GeForce GTX 1650 trafi na rynek pod koniec marca
Nie ogarniam tej numeracji. Była 1060, wyszła 2060, ok. Teraz doszedł jeszcze 1660, niby trochę dziwnie ale jeszcze ma ta numeracja jakiś sens, że niby podwójne 6. Ale teraz jeszcze 1650... gdzie jest 12xx-15xx?
[quote]Nowa karta od Nvidii powinna kosztować między 700 a 900zł.[/quote]
Budzetowa karta.. srsly??
Nie ogarniam tej numeracji
Ja też nie, bo Nvidia niepotrzebnie wprowadzała jakąś z tyłka nazwę 1660. Kompletnie sens potraciły numeracje kart.
A co do ceny, no jak 700 i 900 zł to są budżetowe karty, to ładnie nam się półeczki cenowe zmieniły. A pamiętam, jak kupowałem za 8 stówek RX-a 470, który do dzisiaj w drugim rydwanie ciągnie nowe gry i to wcale nie jest budżetowa karta. A teraz "budżetowa" potencjalnie stówka mniej od tysiaka? Ładna mi budżetowa karta xD
Niedługo to żeby złożyć budę będzie trzeba z auta zrezygnować. Granie na PC robi się tak elitarne, że portfel płacze.
Jak ludzie przestaną tyle płacić to się zrobi normalnie. Obecnie po promocjach można się zaopatrzyć w jakąś RX570-580 za 700-800zł, więc coś tam kupić można. Jak nV wyskoczy z czymś naprawdę ciekawym w okolicach 8 stów to już będzie się o co u nich zaczepić, bo budżetowy gracz jest dziś 'skazany' na AMD.
No seria 16 to turingi bez Ray Tracingu oraz DLSS :P