GeForce FX vs. GeForce4 Ti4600
niezly wynik , mysle ze zawsze geforcy beda najlepsze , niezly jest test przy rozdzielczosci 2048 x1536 :))) 175 klatek na sekunde wooow :) ja chce sobie kupic teraz geforca4 4200 no coz bede musial sie cieszyc tak wolna karta :)
kiedy i za ile ?
znowu trzeba zacząć zbierać qrka złom i makulaturkę !
jest jeden + GForce 4Ti stanieją !!!!!!
Troche ten test dziwny, jak dla mnie oczywiscie... nie dosc ze rozdzielczosci kosmiczne, ale to sie jeszcze da wytlumaczyc wydajnosca obu kart, ale bardziej chyba dajace do myslenia i oddajece rzeczywista wydajnosc byly by testy w "dzisiejszych" rozdzielczosciach... no i te ustawienia - szczegolnie 8xfiltrowanie aniso, jak wiadomo gf4 nigdy sobie dobrze z tym nie radzil... to taki wniosek sie nasowa, ze moze ten fx wcale taki dobry nie jest...
Cos te testy podejrzane. Nie wydaje mi sie zeby az tak wielka roznica mogla byc. Zreszta wszystko wyjdzie w praktyce, jak jakis zagraniczny serwis dostanie sprzet do testow.
Czy ktos mógłby mi podać dokładny link do samego testu? Z moim japońskim nie jest za dobrze i jakoś nie mogę trafić. :)
Tutaj jest tez cosik o tym, no i w bardziej "przystepnym" jezyku ;)
tylko ze ten tekst jest z 20 listoapda, a ten w newsie (co nie ma linku :() jest pewnie nowszy
Ten benchmark to sciema na maxa:)
Moj radek:
1. Przepraszam w ktorym tescie??:))
2. 50 fps przez prawie caly czas gry (wiecej licznik nie pokazuje). Przy 3 zombiakach zwalnial do 30.
3. Niestety nie posiadam
4. nie mierzylem ale gram full aniozo o fsaa w 1600x1200x32 i maselko.
DarkStar --> Mówisz o radku 9700 Pro czy zwykłym? I chciałbym zobaczyć test porównujący właśnie Radeona 9700 z G Fx...
Taki wątek juz był i tam były o wiele szczegółowe informacje
ta racja ati radeon jest lepszy jak dla mnie choz by pod wzgledem tego ze ma anizo 16x
cwaniaki, porownoja giforsy.. niech porownaja geforce fx z ati 9700 pro, wtedy dopiero testy beda ciekawe =)
co wy z tymi Radeonamo 9700 może i są dobre ale GF FX je odstawi na kilometr i co tu dużo gadać wiadomo nowa kata i dziwne żeby była wolniejsza od Radka:-)
moim zdaniem zbyt maly jest skok technologiczny aby osiagną takie wyniki ale pożyjemy zobaczymy. Swoją droga to Nividia mogla by sobie dużą reklamę zrobić na czymś takim nie uważacie?