Dlaczego gracze nienawidzą graczy?
To się nazywa racjonalizacja wyboru i jest wykładane na pierwszym roku socjologii. Kochani gracze, uczcie się, a wtedy wiele mechanizmów rządzących Waszym postępowaniem stanie się znacznie bardziej zrozumiałe. :)
W dużej mierze sprowadza się to do kwestii finansowej. Zazwyczaj u nas w kraju jest tak (oczywiście nie tylko w Polsce, takich państw jest o wiele więcej), że nie można dostatecznie się skupić na takim hobby jak granie (jest kosztowne), z powodu innych wydatków, potrzebniejszych, a w tej chwili aby cały ten światek growy ogarnąć, potrzeba sporo mieć platform do grania. No i tu jest problem i każdy jakoś go próbuje rozwiązać. Niestety niektórzy postanowili poobrzydzać sobie sprzęt którego nie posiadają (czy gry w które nie zagrają), kolejni chcą udowodnic, że to ich sprzęt jest kompletny i mają wszystko czego potrzebują na nim (w to może i bym uwierzył ale często te osoby nie miały styczności z niczym innym, więc skąd w nich taka pewność?), no i są osoby które już prawie wyłącznie skupili się na trolowaniu, a gier to może już od miesięcy na oczy nie widzieli. Ja tam się już do tego przyzwyczaiłem (ale chętnie odzwyczaiłbym się).
To bardzo proste gracze są jak dzieci w przedszkolu. Wystarczy, że coś powiemy niemiłego na ich ulubioną zabawkę i zaczynają "piszczeć" na nas, jacy to jesteśmy głupi i na niczym się nie znamy. Wtedy mamy dwie możliwości jedna to przyjęcie jego stylu wypowiedzi i zacząć zwalczać ogień ogniem. A druga metoda to racjonalne wyjaśnienie swoich racji. Jeżeli to nie pomoże to należy przestać reagować na jego zaczepki. Bo jak to mówią -->
:D Nigdy nie zapomnę takiego jednego kolesia w Metinie 2 co wszystkich PKową na pvp a potem zjawił się jakiś o 10 levli od niego koleś i go rozwalił i typek zaprzestał dalszej rozróbie :P.
temat fatalny. Spory jakby co najwyżej konto w banku wyczyścili. A bo ten mnie zabił a ten rozwalił HA ha ha , paranoja, a ten Canter Strike to dopiero rodzi spory normalnie potem same nożowniki chodzą. Gry izolują ale nie powinny dzielić, choć każdy tak to odbiera i tworzy swój mroczny świat i knuje wizje jak się potem zemścić w realu na tej osobie ha ha ha a to się może stać o każdej porze no chyba że media kłamią i donoszą o wypadkach z grami z dup!
Przy tym wszystkim trzeba pamietac jedno - anonimowość dodaje odwagi