GeForce RTX 3060 o 19% szybszy w benchmarku niż RTX 2060
Gdyby kosztowała 1600 zł to spoko ale obecnie rtx 2060 kosztuje tyle ile kilka miesięcy temu kosztował rtx 3060 ti.
Oczywiście o ile jego cena będzie oscylować w okolicach 1599 zł, co jest obecnie dość wątpliwe.
wyczuwam subtelny aromat świeżej polskiej cebuli
Cebula jest ostatnimi czasy produktem Exportowym
Zna ją już cały świat!
Mimo, że 3060 nie nadaje się do kopania więc nie ma co popuszczać z ceny i spróbować wyciągnąć taki sam hajs od gracza czyli ponad 3000. Mam nadzieję, że będzie długo zalegać na magazynach sklepowych.
Przykładowe źródło:
Nvidia tells The Verge it will not be creating a Founder’s Edition of the RTX 3060 graphics card.
https://www.theverge.com/2021/2/12/22280277/nvidia-rtx-3060-graphics-card-release-date-time
Poza tym gdyby Nvidia szykowała Founders Edition, to zobaczylibyśmy tę edycję karty na prezentacji RTX 3060: https://www.gry-online.pl/hardware/nvidia-prezentuje-rtx-3060-12-gb-oraz-mobilne-uklady-rtx-3000/z51f17f
Za 1600 kupie od razu i tak łamiąc swoja zasadę "GPU max 1000zl"
A do tego czasu będę katował moją 1050ti - live long and prosper!
Pozostaje mi wierzyć, że mój Strix 1080 nie padnie przynajmniej do lipca. Kupując ją 4,5 lata temu w życiu nie przypuszczałem, że z jedną kartą tyle wytrzymam.
Co do kart 3060 niedługo będzie można znowu kopać. Górnicy i tak często ładują customowe biosy i mają gdzieś ograniczenia sterowników. Niektórzy idą dalej i wystarczy pobawić się trochę w IDA żeby zdejmować tego typu blokady. Jest to zwykła zagrywka PRowa. W filmie jest opisane jedyni którzy na tym ucierpią to gracze https://www.youtube.com/watch?v=sg__YdXbRtI
mogłyby by być nawet 100 razy szybsze, ale co z tego jak i tak nikt tego nie kupi
Troche słabo zważając na to że 3060Ti zbliża się do RTX 2080s, liczyłem na coś w okolicy 2070s
Dziś z nudy wszedłem sobie popatrzeć na ceny takiego 3070. Po zobaczeniu cen rzędu 5-6,5k stwierdziłem, że dość mam fantastyki jak na jeden dzień. A w komentarzach do kart lamenty w stylu "Dając za kartę nieco ponad 3tyś.." xD Serio, to co się dziś odwala z elektroniką i ceną za nią ogólnie to jakaś paranoja.
Za 1200-1400 zł może i bym się skusił ale że pewnie będzie za ponad dwójkę, to nara. Ceny grzałek poszły tak do góry, ze nawet nie chce się myśleć o rozbudowie czy kupnie nowego PC.
W ogóle śmieszni są ci walą teksty w stylu "kupiłem rtx 3070 za 3200zl ale ze mnie farciarz bo teraz jest za 5000" i uważają że trafiła im się okazja :D. Tak to wygląda chyba na każdym forum pełno takich gości, trochę przypał
rtx 3070 za 3200? przecież ja pamiętam jak jeszcze 2700 kosztowało. 3200 to miało rtx 3080 kosztować, to nie wiem, czy jest się czym chwalić xD
Właśnie masa jest ludzi co chwali się zakupem po tej cenie :D. Nie wiem czy nie ogarniają, że dali się oskubać, czy po prostu próbują siebie pocieszyć
Oni jakby mogli to by jeszcze sprzedawce w rękę pocałowali a może i w coś więcej bo teraz karta jest bardzo droga a jak kupowali to była tylko droga więc uważają się za farciarzy. Najważniejsze dla nich, że już mogą grać w w 4k 60fps z dłonią w majtkach.