nie mam pojęcia o co chodzi wczoraj usunąłem fortnite i zainstalowałem na nowo po czym po czym na stronie (((((((startowej))))) fort nite karta wywala 81 stopni wentylatory strasznie głośno chodzą o co chodzi nigdy tak nie miałem
Tak jak ludzki organizm przez podniesienie temperatury walczy z infekcją tak karta graficzna też się broni przed odpalaniem tego syfu.
może i racje masz XD ale ja gram bo mis się nudzi nie jestem moniakiem fort nite
Hehehe. Odkurzyłeś kartę? Może też ma starą pastę zaschniętą pod chłodnicą?
karta ma jeszcze nie naruszoną plombę gwarancyjną ale jest przedmuchana zdejmowałem wentylatory ale radiatora nie ruszałem
Ustawienia ci się zresetowały graficzne i wskoczyły na wyższy bieg. Jak to jakiś laptok to nie dziw się, że 80 stopni jest.
nie mam pc w obudowie silentium rg4tf ale masz racje są nowe steroniki do tej karty a ja zapomniałem ich zainstalować dzięki taka pierdoła a stracha mi napędziła dzięki wielkie :) :P
Co mają sterowniki do temperatury?
PS. Dobrze byłoby jak byś napisał jaka to karta.
r9 380 msi 4gb na płytce asrock b360m pro4 z prockiem i3 8100 i dwoma kościami ramu 4 gb jedna 2666mhz od fury wszystko zasilane
cooler master g650m i schowane w obudowie od silentium pc rg4tf z 6 wentylatorami (wentylatory są dobrze ułorzone to nie jest mój pierwszy komp)
To już mamy źródło problemu
tak karta podczas spoczynku z dnia na dzień ma 80 stopni typie pomyśl wczoraj to nie było 80 a 40 stopni więc co pasta się zjarała w 1 dzień 1000000000IQ
właśnie zainstalowałem sterowniki i zgadnijcie co temperatury spadły w pizdu