Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Ekrany dotykowe to przeszłość - przyszłość będzie należeć do pulpitów 3D?

01.04.2012 10:14
1
zanonimizowany701005
22
Pretorianin

Nie przekonuje mnie żadne 3d od kiedy przeczytałem o wyświetlaczach w soczewkach kontaktowych. To dopiero daje możliwości :D Wyobraźmy sobie mikrokomputer zasilany energią słoneczną wyświetlający obraz bezpośrednio na soczewce i sterowany naszymi myślami.... ups chyba się zagalopowałem ;) Na szczęście ludzka wyobraźnia nie zna granic i możemy w przyszłości spodziewać się rzeczy jeszcze bardziej nie realnych. Słyszałem że ostatnio naukowcom udało się stworzyć materiał który załamuje światło i sprawia że wszystko co jest nim pokryte staje się niewidzialne :O Czy kilka lat temu ktoś by uwierzył że to jest możliwe?

01.04.2012 11:40
malyb89
2
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Cati Piekarz :)

Hmm, nie jestem jakoś optymistycznie na to nastawiony, ale może to być raczej jako ciekawostka jak 3D w telewizorach.

01.04.2012 12:17
3
odpowiedz
zanonimizowany826130
7
Pretorianin

Strasznie nie komfortowe, komu się będzie chciało machać łapami w powietrzu jak może położyć wygodnie rękę na blacie i kliknąć mychą wybrany folder. Efektowność przegrała z komfortem pracy. Fajna technologia ale słabe zastosowanie, może w innych dziedzinach się sprawdzi.

01.04.2012 16:57
😃
4
odpowiedz
zanonimizowany579358
105
Senator

Prima aprilis

01.04.2012 23:33
DogGhost
😜
5
odpowiedz
DogGhost
146
The Way of The Samurai

Nie to nie prima aprilis bo materiał opublikowano parę tygodni temu.

02.04.2012 00:34
6
odpowiedz
Lutz
173
Legend

ale generalnie spokojnie moglby to byc prima aprilis, a ten z dupy tytul moglby sie pojawic na onecie.

lubie, kiedy ludzie piszacy wykazuja chociaz elementarna znajomosc tematu, pomysla o takim usability, ignoranckie przepisywanie newsow i zadawanie "madrego" pytania na koniec to plaga internetu.

gdyby chociaz troche czasu autor poswiecil zamiast na przepisywanie, na zawarcie chociaz jedego swojego przemyslenia. w koncu to jest blog a nie technowinki onetu.

gameplay.pl Ekrany dotykowe to przeszłość - przyszłość będzie należeć do pulpitów 3D?