Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie AMD Ryzen 9 4900HS to najlepszy procesor do laptopów na rynku

31.03.2020 13:40
1
1
krzychszp
92
Konsul

14 cali litości, za chwilę laptopy gamingowe zejdą do rozmiarów tabletów..

31.03.2020 17:07
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
FighterFighter
47
Pretorianin

W czym problem? Masz 14-calowy laptop do wszystkiego, przechodzisz ze studiów czy od kumpla gdzie graliście , podpinasz 34 cale w 21:9 (teraz jakoś popularne) i grasz dalej, bo wydajność tego jest lepsza niż podkręcony 8700k.

31.03.2020 17:42
2.1
zanonimizowany1289696
12
Pretorianin

Klawiaturę i myszkę też podpinam? Czy mam przed sobą czarny ekran a potem monitor/tv? To już lepiej lapka za 1k i konsole.

31.03.2020 20:11
2.2
Yosar
27
Pretorianin

Też podpinasz. W czym problem? Pracuję tak na codzień. Jest to w sumie dosyć normalne, że pracę nosimy na małych laptopach, a w miejscu stacjonarnym podłącza się duży monitor, klawiaturę i mysz. Laptop może robić za boczny monitor, jak mi teraz. Ale nie musi jak komuś przeszkadza. W zasadzie jak ktoś ma listwę to takie podpięcie zajmuje jakieś 5 sekund.
Ale i bez listwy trwa to niewiele dłużej.

A taki model jak ten AMD to po prostu pełen wypas. Rzeczywiście wygląda, że podłączając np oddzielną kartę graficzną można grać równie luksusowo co na normalnym PC-ecie.

post wyedytowany przez Yosar 2020-03-31 20:12:09
31.03.2020 17:31
szopenik
3
odpowiedz
1 odpowiedź
szopenik
28
Legionista

Gamingowy lapek tylko z 17 calowym ekranem. Mniejsze nie mają sensu a podpinanie lapka do monitora czy telewizora mija się z celem (akurat w mojej aytuacji lokalowej z żoną i dwójką dzieciaków okupującą duży pokój), od tego jest konsola albo switch w doku.

31.03.2020 20:19
3.1
Yosar
27
Pretorianin

Za to 17-calowy lapek w dużym pokoju z żoną i dwoma dzieciakami ma wielki sens. Albo konsola.
Albo się ma warunki, żeby danego sprzętu używać, albo się ich nie ma. Jak masz warunki na trzymanie konsoli, to masz aż nadto miejsca na trzymanie takiego lapka i podpięcie go do monitora czy tv. Powyższy laptop jest mniejszy niż ta konsola.

31.03.2020 21:54
WolfDale
4
odpowiedz
WolfDale
84
~sv_cheats 1

Nie rozumiem narzekania na małego lapa do grania. W pracy mam swojego ulubionego Della z dość wysokiej półki i szczerze wiele dałbym, aby mój Asus był jego wielkości z przekątną 13 cali. Oczywiście pewnie byłby o 1/4 grubszy (firmowy Dell jest dość gruby), ale mi to nie robiłoby różnicy. Dla mnie laptop to maksymalnie 15 cali i więcej to już przerost formy nad treścią jeśli chodzi o moją osobę. Aczkolwiek dobrze że są większe warianty, bo im większa różnorodność tym bardziej każdy znajdzie coś dla siebie.

Wiem też że jest dość mały Alienware na rynku, ale jego cena to lekkie przegięcie i podziękowałem.

31.03.2020 22:24
5
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany767782
113
Senator

Temat o procku AMD, a ludzie o wielkosci laptopow xD

Brawo dla AMD, pierwszy raz w historii pokonali Intela zarowno w desktopach (mysle ze tutaj Zen 3 przypieczetuje zwyciestwo) jak i laptopach

Zawsze bardziej jakos tak bylem za nimi niz Intelem, to chyba przez sentyment bo pierwszy procek jaki mialem to Athlon, a w tamtych czasach praktycznie wszystkie osoby, ktore znalem na wiosce mialy proca od AMD i grafikę Radeon 9xxx

31.03.2020 23:25
5.1
siera97
53
Senator

Rozmiar lapka jest mocno powiązany z tematem. Procesor niewymagający dużego układu zasilania, ani chłodzenia, a posiadający taką wydajność, jest świetną szansą na zmniejszenie rozmiarów laptopa, co dla wielu może mieć kolosalne znaczenie.

Technologie AMD Ryzen 9 4900HS to najlepszy procesor do laptopów na rynku