Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kilka gier do wyboru którą polecacie ?

01.12.2015 13:17
Ski_drow
1
Ski_drow
127
Senator

Kilka gier do wyboru którą polecacie ?

Cześć, mam zamiar kupić sobie jakąś grę na Xone gatunek wybiorę sam.Pytanie do was co polecacie:

1.Call of Duty Black Ops 3
2.Star Wars Battlefront
3.Halo 5 Guardians.
4.Need for Speed 2015
5.Forza Horizon 2
6.Just Cause 3

Która z tych gier będzie na dzień dzisiejszy najlepszym wyborem jeśli chodzi o akcje i o wyścigi ? :)

01.12.2015 13:19
2
odpowiedz
zanonimizowany1080091
33
Legend

Halo 5 i Forza Horizon 2

01.12.2015 13:26
Ski_drow
3
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Dzięki za odpowiedż.Pozdrawiam :)

01.12.2015 13:31
4
odpowiedz
Kazgen
32
Konsul

Zależy co tak naprawdę by Ci się spodobało. Ja na Twoim miejscu obejrzałbym filmiki na YT z rozgrywki i przeczytał jakieś recenzje. Bo to, że ktoś powie Ci, co jest najlepsze to będzie to opinia tej osoby. A co jak Tobie się nie spodoba? I będzie zonk :) Ja np. byłem średnio nastawiony do Black Ops 3 a po obejrzeniu gameplay'u zaopatrzę się. SW: Battlefront po prostu wymiata, fantastyczna zabawa. Halo 5 - właściwie tylko do multi się będzie nadawało bo kampania pewnie jak zwykle w przypadku Halo będzie krótka. Forza Horizon - zręcznościowa ścigałka, gdzie rozbijanie auta nie wpływa na jazdę, więc trochę bez sensu to jest.

01.12.2015 14:03
Ski_drow
5
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Kazgen - Chyba masz rację, bo szczerze mówiąc Forza Horizon 2 jest niezła, ale demo nie do końca mnie przekonuje.Po drugie, mam Forze Motorsport 5 i 6 i szczerze mówiąc sterowanie samochodem bardziej mi do gustu przypadło niż w Horizon 2, jak piszesz zręcznościówka w sumie.Tak właśnie myślałem o tym Battlefroncie i BO3 zaraz pooglądam gameplaye i zdecyduję.W sumie to jeszcze ten Need for Speed 2015 mnie kusi, ale skoro mam dwie Forze to po co mi znów wyścigi.

01.12.2015 14:06
6
odpowiedz
Kazgen
32
Konsul

A nie myślałeś o Wiedźminie 3 albo Fallout 4? Titanfall? Gears of War? Tomb Raider? :)

A powiedz mi jak Ci się gra na XOne? Miałeś też styczność z PS4? Pytam bo pierwotnie miałem brać PS4, potem zmieniło mi się na XOne z Kinectem, okazało się, że Kinect to póki co raczej słaba inwestycja więc porównując konsola do konsoli bez gadżetów to znów wróciłem do tematu PS4 :) Cenowo XOne trochę lepiej się prezentuje jeśli chodzi o zestawy konsola + gry. Tylko, że znowu jest ta kwestia grafiki czy działania gier w 30 fpsach a nie 60. A co Ty powiesz jako użytkownik XOne - poleciłbyś z czystym sumieniem? Jakieś fajne gry są dostępne w XBL? Korzystasz z EA Access?

01.12.2015 14:10
Ski_drow
7
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Tomb Raidera mam świetna gra,Wiedżmin 3 i Fallout odpadają na razie, Gears of War też ;)

Na Xone gra mi się zarąbiście PS4 miałem prawie rok i sprzedałem.EA Access super sprawa, miałem kod na miesiąc warto kupić nawet abonament jak się ma konto w banku.Powiem tak, dla mnie osobiście lepszy jest Xone dlatego pozbyłem się PS4 sieć chodzi fatalnie ściągnąć coś graniczy momentami z cudem, a mam dość szybkie łącze, więc wiem co mówię.Możesz poczytać w necie jak dziadowskie serwery ma sony i jak wiara narzeka.Co do samego sprzętu i gier nie miałem zastrzeżeń.A co do gier na Xone Gold oferuje lepsze gry od dawna niż te indyki które są na PS4, ale to moja opinia każdy ma inny gust ;)

01.12.2015 14:23
8
odpowiedz
Kazgen
32
Konsul

Kurde jest dostępna taka opcja:

http://www.euro.com.pl/konsole-xbox-one/xbox-one-500gb-fifa-16-star-wars-battlefront.bhtml

w tym momencie daje to koszt samej konsoli na poziomie 1150-1200 zł, gdzie w przypadku PS4 za 1600 zł to będzie z jedną grą i to akurat nie taką co by mnie interesowała...

Kuźwa mać! Z tego wszystkiego coś czuję, że chyba kupię PC :P haha

01.12.2015 14:31
Ski_drow
9
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Mam ten sam zestaw Xone z Fifą 16 i EA Access, ale bez battlefronta ;)

01.12.2015 14:39
10
odpowiedz
Kazgen
32
Konsul

A grasz dużo po sieci? Jest problem ze znajdywaniem ludzi do gry? W sumie niby mam kilku znajomych co mają PS4, w tym 3 kumpli z pracy ale zważywszy na to jak rzadko będę online to nie wiem czy jest sens w ogóle kierować się takim kryterium. Poza tym jest jeszcze kwestia tego, że mimo wszystko jakoś bardziej mnie przekonują exclusive'y właśnie na XOne takie jak Titanfall, Halo, Forza, Tomb Raider czy GoW. A większość tytułów, które teraz są na PS4 to mają informację, że np. za rok będą też na XOne, z kolei w drugą stronę, prawie w ogóle nie widziałem, żeby jakieś tytuły z XOne miały być za jakiś czas też na PS4. I bądź tu mądry z podjęciem właściwej decyzji... Za PS4 tak naprawdę przemawia do mnie w tej chwili kwestia tej rozdziałki 1080p i 60 fps ale z nowu z drugiej strony coraz częściej czytam, że różnicy prawie żadnej nie widać, że z lupą by trzeba było siedzieć przy tv... miałem okazję pograć w Forza Horizon 2 w markecie - jak gra wystartowała to aż mi gały roz*****o bo przyzwyczajony jestem do grafiki z PS3 :P

Edited: mi wystarczy wersja konsoli z dyskiem 500GB, nie chce mi się dopłacać do wersji 1TB a z tego co widzę już większość PS4 jest w wersji 1TB a XOne z kolei 500GB co też do mnie bardziej przemawia.

02.12.2015 13:03
Ski_drow
11
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Kazgen - Nie nie gram w multi za często, ale grałem i probemu nie było wolę jednak singla to raz, a dwa z tego co piszesz to już sam chyba podjąłeś decyzje.Co do Horzy Horizon 2 to jednak zamówiłem sobie do kolekcji gra ma bardzo dobre opinie, a demo mimo wszystko ograłem, więc zobaczę jak prezentuje się pełniak ;)

02.12.2015 13:08
12
odpowiedz
Kazgen
32
Konsul

Podjąłem, podjąłem :) będzie XOne o ile sklepy nie wyskoczą z jakimiś promocjami na weekend przed samymi Mikołajkami z PS4. Jest zajebista wg mnie oferta XOne 500GB z FIFA 16 i SW: Battlefront oraz XBL 3 miesiące i 1 miesiąc EA za 1599 zł. Sprzedam Fifkę i za to kupię sobie Diablo III :) może nawet popatrzę jakieś używki, jeszcze taniej wyjdzie.

02.12.2015 13:47
13
odpowiedz
winek111
8
Legionista

pierwsza

02.12.2015 14:14
tadzikg
14
odpowiedz
tadzikg
191
starszy brygadier

Halo 5 i Forza Horizon 2

02.12.2015 14:29
CyberTron
15
odpowiedz
CyberTron
110
Imperator Wersalka

Battlefront to nędza. Gra zostałaby zjechana na każdym froncie gdyby nie to, że to marka SW.

02.12.2015 14:35
16
odpowiedz
Kazgen
32
Konsul

CyberTron - a jakimi argumentami poprzesz swoją opinię? Bo troszkę jest taka z dupy "Battlefront to nędza"... Oczywiście są gusta i gusta :)

02.12.2015 14:38
17
odpowiedz
zanonimizowany652110
37
Generał

Kazgen - CyberTron to fan CoD, więc dla niego Battlefieldy i Battlefronty z automatu są do kitu :)

02.12.2015 15:04
18
odpowiedz
Kazgen
32
Konsul

Acha no i wszystko jasne :) ja nie jestem fanem żadnych gier. Dobrze mi się grało w CoD: Modern Warfare 3, BF: Bad Company 2, Q3 Arena czy UT. Dla mnie gra ma mieć dobrą miodność i przykuwać ciekawą rozgrywką a nie mieć "CoD" czy "BF" w nazwie :)

02.12.2015 15:11
cswthomas93pl
19
odpowiedz
cswthomas93pl
148
Legend

CoD lub Forza. JC3 odradzam. Cholernie mało fpsów (siegają nawet do 17) i jest w gorszej rozdzielczości, 900p.

Forum: Kilka gier do wyboru którą polecacie ?