Mam se ja taką jak w temacie.
Jest trochę ... zapuszczona :)
Orientuje się ktoś może, czy gdzieś w Krakowie ktoś prowadzi usługę czyszczenia klawiatur?
Nie chodzi mi o umycie i wydmuchanie syfu spod klawiszy - tylko naprawdę rozebranie jej na czynniki pierwsze i zrobienie z niej "funkiel nówki nieśmiganej" :)
Jakby to była klawiatura za 40 zł, to nie ma problemu, ale ta akurat jest jakby kilkanaście razy droższa i wolałbym czegoś nie spieprzyć :P
bierzesz śrubokręt, dynks do wyciągania klawiszy (jak jest droga to powinien być w zestawie), sprężone powietrze i jedziesz z koksem :P
uważaj bo przy shiftah, spacji, enterach (i tych dłuższych klawiszach) ciężko założyć sprężynkę z powrotem np. u mnie na lewym shifcie nie ma jej bo nie umiałem założyć z powrotem i połamałem zatrzaski :p ale działa pięknie :D
Shekerrr ---> Przeczytaj dokładnie jeszcze raz.
"Nie chodzi mi o umycie i wydmuchanie syfu spod klawiszy"
Chodzi o kompletne rozebranie jej, umycie, wyczyszczenie i złożenie z powrotem. To jest klawiatura z podświetleniem klawiszy, ekranikiem LCD, itd.
Jak nie znajdę jakiejś firmy, to sam ją rozbiorę, ale na razie szukam. Tak, jest droga - jak napisałem - i nie ma dzynksa.
Btw, powinni zrobić klawiatury z kratką od spodu, żeby śmiecie wypadały. Te mechaniczne klawiaturowe cuda powinno dać się tak zrobić.