Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kłopoty ze Steam

19.08.2015 20:39
Anexess
1
Anexess
25
Chorąży
Image

Kłopoty ze Steam

Witajcie,

mam problem ze Steam a mianowicie:
na swoim lapku mam zainstalowany Steam, mam tam swoje konto dzięki czemu mój chłopak udostępnia mi swoją bibliotekę gier. I wszystko było by pięknie, gdyby od dłuższego czasu Steam nie odwalał takiego numeru (załącznik). Niestety nie mogę chłopakowi wysłać wiadomości z prośbą o udostępnienie gier, bo to po prostu nie działa (wyskakuje kolejne info, że ,,Aby umożliwić udostępnienie gier, użytkownik musi zalogować się na danym urządzeniu i włączyć w nim udostępnienie biblioteki gier''). Więc mój chłopak za każdym razem musi usiąść przy moim laptopie, wylogować się z mojego konta, zalogować na swoje i usunąć mój laptop i znów dodać do autoryzacji, wylogować się ze swojego konta i zalogować na moje. Przyznam szczerze, że ta operacja jest dla nas dość irytująca, ponieważ w ciągu dnia chcę w coś pograć a nie mogę, a chłopak w tym czasie pracuje. Dawniej nie było tego problemu, teraz pojawia się za każdym razem. Jak należy ustawić Steam, żeby nie mordował nas ciągłymi informacjami, że muszę poprosić o udostępnienie gier :/

20.08.2015 11:47
-=BROGI23=-
2
odpowiedz
-=BROGI23=-
193
Senator
Image

W tej zakladce jest wszystko ustawione poprawnie? -->

Na koncie Twojego chlopaka powinien byc zaznaczony Twoj profil. Mam kilku znajomych w family i nigdy nie bylo najmniejszego problemu jesli komputer zostal wlasciwie autoryzowany.

20.08.2015 12:06
Raistand
3
odpowiedz
Raistand
181
Legend

A nie masz na tym lapku jakichś kont użytkowników, automatycznego czyszczenia ciasteczek w przeglądarkach czy czegoś w tym rodzaju?

21.08.2015 09:47
Anexess
4
odpowiedz
Anexess
25
Chorąży

Chłopak wczoraj przyszedł z pracy, spędził trochę czasu nad ustawieniem Steam i póki co działa.

Forum: Kłopoty ze Steam