Witam serdecznie! Jestem w trakcie testowania nowego telefonu przed zakupem. W moje łapska wpadł telefon Samsung Galaxy S Advance (Samsung gt-i9070p). Niestety, kilka problemów wystąpiło, otóż kiedyś ten telefon miał operatora T-Mobile, a ja mam kartę z Play i na telefonie dalej znajdują się apki z T-Mobile, a przy włączaniu telefonu pojawia się napis T-Mobile, jak to zmienić/usunąć. To był pierwszy problem, następnym jest to, że chciałem się zalogować moim kontem google i nie mogłem, ale już założyłem nowy, to nie problem. Jednakże teraz chciałem sobie zainstalować Instagram i...nie mogę, jest napisane "Twoje urządzenie nie jest zgodne z tą wersją". Mimo, że mam wersję androida bodajże 2.3 czy 2.4, a Insta wymaga 2.2 wersji. Czasami jeszcze przy odpalaniu niektórych stron wyskakuje problem z certyfikatem, ale przywróciłem ustawienia fabryczne i jest tego jakoś mniej. Błagam, jak to wszystko ponaprawiać, zależy mi na tym telefonie, bo nie zamula, procek w miarę i plastycznie też jest ładny i w bdb. stanie. Proszę o pomoc!
Masz brandowanego ROMa z gównem od T-Mobile. Zmien na najnowsza mozliwa wersje od Samsunga, bez brandu. Poza tym, ten telefon swoją świetność ma za sobą i demonem prędkości to on nie jest. Spodziewaj się problemów, jak to z każdym Advancem. Niezbyt udana seria od Szajsunga.
Jak zrobić tą "najnowszą wersję bez brandu". Trzeba mi to wytłumaczyć dość łopatologicznie, ponieważ nie jestem bestią w nowinkach technicznych. Mam telefon żeby dzwonić, słuchać muzyki i tego instagrama chciałem, a tak to się nie znam w dziedzinie smartfonów, oprogramowań, itp.
Jeśli się nie znasz to chyba najlepiej będzie dać telefon do zrobienia do jakiegoś komisu/serwisu gsm.
Ale jeżeli chcesz się pobawić tu masz poradniki:
http://forum.android.com.pl/f800/samsung-i9070-romy-modyfikacje-root-recovery-wszystko-w-jednym-miejscu-252158/