Cena Xbox 360 ujawniona
Oficjalnym powodem wprowadzenia na rynek dwóch wersji Xboxa 360 jest doświadczenie jakie zebrała firma Microsoft przy sprzedaży poprzedniej generacji tej konsoli oraz chęć wyjścia naprzód oczekiwaniom graczy.
naprzod?
chyba "naprzeciw".
No i jak się mają teraz zapewnienia Microsoftu o tym, że każdy xbox będzie miał hdd? Poza tym oczekiwaniem graczy jest hdd. Brak tego jako standard, to zupełnie inne podejście twórców gier. Nie będą mogli teraz w pełni go wykorzystywać. Jeszcze tak nie dawno twórcy Obviliona krzyczeli, że na PS3 to tę grę nie za bardzo widzą bo brak hdd itp. A teraz co? W Xboxie też brak. Wszyscy tak mącą i mataczą, że żal dupę ściska.
1200 - plus karta pamieci - bo nawet Live nie odpalisz bez, plus gra - 1500. Niezła cena choć dla wielu zaporowa. Ręka w górę ile osób w Polsce kupi konsolę zanim się modchipy pojawią.
Troche drogo, ale ujdzie :)
Mróz ---> znowu chcesz sie dowiedziec ze sie nie znasz ,i ze zwrot naprzód jest jak najbardziej na miejscu?Chyba juz sie wszyscy przyzwyczaili ze nikt nigdy na golu nie przyzna sie do błedu
MarcinRegin---> przecież w X360 jest HDD, więc o co chodzi? Tylko w tańszej wersji, trzeba jakiś nowy HDD, aby była kompatybilność wstecz.
Swoją drogą jeśli w Polsce, tym razem ceny by były takie jak podano, to chyba się skuszę, na którąś wersję.
Marcinwks-->> w tańszej wersji nie ma hdd. A jak nie ma to znaczy, że nie jest to standard i gry trzeba robić pod system bez hdd. Nie kumasz?
Z tego wszystkiego to najbardziej mnie cieszy to że PS2 i Xbox(1) mocno stanieją po wyjścu nowych konsol na rynek!!
Kozi2004 -->dokładnie,na gwiazdke mają potaniec do 100 $ czy euro,nie pamietam, nareszcie bedzie mozna pograc w te wszystkie hiciory
W Polsce i tak pewnie podstawowa wersja XBOX'a będzie kosztowała 1500 zł a droższa conajmniej 2 tysiące.
Chociaz zawsze można sprowadzić zza granicy :P.
Teraz mam dylemat co kupić.
Nowego kompa za 5 tyś na 3 lata czy X'a za 2 tyś na 5 lat :P
Ale z drugiej strony dobrze że konsolka ma byc droższa a gry tańsze.
W Polsce i tak pewnie podstawowa wersja XBOX'a będzie kosztowała 1500 zł a droższa conajmniej 2 tysiące.
Wątpię. W Polsce od pewnego czasu ceny konsol ustalane są mniej więcej tak: cena sugerowana przez producenta + 100 zł.
Dobra, mam już droższą wersje XBOX360 z twardym dyskiem i teraz mam pytanie: czy muszę jeszcze dokupić karte pamięci aby zapisać stan gry, czy wystarczy mi twardziel?
No i super, 1200+- (100/200) zl to swietna cena na start.
Podstawowy hdd jest zbedny bo i tak jest za maly na "cokolwiek powaznego" w przyszlosci. Kazdy sobie dokupi wlasny dysk 10 razy wiekszy.
tom666-->> Do piracenia jest owszem za mały, ale jako nośnik dla wymiany danych między grą a konsolą bardzo porządany. Np. Doom3 na xboxa to jedno wielkie mielenie dyskiem. Bez niego tak gra raczej by nie powstała na tę platformę.
Za dysk 20 giga licza sobie 100 euro??? Przeciez za taka cene dysk 2,5" moze miec pojemnosc 40 albo 60 giga i jeszcze zostanie troche kasy na ten kawalek plastyku co ma sluzyc za obudowe... no chyba ze tak duzo licza sobie wlasnie za ta obudowe albo ten dysk jest jakis niezwykly, zaczarowany czy co...
Shadowman --> "oprócz przenośnego twardego dysku o wielkości 20 GB będzie zawierać także standardowy kontroler lecz w wersji bezprzewodowej, bardziej rozbudowany zestaw sterujący Xbox Live oraz kabel Ethernet."
TeadyBeeR -->> to co piszesz to się tyczy zestawu, ale sam dysk (osobno) kosztuje 400 stówy!!!
nie zapominajcie, że aby w pełni się cieszyć możliwościami nowego xboxa(czyt. jakością obrazu) trzeba będzie posiadać telewizor z obsługą HDTV(telewizji o wysokiej rozdzielczości). A to wydatek ok. 7 tys złotych :) Oczywiście na zwykłych tv również pogracie, ale oczywiście jakość obrazu będzie gorsza(przede wszystim: zamiast rozdzielczości 1280x1024 będzie 800x600, jak w pierwszym xboxie). W przypadku PS3 będzie podobnie.
TeadyBeeR --> dokladnie tak jak MarcinRegin napisal.
garfield_junior --> Microsoft jest taki pomyslowy ze zrobi pewnie promocje ->>
XBOX360 za 8 000 PLN + PROMOCJA GRATIS TELEWIZOR z HDTV
endrzi®reloaded ---> hehe :) ale poważnie: telewizor HDTV w takich krajach jak USA czy Japonia to żadna burżuazja, tylko codzienność. A polacy jak zwykle 100 lat za murzynami... ale nadrobimy :)
wszytko u nas na poczatku ma kosmiczne ceny :) --> tak bylo przeciesz z AMD 64
garfield_junior --> raczej telewizja a nie sam telewizor, bo u nas tez juz mozesz sobie "przebierac" w telewizorach HDTV tylko wiekszym problemem jest to ze nie ma zadnych stacji nadajacych w tym systemie. No moze na satelicie sie znajdzie cos...
Shadowman -- ihmo najwiekszym problemem jest cena ;p kij z tym czy nadaja telewizje w HD, gdyby takie telewizory byly tanie, to by ludzie dla samych konsol czy dvd kupowali.
john_himself --> Przyznaje sie ze nie jestem za bardzo w temacie cen telewizorow HD ani innych ale tu masz racje, jakby ceny byly podobne imo bardziej rozsadnie byloby zaopatrzyc sie w hdtv.
# Xbox 360 w wersji podstawowej (299 euro)
* Konsola Xbox 360
* Kontroler z kablem
* Wymienny przedni panel
* Subskrypcja Xbox Live w wersji Silver
* Standardowe okablowanie
# Xbox w wersji rozszerzonej (399 euro)
* Konsola Xbox 360
* Odłączany dysk twardy 20 GB
* Bezprzewodowy kontroler
* Bezprzewodowe słuchawki z mikrofonem
* Okablowanie High-definition
* Kabel Ethernet
* Pilot do konsoli (przez ograniczony czas)
* Wymienny przedni panel
* Subskrypcja Xbox Live w wersji Silver
Szczególnie zawodzi brak bezprzewodowego pada w tańszej wersji. Czyli jednak informacja Timesa o "bezprzewodowym kontrolerze" w droższej wersji nie dotyczyła dodatkowego pada... Cóż, graczom dysponującym mniejszą gotówką będzie musiał wystarczyć kabel. Ich póki co bezprzewodowa rewolucja Microsoftu ominie.
Ale niech żywi nie tracą nadziei! Nawet właścicielom tańszej wersji urządzenia nikt nie odmówi sprzedania dodatkowych gadżetów, umożliwiających m.in. zerwanie z więzami kabli. Ich listę wraz z cenami również ujawniono w Lipsku, nie ma więc chyba powodu by nie podać jej tutaj (przynajmniej w części).
* Przedni panel (19,99 euro)
* Twardy dysk 20 GB (99,99 euro)
* Karta pamięci 64 MB (34,99 euro)
* Zewnętrzna karta radiowa (79,99 euro)
* Bezprzewodowy kontroler (44,99 euro)
* Kontroler z kablem (34,99 euro)
* Słuchawki z mikrofonem (19,99 euro)
* Pilot (29,99 euro)
Jak będziecie kupować to pamiętajcie jeszze o Play & Charge, no chyba, że planujecie ekspresowy powrót do slepu :D .
Kamikazze - gry tańsze ??
Just seen the GAME prices, Dead or Alive 4, Perfect Dark Zero, Project Gotham Racing 3, Kameo - Elements of Power and Gears of War are priced at £44.99.
While Ghost Recon 3, Need for Speed Most Wanted, Call of Duty 2 and Prey are for £49.99. I hate to think what that means in €€€. :S
z forum Eurogamera wziąłem.
albz74---> no cóż, zamień $ na E. 50 E za grę to tak jak teraz. Choć znając polskich wydawców, sprzedawców i innych, będzie to nie 50, a 60 E.
Marcinwks -> po sformatowaniu dziwne znaczki się pojawiły. W miejscu tych dziwnych znaczków stał funt szterling. Więc Prey czy CoD ma kosztować 50 GBP
karpiu_87 -----> to twoj tekst, czy znow skopiowales z innego serwisu?
albz74---> no to w takim razie, to trochę komplikuje sytuację.:D Chyba że dla UK ceny będą w funtach, a dla reszty Europy - Euro w co głęboko wierzę.
abz74---> na GOL-u albo gry.wp.ql (nie pamiętam dokładnie) była wiadomość że konsolka Microsoftu będzie droższa, natomiast gry tansze. I były tam ceny gier po 30-40 E ( nie pamiętam dokładnie )
Kamikazze -> będzie dokładnie na odwrót. Konsola nawet w wersji full-wypas nie jest droga, jak się spojrzy na ceny startowe konsol poprzedniej generacji (z wyjątkiem DC który kosztował w Anglii 199 funtów - to była chyba subsydiowana konsola, jak się to skończyło dla Segi wszyscy wiemy) . Ktoś na forach wspominał że za Segę Saturna z grą Virtua Fighter 2 (wypas wypas wypas jak na tamte czasy) dał 400 funtów.
Z kolei gry co generacja - droższe. Wspominali o tym na E3 wszyscy producenci konsol oraz lobby producentów gier. Postulowali to rosnącymi kosztami developingu na 'coraz bardziej wyrafinowane' platformy. Cóż, thank You EA :)))
Do EA akurat bym się nie czepiał, allbz. Chciałbym Ci zwrócić uwagę, że EA jako jedyny dystrybutor W POLSCE polonizuje gry na PS2 i wydaje je w stosunkowo niskiej ceni 170 zł, podczas gdy CDP za MGS3 chocby liczył sobie grubo ponad 200!
---> karpiu_87
Przepisane żywcem z cdprojekt.info, postarałbyś się chociaż odrobinę i napisał kiedyś coś własnego!
A co do konsolki, to ceny są bardzo obiecujące. Spokojnie można już zamówić konsolę z GB w cenie ~1600 PLN (droższą). W Polsce raczej nie będzie oficjanej sprzedaży :(
Gabaryt --->
Do EA akurat bym się nie czepiał, allbz. Chciałbym Ci zwrócić uwagę, że EA jako jedyny dystrybutor W POLSCE polonizuje gry na PS2 i wydaje je w stosunkowo niskiej ceni 170 zł, podczas gdy CDP za MGS3 chocby liczył sobie grubo ponad 200!
Spartan
199 PLN
wersja PL
wydaje CDP.
ja niewiem poco polonizowac kosolowe gry? wiekszosc to wyscigi, bijatyki, gry sportowe
Dajcie mi to cudeńko,ja już chce.Do tego dwie gierki na starcie : Condemned i Kameo.Jakby jeszcze dorzucili Gears of War to też bym sie nie obraził :D.
Niech najpierw pokażą te gry jak chodzą na gotowym Xboxie nie dev-kitach. Z filmików jakie widziałem z Kameo, gra paskudnie zwalniała.
???---> Fable, Final Fantasy, Breath of Fire, Grandia, etc., etc. - gry wybitnie ...sportowe. LOL. Można zadać pytanie: a po co polonizować gry na PC? Większość to strategie i FPP'y.
albz74 -> Chyba sie zle patrzyłeś.Myślisz że kolesie na "GC05" pokazaliby ludzią jak gra zwalnia ?.LoL nawet nie mów takich rzeczy bo głupoty gadasz.Już widze jak microsoft reklamuje swoją konsole grą w której chrupie i zwalnia animacja :P.
To na pewno zwiekszyłoby liczbe potencjalnych kupców :P.
Septi, nie widziałeś filmików ? To po ci konsola jak nie widziałeś jak gry wyglądają 'nie na screenshotach' ? Najarałeś się widokiem pudełka ? Wejdź na IGN i popatrz na filmiki. Po co miałbym komuś zmyślać. Zobacz trailera Fifa 2006, PGR 3 , Kameo i sam oceń.
albz74 -> Widziałem wszystkie.Fakt,na filmikach w niektórych momentach rzeczywiscie wygląda jakby animacja chrupała ale jakoś niechce mi sie wierzyć że microsoft promowały na targach swoją konsole na grach na których chrupie animacja.
Septi - musisz w to uwierzyć :))))) To jest właśnie ten problem, każdy patrzy na pudełko a nie na gry. I już podjął decyzję że A nawet nie ma wyprodukowanego finalnego Xboxa więc trudno powiedzieć jak będą chodzić gry i czy nie będą chrupać.
Stąd dobra rada - poczekać na launch. Wtedy się okaże jak te gry chodzą.
A przypomnę casus Dreamcasta - ładniutkie gry, ale niektóre okrutnie zwalniały i wypuszczali takie gry na rynek; choćby Jet Set Radio czy Crazy Taxi
Dostałem newsletter z ultimy z informacją że za jakiś czas bedzie można składać zamówienia na XBOX360. Wygląda na to że konsole bedzie można dostać równo z europejska premierą. To już dobra informacja. Teraz posoztaje już tylko kwestia ceny, mam nadzieje że nie przesadzą z marżą.
Co do chrupania w nowych grach...
Dziewieć minut gameplayu z Kameo.
Ale przecież można kupić tego za 1200 i dokupić dysk osobno, co wyniesie z 200zł, a nie do cholery 1600.
reksio --> Przecież dysk kupiony osobno kosztuje 400 a nie 200, tak pisze nawet w wiadomości podanej na Golu. Bardziej opłaca się kupić wersje droższą.
A przypomnę casus Dreamcasta - ładniutkie gry, ale niektóre okrutnie zwalniały i wypuszczali takie gry na rynek; choćby Jet Set Radio czy Crazy Taxi
Albo casus PS2 i gier prosto od Sony działających w okolicach 20 klatek na sekundę.
Peterrek-> A rzeczywiście. Rypło mi się coś w obliczeniach. Hmm, to rzeczywiście... sporo tej kasiory.
Dobrze, że i tak czekam na PS3 :)
Taa, to wszystko jest możliwe. Gdzie jest QA :)
Skoro MS już wie, kto będzie produkować maszynkę :))))))))) to lada moment pokażą się trailery gier spod maszyny, i wszystko powinno być jasne.
Wy nie wiecie, co to znaczy drogo!!!
Porównajcie sobie ceny jak wyszedł playstation 2 on dopiero był drogi ceny są bardzo przyzwoite ważne, aby gry nie przekraczały 200 zł wtedy na prawdę było by dobrze.