Witam. Ostatnio na dniach spalila mi sie karta graficzna i potrzebuje nowej za okolo 500-600 zl(chce nowa nie uzywana) moge wydac nawet do 700 zl tylko czy to sie bedzie oplacalo ;).
AMD Phenom II X6 1055T 2,8GHz
Asus M4A77TD
modecom feel 1 600atx
8 gb ram- nie pamietam nazwy
Aktualnie posiadam karte GeForce 9600 GT ale jak dla mnie jest za slaba (wczesniej mialem Radeona 6870)
Pomozecie?
Do takiego komputera wkładać kartę za więcej niż 200zł to profanacja tej karty :p A najlepsza karta do 600zł to gtx 680 ;)
Dziwne, by w tym ehm kompie miałby być problem ;) Kupisz normalne podzespoły to od razu zacznie, np z gtxem 680 spaliłby Ci się i zasilacz i karta i możliwe, że i płyta ;)
Ludzie bardzo często skupiają się na kartach graficznych, płytach głównych a zapominają o zasilaczu który to jest nie mniej istotnym elementem komputera. Wszystkie podzespoły to elektronika która wymaga stabilnych i konkretnych napięć których to niemarkowe zasilacze nie są w stanie zapewnić. Oczywiście wszystko może być ok przez dłuższy czas, ale wraz z upływem tego czasu ryzyko awarii co jest równoznaczne ze spaleniem czy też karty graficznej czy proca rośnie. To tak samo jak być jeździł zimą na kompletnie łysych letnich oponach, oczywiście można przejeździć całą zimę bez wypadku ale musisz przyznać że ryzyko jest dużo wyższe niż byś jeździł na markowych zimówkach.
Gtx 750, ok 550pln
No, a za tą cenę masz 3krotnie szybszego gtx'a 680 (czyli 750tka w trisli)
680? A co to za gowno? Miales pewnie na mysli 660, ale ta kosztuje ponad budzet autora.
Jesli chodzi o zasilacz to jaki proponujecie? Nie chce zbyt duzo wydawac na ten komputer głowinie gram w CS:GO (czasem jakies mmo)aktualnie na minimalnych ustawianiach 1600x900 podczas 1920x1080 mam duzy spadek fps ;/ a wlasnie na takiej rozdzielczosci chcialbym grac na wyzej niz srednich ustawianiach graficznych. Taka karta za 600zl to przesada czy w sam raz da rade?
660 to połowa 680tki i masz rację -oba to kiszki, ale na 680tce w coś pograsz, tyle że nie na tym procku. 660tka kosztuje 300zł a 680 niecałe 600 ;) I o ile 680tka to było coś tak 660tka nawet w dzień premiery była słabizną.
Dlatego polecam 750ti, o ile wierzyc yt, to nawet w gta 5 mozna grac komfortowo, a jesli chodzi o 660 i ceny ktore podales... na necie ceny tej karty to ok 700zl-800, w realnych sklepach typu komputronik bedzie pewnie drozsza, pewnie mowisz o uzywkach.