Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Karta graficzna

27.01.2013 20:01
👎
1
zanonimizowany771529
31
Generał

Karta graficzna

Zaraz mnie coś trafi. Przeglądając internet na laptopie Asus k52jc wyskoczył mi po raz pierwszy od 2 i pół roku użytkowania blue screen. Po restarcie komputer włączył się w oszałamiającej rozdzielczości 800x600, usunęło nawet sterownik karty zintegrowanej. Tak zintegrowanej, w tym modelu jest integra + nvidia 310m. Otóż teraz ta 2 (nvidia) nie działa, nie idzie zainstalować sterowników, nie wykrywa w menedżerze urządzeń ani nic. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał podobny problem i jeśli miał to jak sobie z nim poradził. Cholerna gwarancja się skończyła i nie chce grzebać w biosie, bo nie wiem czy ta dziadowska karta się nie spaliła, a jak się spaliła i na nią przełączę to ten trup się jeszcze nie włączy. Proszę o jakieś rady. Yo.

27.01.2013 20:59
Arti1999
2
odpowiedz
Arti1999
128
Generał

Raczej sie spalila. Ja mialem tak samo jak spalila mi sie 8800gt w kompie. Zrob formata, albo przelacz grafe na zintegrowana.

27.01.2013 21:15
👎
3
odpowiedz
zanonimizowany771529
31
Generał

Ja pieprzę, zawsze po gwarancji się wszystko pie****.

27.01.2013 21:35
😐
4
odpowiedz
zanonimizowany771529
31
Generał

Ma ktoś jakiś błyskotliwy pomysł lub radę. Może to miało jakiś związek z tymi automatycznym, posranymi aktualizacjami asusa poprzez program asus live update, karta nigdy sie nie przegrzewała. Sam już nie wiem, biorę wszystkie opcje pod uwagę.

27.01.2013 22:37
PanSmok
5
odpowiedz
PanSmok
259
Legend

aktualizacje nie maja tu nic do rzeczy - jedyna opcja to oddac notka do kumatego serwisu pogwarancyjnego - ppo pierwsze dokadnie go zdiagnozuja, po drugie - moze nowa grafika do przelutowania nie bedzie kosztowala majatku.
Inna opcja - format kompa i instalacja wszystkiego od 0 - jezeli to nie pomoze to masz wlasciwie pewnosc ze problem jest sprzetowy - ergo - komp do kosza.
Jakby co moge polecic bardzo kompetentny serwis w Łodzi.
Alsen-Print - Wólczańska 124.
Jako firma korzystalismy z ich uslug wielokrotnie - naprawiali rzeczy do ktorych nie chcial dotknac sie nikt inny. Rozsadne ceny, jak czegos nie potrafia/ nie moga zrobic to otwarcie o tym informuja. Aczkolwiek czasami warto dac im troche czasu na pokombinowanie ( 2-3 tygodnie). Ale jak masz opcje poczekac albo komp do kosza to...

27.01.2013 23:15
6
odpowiedz
zanonimizowany771529
31
Generał

Dzięki za konstruktywną wypowiedź. Na szczęście udało mi się ogarnąć trochę tego laptopa i śmiga na integrze w normalnej rozdziałce. Ale o grach na razie mogę zapomnieć. No cóż to by było na tyle.

Forum: Karta graficzna