Digital Domain promuje efekty z nowego Trona
Ich tytaniczna praca zostanie z pewnością nagrodzona nominacją do statuetki Oscara. Nie zostanie.
A to czemu? Są z finałowej piątce, wątpię aby odpadli w starciu z taką Alicją w Krainie Czarów.
:D Z Alicją w Krainie Czarów :D
Ale tak na poważnie, na tym filmiku widać jak dużo czasu i pracy poświęcili na stworzenie tego filmu i to na pewno będzie docenione
Bo tak podpowiada zdrowy rozsądek. Tron nic nie pokazał, czego byśmy wcześniej nie widzieli. Do tej całej chorografii walki i wyścigów, pościgów dodał jedynie odrobinę pikseliozy. A twarz odmłodzonego, Jeffa Bridgesa do najlepszych nie należała.
Gdyby pozwolono nam, chociaż zwiedzić trochę ten świat i pokazano nam coś oszałamiającego to bym powiedział, że zasługuje. Ale oni przenosili nas z jednego zamkniętego pomieszczenia do drugiego. W których nic nadzwyczajnego nie było po za neonami. Na świecie pewnie jest gdzieś klub nocny mający taki wystrój.
Alicja pokazała więcej od strony wizualnej niż Tron a do tego w reżyserował ją Tim Burton któremu wszyscy liżą tyłek.
Tron zasługuje na nominacje i statuetkę w kategorii najlepszy soundtrack
Bardzo fajny materiał. Film oglądałem z przymrużeniem oka i był zupełnie zjadliwy. Muza, co potwierdza dzisiejszy filmik, boska.
Byłem w multikinie na wersji 3D i mimo ze film sam w sobie mi sie podobal to 3D to tam chyba tylko napisy byly... W porownaniu do Step up 3D to to nawet do tarcia chrzanu sie nie nadaje.
Bardzo solidne, nienachalne 3D. Podobało mi się. Wrażenie mniejsze, niż podczas oglądania Avatara, ale na pewno lepsze to, niż wyskakujące z ekranu ręce czy głowy.
A sama prezentacja efektów sympatyczna, widać, że kupa roboty została włożona w powstanie filmu.
za mało ujęć z green screena i surowych renderów a za dużo gotowców... wyglądało to bardziej jak rozszerzona wersja trailera niż materiał zza kulis, a szkoda, bo można to było ciekawiej zaprezentować. Brakowało nawet takich oczywistości jak wypowiedzi "Lead Artistów" itp.