Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Futurebeat Atrakcyjnie wyceniony router Wi-Fi 6 ze znakomitym zasięgiem

29.03.2023 16:25
1
2
sticky_dude
76
Generał

Skoro ta reklama nie jest sponsorowana, a na dodatek opiera się jedynie na opiniach innych to dlaczego nie wrzucicie też tych negatywnych? Pomogę wam:

Router to katastrofa , zawiesza się średnio 2 razy na 10 przy próbie połączenia się z aplikacją . Historia przeglądanych stron jest do max 100 pozycji o czym nikt nie napisał a notuje każdy ruch więc jest to 10 min siedzenia na kompie i zapisu a reszta i tak nie jest widoczna . Problem z pomiarem ile dziecko było dostępne bo po 1h korzystania na telefonie router w aplikacji zapisał 6 min :( więc jeśli ktoś chce wybrać to urządzenie przez kontrolę rodzicielską to nie polecam

- Wojtek

Sieć routera bardzo nie stabilna. Zasięg w pomieszczeniu obok wyraźnie spada a w następnym już są problemy z połączeniem z internetem.

- Tomasz

29.03.2023 16:47
Rumcykcyk
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Rumcykcyk
126
Głębinowiec

Nie wiem jak teraz ale z tp-link miałem sporo problemów bo były jakieś kolizje z maską podsieci (nie znam się na tym) po nieudanej walce solo dopiero zapłaciłem jakiemuś informatykowi i mi to zrobił ale i tak ślęczał nad tym dobre 2 godziny. Kupiłem router Asusa i wszystkie problemy znikły. Router sam wszystko skonfigurował i tylko miałem do ustawienia hasło. Po tym co mnie spotkało raczej omijam szerokim łukiem tp-link.

29.03.2023 16:54
2.1
zanonimizowany1382124
2
Konsul

A ja mam dokładnie na odwrót, używałem różnych sprzętów tp-linka przez lata i nigdy nie miałem problemów. Raz kupiłem Asusa i miał różne chwile słabości, randomowe zwiechy, a tu mesh nie nie chciał działać, a to problemy z NATem. Dopiero któraś z kolei aktualizacja rozwiązała magicznie problemy, i do tej pory ten Router działa u mojej mamy. Może kwestia FW, może coś innego. Myślę, że kazdy kiedyś tam miał jakieś przeboje ze sprzetami, więc to mogą być tylko prywatne odczucia i doświadczenia. Obecnie uzywam dwoch routerów TP Link Ax5400 oraz MR600v2 i nie mam zadnych problemów. Oby tak zostało.

post wyedytowany przez zanonimizowany1382124 2023-03-29 16:58:52
29.03.2023 17:32
Bl4ck747
3
odpowiedz
Bl4ck747
82
Pretorianin

Osobiście posiadam ten router od jakiegoś roku i poprawa sieci WI-FI w porównaniu z routerem dostarczanym od dostawcy sieci to niebo a ziemia. Zdarzają się co prawda chwilowe utraty sieci, ale szczerze to nie jestem w stanie określić, czy problem leży w routerze czy np w telefonie. Tak czy inaczej kupiłem go taniej niż jest wyceniany teraz i jestem zadowolonym użytkownikiem.

29.03.2023 18:32
amfa24
4
odpowiedz
amfa24
85
Pretorianin

Premium VIP

Ja tam śmigam na tym Archer AX20V2 Dwupasmowy router Wi-Fi 6 AX1800

https://www.tp-link.com/pl/home-networking/wifi-router/archer-ax20/

post wyedytowany przez amfa24 2023-03-29 18:34:25
29.03.2023 18:59
dzony85
5
odpowiedz
dzony85
55
Generał

Szkoda że brak wejścia na SIM i opcji awaryjne podtrzymanie neta, tak jak to maja inne niektóre topowe routery.

31.03.2023 08:19
6
odpowiedz
Luziq
1
Junior

Akurat wyznacznikiem zasięgu nie jest ilość antenek, o tym już się przekonałem wielokrotnie, bo póki co żaden jeszcze który miałem nie pobił w zasięgu ZTE h298q, który nie ma ani jednej takiej zewnętrznej a bije wszystkie routery zasięgiem jakie miałem i widziałem.

Futurebeat Atrakcyjnie wyceniony router Wi-Fi 6 ze znakomitym zasięgiem