Bariera 10GHz przełamana w 2005 roku?
a ja tam mam 1.4 i mi starcza :)) .. acha BYLEM PIERWSZY !! :))
Mój D 600 wypada przy tym dość słabo :).
Xelloss Twoj D 600 blady ja sobie wlasnie siegnolem w najdlsze zakatki pamieci i przypomnialem sobie moj 486 dx 50 mhz i to jest dopiero blade a fakt ze za 2 lata bedzie procek tylko:))) 10X szybszy niz moj D 1200 ktorego posiadam teraz, sklania mnie by wywalic ta skrzynke z biurka przez okno i kupic sobie cyfrowy dekoder polsatu :)) czy cos takiego pozdrowionka
Super. Ja ciagle jade na K6-266. Chyba czas na modernizacje sprzetu.
ja bym bardziej chcial sie dowiedziec jak przeklada sie wzrost zegara do faktycznego wzrostu wydajnosci w aplikacjach
A jak takiego potwora chłodzic. Niedługo w pokoju będzie więcej miejsca zajmowała aparatura chłodzenia procesora niz sam komputer:)
pewnie nie będę miał kasy na taki procesor :D
a jak mam to wydam na coś innego np. DVD rom
gacek --> a po co chłodzić?? wzamian dostajesz "darmową" sałnę lub/i ogrzewanie na zime
Gdzieś wyczytałem, że dla wojska USA sprzedawane są P4 8 GHz. Czy to prawda - któż to wie?
(to)my --> sądze, że jest to raczej plotka... choćby z tego względu, że armia MUSI mieć absolutnie pewny i niezawdony sprzet, natomiast procesory do komputerow domowych raczej do takich nie naleza - tym bardziej procesory tak wysoko taktowane.
Mysle ze wojsko korzysta raczej maszyn wyposazonych w procesory IBM, Sun, HP, SGI, ect.
FAJEK-->Też mi się tak wydaje. Intel w wojsku? Bardziej prawdopodopodone jest to, że wybór by padł na SUNa lub jakąś Motorolę...
Ja dziekuje. To pol roku temu na kolanach rodzicow blagalem o Athlona 1600+. A tu kurna 10 ghz. Chyba zaczne grac w totolotka zeby na to wszystko miec forse :)
JA mam 800 mhz ale chciałbym 200000000000000000000000000000000000000000 mhz
kiedys przegladalem ksiazke taka o procesorach itd. i tam bylo napisane:
"Szybkość procesorów podwaja się co każde 18 miesięcy"
ja mysle ze nie ma sie czemu dziwic... :)