Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Karta graficzna do 1200 zł

17.01.2017 14:54
1
matess1
1
Junior

Karta graficzna do 1200 zł

Witam serdecznie wszystkich. Zastanawiam się nad zakupem nowej karty graficznej gdzieś tak do 1200 zł, lecz nie wiem czy po prostu opłaca się inwestować jeszcze w mój sprzęt , czy np procesor nie będzie ograniczał takiej karty. Specyfikacja:

Intel i5 3470 3,2 Ghz
Pamięć GoodRam ddr3 1333mhz 2x4 GB
Płyta główna: AsRock z77pro3
Obudowa : Zalman R1
Zasilacz: Bequiet Pure Power 530W
Karta Graficzna Gigabyte Gtx 760 2GB
Monitor Benq 22 cale (nie wiem dokładnie jaki model ale ma gdzieś z 5-6 lat)
Dysk: SSD Iridium pro 3 240 GB + 500GB HDD Samsung

Gry w które gram najczęściej to Sportowe (Fifa, NBA, Football Manager) , GTA 5, RPG , FPS (battlefield1, cs go)

Zastanawiam się czy warto jeszcze tutaj grzebać coś z tą kartą czy może lepszym rozwiązaniem będzie tutaj zakup konsoli Playstation 4 i zostawienie takiej specyfikacji komputera jak mam teraz , do takich gierek jak Cs . Np na obecnym konfigu nie mam zbytnio możliwości pogrania w Battlefield 1 bo po prostu się ciągle zacina. Wiec myślę nad konsolą w której nie trzeba ciągle się martwić o upgrade, zmienianie ustawień itp . Na konsoli tez do ogrania jest dość sporo fajnych exów więc zabawa na długi czas, raczej nie jestem jakimś hardkorowym graczem , chociaż przysiedzieć czasami przed komputerem też potrafię :D Oczywiście jak zakupię kartę to pewnie od razu do niej dokupiłbym jakiś lepszy monitor niż ten co teraz mam , do konsoli używałbym telewizora 42 cale , który mam również podłączony do komputera. Co myślicie? Co lepiej zrobić? Może wy mi pomożecie bo ja już sam nie wiem, z góry dziękuję !

17.01.2017 16:10
2
odpowiedz
zanonimizowany687448
20
Generał

Już teraz masz lepszy sprzęt niż ps4.
Do Battlefielda 1 przydałoby się już ponad 8GB szybszego ramu. Możesz sprzedać ten co masz i dokupić 16GB szybszego, płyta obsługuje nawet 2800MHz.
W okolicach 1200zł dostaniesz RX 480 8GB, np. Nitro od Sapphire, lub nieco drożej GTR/GTR Black od XFX.
Ewentualnie GTX 1060 6GB, tutaj podstawowy model dwuwentylatorowy od MSI, nieco drożej np. AMP! od Zotaca.
Masz solidną płytę, więc możesz pomyśleć o wymianie obecnego procesora na taki z odblokowanym mnożnikiem do OC. i5 3570k/i7 3770k, albo nawet nieco starsze i paradoksalnie lepsze i5 2500k i i7 2600k. + chłodzenie i masz jeszcze zestaw na parę lat.

Jak grasz w fpsy tylko na myszce, to na konsoli padem przejdziesz katorgę.

Forum: Karta graficzna do 1200 zł