Filmik dość brutalny, ale dobrze odzwierciedlający rzeczywistość. Nie znam francuskiego, jednak teksty wydają się podkolorowane.
a czy tłumaczenie jest wiarygodne?
są takie kobiety, które w wojsku radzą sobie lepiej niż niejeden facet. są też takie, które nigdy nie powinny zakładać munduru. i tyle. jedyne, co mnie drażni, to politruk komandor Szubińska, która najchętniej wprowadziłaby parytety płciowe.
Chciałbym zobaczyć kobietę -górnika pracującą na "przodku" ;)
Co do filmu ,to z czym do ludzi ,kobieta we wojsku ? LOL ,ale po selekcji ,i to brutalnej .
są takie kobiety, które w wojsku radzą sobie lepiej niż niejeden facet
Są tez różowe latajace słonie i potwory spaghetii.
Jacek Placek23 godziny temu
Niestety widze ze tlumaczenie co mowia na filmiku z palca wyssane, kobieta mowi tylko ze kreci jej sie w glowie i wszyscy ja popychaja.
Komentarz z yt, ile w tym prawdy - nie wiem.
Uwazajcie bo jeszcze niektorzy pomysla, ze to napisy to jest faktycznie tlumaczenie, Kurwo babilonska no jeszcze brakuje cytatow z Chlopaki nie Placza czy innego Czasu Surferow.
Też nie znam francuskiego, ale i tak pokazuje jak kobieta się nie nadaje byłem w wojsku i też japę darli na nas.
edit.
Poziom "humoru" w "przełumaczeniu" tego filmiku na poziomie niedorozwiniętej małpy.
usunięte ;(
a co w tym zlego? niby kto ma gotowac? oczywiscie, ze kobiety sa potrzebne w wojsku
Kobiety tak samo się nadają jak faceci, zważywszy że wojsko to nie jest instytucja dla inteligentów.
Tłumaczenie lipne, chodziło o coś całkiem innego. Na pewnej stronie której nazwy podać nie mogę, było to wyjaśnione przez gościa co znał francuski.
zważywszy że wojsko to nie jest instytucja dla inteligentów
inteligentnych ludzi w wojsku nie brak. wiele zależy od rodzaju sił zbrojnych.
Od razu widac ze to unitarka albo jakas tam "selekcja" do czegos tam. Na kazdego przychodzi taki moment ze mowi "pie*dole - nie ide". Niektorzy sie przelamuja i ida dalej, a inni pekaja. U niej okres byl tym czynnikiem ktory przelal czare goryczy. Babka ewidentnie ma dosc. Zauwazcie ze jest tam tez instruktorka ( czyli da sie wytrzymac ). Lepiej zeby jednoske slabsza psychicznie wylowic w procesie selekcji - gorzej jezeli zalamie sie w czasie prawdziwej akcji. Wtedy staje sie zagrozeniem dla zadania i calego oddzialu. Tak sie oddziela ludzi od drobiu...
Dla patrzacego z zewnatrz jest to brutalne, bezsensowne i nieludzkie. Ale tak to dziala.