Jak połączyć Wii z Internetem nie mając dostępu do sieci bezprzewodowej?
haha, to brzmi jak dobry zart :) rozumiem ze wii moze nawet w ogole nie produkowac grafiki 3d jesli gry beda fajne, ale brak zwyklej, standardowej wtyczki ethernet z ktora kombatybilne sa wszystkie urzadzenia to naprawde smieszne. jedyne 50 zl zeby moc sie podlaczyc do internetu :)))
a wyjscie na kabel zasilajacy chociaz jest? czy tez mozna tylko bezprzewodowo ;)
Jak XO miał tylko ethernet to ludzie marudzili, że nie ma WiFi, jak Wii ma WiFi to ludzie marudzą, że nie ma ethernet. Wg. mnie to super rozwiązanie, bo coraz więcej osób, w tym ja, łączy bezprzewodowo łącze przez router. Ja np. nie miałbym jak podłączyć konsolki do neta przez ethernet, musiałbym się nieźle nagimnastykować, a tak to tylko kilka kliknięć przy tv, przy routerze i już mam net w konsoli...
taa, tylko ze ethernet jest standardem ktory ma kazdy, a wi-fi maja tylko niektorzy. wi-fi to fajna sprawa, ale jako dodatek do ethernetu, nie odwrotnie :) tym bardziej mnie to dziwi ze montowanie takiej wtyczki nie jest ani drogie ani skomplikowane, to ewidentny "trik" N zeby wyciagnac wiecej kasy od graczy...
Deadyey -->
blad - wifi nie jest standardem w POLSCE.
A przypomne ci, ze w ow Polsce konsola, tez nie jest standardem, wiec akurat ci ktorych stan na konsole wifi juz zazwyczaj maja.
Ot samo sie jakos wszystko uzupelnia..
na zachodzie wi-fi rowniez nie jest standardem - kabel wciaz jest lepszy od wi-fi. to ze tam o wiele wiecej ludzi ma wi-fi to inna sprawa
Deadeye uwierz mi ze jest, wiekszosc providerow ma w swojej ofercie modemy/routery wi-fi, wiem bo nie mieszkam w polsce :P
mikmac, Kilgur --> wi-fi zadnym standardem nie jest i szybko nie bedzie. Nawet na zachodzie jak na razie standard to ethernet.
Zeby nie bylo, sam mam w domu i etherenet i wi-fi. :)
Deadeye, TeadyBeeR ===> Standardem i owszem jest ethernet. Ale w domach juz od dobrego roku naprawde wi-fi jest praktycznie na standardowym wyposazeniu. Wszyscy providerzy internetu w irlandii oferuja routery wi-fi jako (nomen omen) standard a czesc najwiekszych nawet za darmo.
Ogladalem kolo srody kilka developerskich ofert na nowo budowane domy i apartamenty i w 2 przypadkach na 3 calkiem nowe domy maja na wyposazeniu routery wi-fi... standardowo bez zadnych doplat. To jakbyscie to nazwali, ? :) Skoro nie standard? :-)
Tak czy inaczej, to bardzo fajnie, że udało się podłączyć zwykły nie nintendowski sprzęt.
I N Wii tego nie blokuje? Dziwne.
wifi juz mozna nazwac standardem, bo "na zachodzie" jako komp domowy zaczynaja krolowac laptopy a nie tradycyjne PC. A przeciez kazdy sie zgodzi, ze laptop i kabel ethernetowy to pomylenie pojec...