Zaraz mnie coś trafi. Przeglądając internet na laptopie Asus k52jc wyskoczył mi po raz pierwszy od 2 i pół roku użytkowania blue screen. Po restarcie komputer włączył się w oszałamiającej rozdzielczości 800x600, usunęło nawet sterownik karty zintegrowanej. Tak zintegrowanej, w tym modelu jest integra + nvidia 310m. Otóż teraz ta 2 (nvidia) nie działa, nie idzie zainstalować sterowników, nie wykrywa w menedżerze urządzeń ani nic. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał podobny problem i jeśli miał to jak sobie z nim poradził. Cholerna gwarancja się skończyła i nie chce grzebać w biosie, bo nie wiem czy ta dziadowska karta się nie spaliła, a jak się spaliła i na nią przełączę to ten trup się jeszcze nie włączy. Proszę o jakieś rady. Yo.
Raczej sie spalila. Ja mialem tak samo jak spalila mi sie 8800gt w kompie. Zrob formata, albo przelacz grafe na zintegrowana.
Ja pieprzę, zawsze po gwarancji się wszystko pie****.
Ma ktoś jakiś błyskotliwy pomysł lub radę. Może to miało jakiś związek z tymi automatycznym, posranymi aktualizacjami asusa poprzez program asus live update, karta nigdy sie nie przegrzewała. Sam już nie wiem, biorę wszystkie opcje pod uwagę.
aktualizacje nie maja tu nic do rzeczy - jedyna opcja to oddac notka do kumatego serwisu pogwarancyjnego - ppo pierwsze dokadnie go zdiagnozuja, po drugie - moze nowa grafika do przelutowania nie bedzie kosztowala majatku.
Inna opcja - format kompa i instalacja wszystkiego od 0 - jezeli to nie pomoze to masz wlasciwie pewnosc ze problem jest sprzetowy - ergo - komp do kosza.
Jakby co moge polecic bardzo kompetentny serwis w Łodzi.
Alsen-Print - Wólczańska 124.
Jako firma korzystalismy z ich uslug wielokrotnie - naprawiali rzeczy do ktorych nie chcial dotknac sie nikt inny. Rozsadne ceny, jak czegos nie potrafia/ nie moga zrobic to otwarcie o tym informuja. Aczkolwiek czasami warto dac im troche czasu na pokombinowanie ( 2-3 tygodnie). Ale jak masz opcje poczekac albo komp do kosza to...
Dzięki za konstruktywną wypowiedź. Na szczęście udało mi się ogarnąć trochę tego laptopa i śmiga na integrze w normalnej rozdziałce. Ale o grach na razie mogę zapomnieć. No cóż to by było na tyle.