenia kopii może spowodować brak zainteresowania tym formatem bo ja wybiorę wygodniejszy i tańszy format nie koniecznie lepszy i tak zrobi 90 % ludzi) jeśli tak będzie dalej to będziemy mieli HD-DVD w przyszłości jako standard a sony się dostosuje (zresztą pewnie tak będzie)

14.07.2006 14:11
47
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

Póki co to zanosi się że blu-ray będzie za rok formatem z kilkoma milionami urządzeń wspierających to urządzenie i kwestia ceny, kopiowania będzie miała marginalne znaczenie. A przy takiej bazie HD-DVD nie ma żadnych szans na zdominowanie rynku nawet jak zejdzie już teraz do poziomu cen DVD co jak wiadomo nie jest możliwe.

co daje podstawy do myślenia że BD będzie drogim formatem? Ceny high-endowych odtwarzaczy (bo podając cenę 500$ za HD-DVD Toshiby sprytnie 'zapomina' się o modelu za 1000$ HD-DVD Toshiby) ? Ceny dysków ? Koszty produkcji ?

14.07.2006 14:26
48
odpowiedz
Goomich
102
Konsul

To jest jakiś BD Samsunga za 500$, o którym też się sprytnie zapomina?

14.07.2006 14:54
49
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

O takim nie słyszałem bo sam fakt że Tosh się uruchamia 60 sekund powoduje że za bardzo nie widzę sensu porównywania go z Samsungiem na tym etapie ...

15.07.2006 14:20
50
odpowiedz
zanonimizowany230714
39
Generał

nie siedzę w temacie za bardzo więc dodam jedno, formatem przyszłości może zostać tylko i wyłącznie format na który będzie stać każdego, niezależnie od tego że będzie gorszy, nawet osobę zarabiającą 600 z - taki jest teraz DVD i taki będzie format przyszłości, oczywiście cena płyt możliwości zapisu to priorytet a dlaczego ? ponieważ dla prawie każdego to ma znaczenie, DVD zaczęło być popularne dopiero wtedy kiedy dało się tanio nagrać płytę, takie są prawa rynku a sony jużnie raz się przejechało nie wiem jak teraz cenowo te formaty się prezentują

Technologie Kłopoty Sony z Blu-ray