Witam chciałbym się zapytać czy Karta graficzna Ati Radeon 4650 Jest dobra. Aktułalnie mam Geforce 6200 512mb zastanawiam się gdyż mam płyte AGp i nie widze lepszych kart :) jeśli chodzi o płyte główną to nie ma opcji by jej zmieniać pozdr. i licze na szybką odpowiedź.
Nie znam się na kartach Ati ale GF 6200 to nisko budżetowa karta która w już w chwili premiery do niczego się nie nadawała więc nie trudno znaleźć coś lepszego.
Zajrzyj na stronę: http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html tam znajdziesz dość dobre porównanie różnych kart.
edit: Jeżeli masz płytę na AGP to pewnie jakaś starsza platforma. Nie wiem czy ma sens ładowanie nowych kart graficznych (bo Ati 4xxx to raptem dwie generacje wstecz). Nie wiem jakim sprzętem dysponujesz, ale jeżeli coś starszego to proponowałbym jednak wstrzymać się z zakupem i pomyśleć o nowej platformie. Nie wnikam dlaczego nie możesz zmienić płyty głównej, ale ładowanie się w karty AGP nie ma zbytniego sensu.
Od tego GF to praktycznie wszystko będzie lepsze :)
Inna sprawa, że nie warto pakować kasy w takiego kompa i lepiej poczekać dłużej, ale uzbierać pieniądze na nowy.
No srry ale dopiero za rok mam zamiar płyte zmieniać ale na rok chyba ten 4650 starczy mi nie chodzi o stałe 60 fps :p tylko o conajmniej te 15 :P
2gb ram Pentium 4 2.8ghz Wiem procek lipa ale z tego co widze to nawet z gta 4 daje rade płynnie