Intel Pentium Gold G5620 – budżetowy procesor z zegarem 4,0 GHz
Pentium G4560 to była rewelacja. Niska cena i przyzwoita wydajność, która wystarczała praktycznie na każdą grę w momencie premiery procesora. Problem w tym, że wymagania poszły do góry i teraz bez rzeczywistych czterech rdzeni praktycznie nie ma co podchodzić do większości tytułów mainstreamowych. Zatem kolejny model taką rewelacją niestety już nie będzie, bo dalej to 2R/4W. Ale do zastosowań biurowych i bardziej niszowych produkcji nadal super, tym bardziej, że taktowanie naprawdę zacne.
100$ to mało za 2 rdzeniowy procek? Według mnie to bardzo dużo, bo to będzie ponad 400zł.
2c 4t to różnica
Kurde.Mogli by już dać te 4 rdzenie a tak to będzie to pewnie odpowiednik i3 7300
Przecież to jest przebrandowany i3 7300.
Jeśli ktoś się zastanawia, czy 2 rdzeni a 4-6 robią różnice, to filmik powinno pomóc. 4,0 GHz to nie wszystko.
https://www.youtube.com/watch?v=1WdGdVidZ9k
Nie polecam ten procesor dla graczy, bo niewiele daje na dłuższy metę. Na Allegro można kupić używane procesory i5 lub i7, ale dużo lepsze i tańsze od tego, jak ktoś chce PC do granie za niewiele pieniędzy.
XDDD.Ale brednie.Jeszcze w GtA 5 takie ścinki?Na czym on to odpalał>Na intel core 2 duo?
Jak rozwiniesz opis pod filmiku, to zobaczysz taki:
System:
Windows 10 Pro
Intel i5 8600k
2x3.6Ghz
4x3.6Ghz
6x3.6Ghz
GTX 1060 6Gb
16Gb RAM Kingston DDR4-2400Mhz
Wystarczy wejść do odpowiednie ustawienie w systemu Windows i ograniczyć do określone rdzeni. Bez wątpienia tak zrobił. To proste, ale trzeba tylko wiedzieć.
Menu startu -> Wyszukiwarka -> msconfig -> rozruch -> opcje zaawansowane
2 rdzenie są za słabe dla nowe gry AAA, ale do gry Indie i pracy z Office w biurze to całkiem rozsądna opcja.
Nie wszyscy mają tyle pieniędzy na PC za więcej niż 1000 zł. Po to istnieją procesory Pentium i i3 podobnie jak karty graficzne GTX 1050 i 1060 od NVIDIA.
Za niewiele wyższe pieniądze konkurencja ma o wiele wydajniejsze procesory.
To jest jednostka do prostych prac biurowych i multimediów, a jest ona przez producenta rekomendowana do ogólnego użytku. To sztuczne hamowanie postępu.
Sam mam dwa jajka Pentiuma na LGA 1150, a nawet Preya z 2017 roku było można pograć na bardzo zadowalającej prędkości. Prawda że na najniższych detalach, ale za tyle ile ten procesor kosztował to nie ma co wybrzydzać.
Mam wspomnianego już G4560 z 2 rdzeniami i nie było jeszcze gry, która nie odpaliła mi w conajmniej 30fpsach. Skąd wy bierzecie info, że 2 rdzenie nie wystarczą na dzisiejsze gry?
Przez 4 wątki blizej temu procowi do wydajnosci 4 rdzeni niż dwóch