Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Co GeForce FX ma wspólnego z odkurzaczem?

28.01.2003 11:30
1
zanonimizowany849
40
Generał

FX r0x:D chyba kupie dla zagluszania brata;DD

28.01.2003 11:35
2
odpowiedz
zanonimizowany59503
1
Junior

mysle ze odkurzacz za 2 tysiace chodzi duuuuuuuuuuuzo ciszej.a ten fx to wyje jak jakis stary ze zlomu.jesli to prawdziwy dzwiek to to jest tragedia :) dla tych co to kupia.a dzwiek radeona calkiem normalny :)

28.01.2003 11:36
😊
3
odpowiedz
Pamir
109
Generał

buhahah to chyba jakies jaja, albo nagrywali poprostu z takiego blista i bardzo czułum mikrofonem, bo nie wydaje mi sie aby jakakolwiek karta mogla by wydac z sieie takie dziwięki :) heheh chyba ????? :)

28.01.2003 11:39
4
odpowiedz
zanonimizowany849
40
Generał

moj stary wiatrak tak wyl jak byl niewlaczany rok + nieoliwiony juz z 2 lata.. buczal tak samo :)

28.01.2003 11:43
Drackula
5
odpowiedz
Drackula
239
Bloody Rider

no nie to juz przefieli jesli tak jest faktycznnie. To ja juz wole Radeona. Dzwiek FX przypomina mi dzwiek silnikow odrzutowych w samolocie jesli siedzisz bliska nich i to tylko podczas startu bo potem jest cicho.

28.01.2003 18:12
pawel020
6
odpowiedz
pawel020
120
Carnivale

mi sie wydaje ze to nowy colin mcrally 3 :) w sumie nie wiadomo tak naprawde jak to jest glosne,bo jesli przyciszymy glosniki karta dziala bardzo cicho :)))

28.01.2003 18:30
7
odpowiedz
zanonimizowany59569
12
Pretorianin

W tej wiadomosci powinno byc teraz dopisane sprostowanie bo jak widac po komentarzach wprowadza ludzi w blad. Oto cytat z tomshardware.com (tej samej strony ktorej ekipa zgrywala te pliki)

When we pointed out the immense noise generated by the card, NVIDIA responded by assigning this to the prototype status of the card. In the final design, the noise level is supposed to be reduced considerably. In its current state, the noise produced by the card is really unbearable. However, the noise is due to the fan, which has a very high rotation speed, and it's difficult to imagine how the noise level could be reduced to a level that could be considered acceptable.

Bardzo skrotowo mozna powiedziec, ze jest to wersja prototypowa, inna niz ta ktora zobaczymy na polkach w sklepie. Autor watpi czy uda sie to wyciszyc, ale i tak musimy czekac na ostateczny efekt. Nie chce sie doszukiwac tutaj jakiegos celowego dzialania, ale ciezko bylo tego nie zauwazyc w tekscie. Wydaje mi sie, ze powinniscie przemyslec czy jestescie faktycznie w 100% obiektywni bo czytajac niektore newsy odnosze wrazenie, ze jestescie zwolennikami ATI i AMD. Takie jest przynajmniej moje odczucie, moge sie mylic.
PS. Nie jestem z konkurencji ;)

28.01.2003 19:25
8
odpowiedz
zanonimizowany59296
1
Junior

Co nie zmienia faktu że Nvidia jest gorsza od ATI. Sam do niedawna byłem wielkim fanem Nvidii, jej kompatybilności praktycznie ze wszystkimi grami itd itp. Jednak po zakupie Radka 9500 Pro zmieniłem swoje zdanie o 180 stopni. ATI jest wydajniesze, tańsze, ogólnie lepsze. Póki co jednak jedynym minusem są błedy software'u który jednak po manualnych aktualizacjach znikają całkowicie. I proszę nie mówić no właśnie bo kiedy Nvidia wkraczała na rynek to miała bardzo podobne problemy (czasy dominacji, zmierzch 3dfx).

28.01.2003 22:27
9
odpowiedz
zanonimizowany52109
37
Konsul

Przeciez wszedzie jest wzmianka ze to prototyp. Jeszcze oficjalna wersja sklepowa nie jest gotowa. Na pewno bedzie mniej halasliwa, co do tego to nie mam watpliwosci.

Wyniki sa dosc marne, bardziej bedzie sie oplacalo kupic radka 9700 pro

Technologie Co GeForce FX ma wspólnego z odkurzaczem?