Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Janis Joplin królowa blues rocka

21.10.2010 23:21
👍
1
LooZ^
111
Legend

Kobieta z ktora poznawalem bluesa, polecam wszystkim :)

21.10.2010 23:27
kwiść
2
odpowiedz
kwiść
129
Generał

Mój ojciec słucha Joplin i pamiętam jak byłem mały cały czas myślałem, że ona jest murzynką ^^

Brakuje mi dzisiaj "normalnego" śpiewu bez poprawek. Jakiś czas temu spodobała mi się starsza płyta Reginy Spector. Świetny, oryginalny (z pochodzenia Rosjanka) głos. Kupiłem więc nowszą płytę, a tam to samo co wszędzie: idealny, dopieszczony do perfekcji głos, który słyszy się codziennie w RMF czy Zetce. Nie rozumiem czemu wszyscy muzycy chcą śpiewać dokładnie tak samo o_O Rzygać mi sie już chce czasami i nie ma tu znaczenia gatunek, bo w niemal każdym jest jeden wzór, który inni chcą naśladować. No może poza punck rockiem, bo oni najczęściej inaczej nie potrafią i dlatego są świetni ^^

22.10.2010 08:19
VinEze
👍
3
odpowiedz
VinEze
121
Hasta la victoria siempre!

No wysącz - jedyne miasto co ma toast w nazwie. JJ to taka sama ikona rocka jak Hendrix czy Morrison, ostatnio czytałem że JJ rozbiła butelkę na głowie Morrisona jak się nawalony czepił Hendrixa przy stole.

22.10.2010 11:03
Soulcatcher
😉
4
odpowiedz
Soulcatcher
281
ESO

Całkiem możliwe :) to były tak szalone czasy ze każda opowieść wydaje się prawdziwa.
Jest jeszcze Stary Sącz jak pijesz toast z ojcem.

23.10.2010 11:03
SnT
5
odpowiedz
SnT
147
U R

I nawet Cohen (który miał z Joplin co nieco do czynienia...)oddał Jej pokłon na swoim koncercie w Katowicach który miał miejsce właśnie w rocznicę śmierci. Piękna chwila :).

gameplay.pl Janis Joplin królowa blues rocka