Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Karta w Lapku

09.10.2014 16:50
1
Kar0oOl
79
Konsul

Karta w Lapku

Cześć. Niedawno kupiłem Laptopa Lenovo g510 z I7-4600MQ (4x2,4) 12 gm ramu i kartą Radeon R7-265. Problem w tym że ciągle pokazuje mi (np w ccleaner) że zainstalowana jest karta zintegrowana intel hd graphics 4600. Nie wiem jak to jest dokładnie ale podobno karty przełączają się według wymagań programu. Być może u mnie to zawodzi albo czegoś nie zainstalowałem czy nie zmieniłem w ustawieniach ale jeśli Black Ops na średnio wysokich ma 20 fpsów to chyba raczej w użytku jest karta dedykowana. Co z tym zrobić?

09.10.2014 16:57
k2o
2
odpowiedz
k2o
81
Senator

Najprościej to chyba prawym na ikonę programu który chcesz uruchomić i wybierasz "uruchom z procesorem graficznym" a następnie coś typu "uruchom ... o dużej wydajności"

Edit: Może nie masz sterowników do karty dedykowanej? W moim przypadku (Win 7 i Nvidia) mam tak jak wyżej wspomniałem. Jednak taka opcja pojawiła się dopiero po zainstalowaniu sterowników.

09.10.2014 17:04
3
odpowiedz
Kar0oOl
79
Konsul

Nie mam takiej opcji. ;< Wgl nie mam nawet żadnego panelu sterowania grafiką tak jak to mam normalnie na PC tyle że od Nvidii. A może to normalnie przełącza kartę na dedykowaną tylko po prostu tyle mam tych fpsów bo wymagająca gra? Ale wątpię bo specyfikacja lapka na prawdę dobra.

09.10.2014 19:09
Ski_drow
4
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Masz wątek o radeonie i integrze przeczytaj post numer [6] powinno pomóc.

https://www.gry-online.pl/forum/jak-przelaczyc-karte-graficzna-w-laptopie/z8c3b6c7

Forum: Karta w Lapku