Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Klasyczne gry na Windows Phone (GameNES)

15.02.2015 10:19
1
zanonimizowany641503
18
Chorąży

Klasyczne gry na Windows Phone (GameNES)

Dzień dobry, w sklepie na Windows Phone znalazłem całkiem konkretną kolekcję gier klasycznych - takich jak Doom, Castlevania, Earthworm Jim, Civilization. Wydaje je coś pod nazwą "GameNES". Opinii właściwie brak. Ściągnąłem Doom'a i Castelvanię i rzeczywiście wyglądają jak te gry, jednak w oryginalne wersje nigdy nie grałem. Tu też moje pytanie - ktoś grał, sprawdzał, ma pojęcie czy te gry to rzeczywiście odwzorowanie oryginałów? Dzięki i dobrej niedzieli.

15.02.2015 10:42
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate
Image

Zapewne to paczka emulator + rom. Czyli gra będzie taka sama jak na konsoli. Obawiam się jednak, że te gry mogą wkrótce zniknąć. W przeszłości Microsoft już kilka razy usuwał nielegalne romy ze swojego sklepu (gry Nintendo, gry na PSX, itd) --->>>

Na przykład, taki Chrono Trigger jest nadal w sprzedaży, i to za niemałe pieniądze, więc raczej nikt go za darmo nie da (wersja na androida):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.square_enix.android_googleplay.chrono

15.02.2015 10:58
3
odpowiedz
zanonimizowany158587
167
Senator

Gościu/grupa dostosowuje stare gierki pod WP, mogą zniknąć ze sklepu niedługo jak się M$ dopatrzy albo firmy które posiadają prawa do gierek. Chodzić to chodzi, pograć można, ale cudów się nie spodziewaj ;) Cześć leci przez emulator, część to porty. Tak btw. GameNES też zrobiło Chrono Triggera ;P

Forum: Klasyczne gry na Windows Phone (GameNES)