GameStar 01/2009
Tylko 12 tekstów?
na DVD BattleForge ? Jak to możliwe przecież to gra z tego roku i w sklepie kosztuje ponad 100zł ! Kupiłbym ale nie lubię takich gier
Lukas---> nie wiem czy wiesz, ale Battleforge jest grą "FREEWARE", za 100zł masz grę + punkty na zakup dodatkowych kart...
15 zł? Toż to istny skandal jak za taką objętość pisma
Swoją drogą EA nie daje licencji swoich gier CD-A, a GameStarowi dali... dziwne :P
CZYTAJCIE CO NAPISAŁ KEEVEEK, TO NIE ZAPOWIEDŹ TYLKO SPISANIE ZAWARTOŚCI TEKSTU Z OKŁADKI!!!!
3 kotlety i freeware.Bardzo słabo jak na pierwszy reaktywowany numer :/
takiego pełniaka to żadny magazyn o grach nie miał :P :)
Co wy gadacie! Gamestar to legenda, która mam nadzieję, że się odrodzi. Życzę im jak najlepiej. Niech ganiają CD-A. Konkurencja na rynku to plus dla klientów :D
Wolę CD-A, od zawsze go czytam. Chociaż Click! też był niezły dopóki nie wszedł spółkę z KŚ Gry
kluha666 - dzięki za info nie wiedziałem o tym
PO "NR" NIE STAWIAMY KROPKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
[15] Click w spółce z KŚGry? Ja o czymś nie wiem? :O
Yeah!!Drugi numer w ciągu czterech lat xDDD
Na co komu te płytki i zawyżona cena pisma do 15zł to nie wiem.
okolo 60 stron,3 kotlety i freeware,4-5 recenzji[w tym QL i BH] i to wszystko za 15zl :/ to jest kpina :/
GameStar - wracamy do gry!
Do kiosków powraca GameStar, kultowy już magazyn o grach komputerowych i elektronicznej rozrywce! Nowy GameStar to przede wszystkim DVD z pełnymi wersjami gier I Wojna Światowa, Stalingrad, Kryzys Kubański i Battleforge oraz ponad 60 stron artykułów o najgorętszych premierach na rynku gier. Wśród nowości znajdziecie m.in. megazapowiedź Assassin's Creed 2 oraz recenzje Need for Speed Shift i Divinity 2: Ego Draconis.
Pojawienia się GameStara nie mogą przegapić przede wszystkim wielbiciele wojennych strategii. Na dołączonej do pisma płycie DVD znajdą aż cztery pełne wersje gier z tej kategorii RTS: I Wojna Światowa, Stalingrad, Kryzys Kubański oraz Battleforge z kodem promocyjnym na dodatkowe punkty o wartości 10 zł. To wyjątkowa okazja, bo GameStar z DVD kosztuje tylko 14,90 zł.
W środku pisma czytelnik znajdzie ponad 60 stron aktualności, zapowiedzi i testów gier oraz sprzętu. Tematem numeru jest Assassin's Creed 2. W ośmiostronicowym artykule redakcja wszystkie tajniki tej gry oraz daje jej przedsmak, publikując widowiskowe screeny ze scen walki. GameStar przynosi też test Need for Speed: Shift oraz pierwszą w Polsce pełną recenzję Divinity 2: Ego Draconis. Z innych ciekawych artykułów warto wymienić pierwsze wrażenia z gry w Risen, zapowiedź Mafii 2 z przykładowymi zadaniami, które czekają graczy, nowości o Diablo 3, BioShock 2, Arcania: The Gothic Tale i Modern Warfare 2, a także test FIFA 2010.
Końcówka numeru należy do działu sprzętowego i oprogramowania. W tej kategorii znajdziecie m.in. test okularów GeForce 3D Vision firmy Nvidia, porównanie kart graficznych dla gracza do 1000 złotych czy też test wydajności procesorów Core i5 oraz i7 w grach. Jest też porównanie komunikatorów internetowych w grach (Skype, TeamSpeak, Windows Live Messenger, Ventrillo, Xfire), obszerny temat "Windows 7 a gry komputerowe" oraz raport dotyczący przerabiania konsol w ten sposób by odczytywały nielegalne oprogramowanie.
"Cieszymy się, że możemy zaoferować czytelnikom nowy magazyn o grach komputerowych. W dobie rosnącej pozycji Internetu to rzadkie zjawisko. Mimo to jesteśmy dobrej myśli - GameStar oferuje wiele dobrej zabawy z grami i konsolami oraz fachowej wiedzy na temat obecnego na rynku sprzętu. Mamy nadzieję, że gracze docenią to połączenie" - mówi Dominik Błaszczykiewicz, red. prowadzący GameStara. "Zapewniam, że jesteśmy otwarci na wszelkie uwagi i komentarze czytelników. Chcemy by GameStar był magazynem tworzonym przez graczy i dla graczy".
Zawartość płyty DVD:
PROMOCYJNA PEŁNA WERSJA Battleforge autorstwa Phenomic Studio to innowacyjna gra MMORTS wydawana przez Electronic Arts. Dla osób, które znają tę grę (jest dostępna w Sieci, choć waży 3,5GB) szczególną atrakcją jest 250 punktów umożliwiających zakup dodatkowych kart. Jest to równowartość 10 zł. To ogromna zaleta, bo dzięki temu nie trzeba bawić się w wersję "Play for Free", która ogranicza graczy do dysponowania ograniczonymi kartami i taktykami.
PEŁNA WERSJA I Wojna Światowa Gra strategiczna przenosząca w czasy pierwszego światowego konfliktu zbrojnego. Gracz może wybrać dowolną z walczących stron: Rosjan, Aliantów lub Niemców. Wszystkie bitwy zostały zaprojektowane z wielką dbałością o wierność realiom historycznym.
PEŁNA WERSJA Stalingrad RTS odwzorowujący jedną z najsłynniejszych operacji wojskowych II Wojny Światowej. Gracz ma szansę dowodzić zarówno siłami Wermachtu, jak i Armii Czerwonej w precyzyjnie odwzorowanych realiach. Wystarczy dodać, że twórcy wykorzystali do produkcji archiwalne zdjęcia i mapy lotnicze z operacji wojennych.
PEŁNA WERSJA Kryzys Kubański Oprócz gier ściśle trzymających się realiów historycznych, proponujemy także alternatywną historię XX wieku. Słynny kryzys kubański z 1962 roku nie kończy się pokojowo. Stany Zjednoczone i Związek Radziecki używają broni nuklearnej. Rozpoczyna się III Wojna Światowa, a losy świata spoczywają w rękach gracza...
To jest pełna zapowiedź -_-
Z ich oficjalnej strony: Do kiosków powraca GameStar, kultowy już magazyn o grach komputerowych i elektronicznej rozrywce!
Na to coś to nawet szkoda komentarza :)
nie krytykujcie...ja kupie...a click był świetny i weszedł raczej w spółke z cd-action
O to jak ktoś wymieni te 10zł na 1 booster to już naprawdę będzie miał tak wyrąbaną talię, że szkoda się bać xD Wiem, bo grałem w betę.
Też tak podejrzewam w Polsce nie ma co szukać.
[22] kvlt!
Dla mnie niewypał.Nie dośc że same strategie na DVD to częśc z nich już byla w innych czasopimach.Daleko nie zajadą.CD Action i Play ich zmiotą.
Przejrzałem w empiku. Target to gracz ewidentnie pecetowy, w dodatku raczej młodszy stażem i wiekiem niż ja, także nie zabrałem swojego numeru do kasy.
Ale życzę powodzenia, rynek jest ciężki, ale jest na nim miejsce na nowe pismo.
CD-ACTION ponad wszystko! Cd-a wg. mnie jest o wiele lepsze niż play, click! czy cyber mycha.
Pierwsze edycje Gamestar'ów miały jedną denerwującą cechę - recenzje były napisane na kolanie albo kończyły się w pół słowa. Mam nadzieję, że w tym wypadku będzie lepiej.
Nie ulega wątpliwości, że podstawowym wabikiem dla graczy, będą pełne wersje. Od nich będzie zależało, ile numerów się wyprzeda. Życzę powodzenia, bo większa konkurencja satysfakcjonuje klientów i konkurentów. Konkurencja będzie podnosić poziom swoich pism, a klient będzie miał możliwość wyboru, co chce kupić.
[22] :D
15 zł za kilka kilkadziesiąt stron!?Przecież to kradzież!Już dużo lepiej kupić za tą cene Cd-Action,który tyle samo kosztuje a jest dużo grubszy,lub KŚ GRY,które po kilku latach słabego okresu też jest bardzo dobre.
Ma ktoś może ten numer na sprzedaż z płytą! Chętnie odkupie! pisać na [email protected]
Privian - i po co odkopales? Wprowadzasz ludzi w blad, przez chwile myslalem, ze dopiero teraz sie to czasopismo ukazalo.
spoiler start
Chyba pora isc spac, koncentracja juz nie ta
spoiler stop
Kupuje CD-A od kiedy istnieją, i powiem wam że według mnie nigdy nie mieli dużej konkurencji a i tak dają coraz to więcej i więcej chociaż nie muszą :)
A co do tego czasopisma , nie lubie czytać recencji czegość co już czytałem. Nic nowego tam nie ma jak dla mnie.