Planuję zrobić Falloutowo-premierową nockę ze znajomymi, więc zależy mi na tym żeby mieć grę w 100% gotową do odpalenia kiedy tylko wybije godzina 0.
Zdecydowana większość sklepów deklaruje wysyłkę 9 listopada, co przekłada się na dostawę paczki już po premierze.
Mógłbym kupić klucz w necie, ale po pierwsze - lubię pudełka, po drugie - jeśli dostanę klucz późnym wieczorem i tak mnie to nie urządza, bo obecnie jestem skazany na internet 8Mbit, po trzecie - jeśli płacę jakąś śmieszną kwotę za grę (170zł, wtf) na PC, to na pewno nie po to żeby patrzeć jak piraci ciorają w F4 przede mną.
Z góry dzięki.
Skoro jesteś taki pewny że piraci będą mieli grę przed tobą to ściągnij a potem kupisz. Choć pewnie tyle ludzi się rzuci na torrenta że z 2 tygodnie pewnie się bedzie sciągało
Gry i tak nie włączysz wcześniej niż 10 listopada. Muve (czyli też sklep GOLa) zapewnia Ci przesyłkę, która najpóźniej dotrze 10 czyli w dzień premiery. Choć pisali na pewnym forum, że starają się ze wszystkich sił, by gracze otrzymali gry już 9 listopada.
http://lowcy gier.pl/forum/viewtopic.php?f=41&t=455&start=4780
Jeśli mieszkasz w dużym mieście, możesz połazić po sklepach z grami. Znane są przypadki gier na półkach dzień przed premierą.
>>> Choć pewnie tyle ludzi się rzuci na torrenta że z 2 tygodnie pewnie się bedzie sciągało
Widac, ze nie za bardzo kojarzysz jak dziala Torrent. Dla Twojego info - im wiecej ludzi sciaga/udostepnia tym lepiej dla Ciebie.
Najszybsza opcja to kupić na Steamie (preload), ale wtedy się niestety przepłaca. Część sklepów będzie prowadziła nocną sprzedaż z 9 na 10 listopada, więc pewnie to jest druga z możliwości szybkiego posiadania gry.
Choć zastanawia mnie też co innego - o której tak naprawdę Steam aktywuje grę? The Phantom Pain ruszał ostatnio chyba późnym popołudniem, nie mam pojęcia czy Fallout nie będzie przypadkiem startował tak samo.
Piotruś co ty teraz. Im więcej ludzi ściąga tym gorzej dla mnie. Ludzie udostępniający działąją tylko i wyłącznie na korzyść ściągającego.
Piotruś co ty teraz. Im więcej ludzi ściąga tym gorzej dla mnie. Ludzie udostępniający działąją tylko i wyłącznie na korzyść ściągającego.
Ale wiesz, ze kazdy, kto sciaga, jednoczesnie udostepnia innym sciagajacym?
[7]
Zgaduje że jako elitarny członek forum wiesz, że można ograniczyć upload do np. 1kbps (choć i pewnie są sposoby żeby wysyłać dosłownie 0), więc nie spróbuję z tobą polemizować. Zapewne w twoim mniemaniu będzie też podchodzić pod "udostępnianie" 0,001kbps uploadu w pierwszej sekundzie połączenia z torrentem.
Choć pewnie tyle ludzi się rzuci na torrenta że z 2 tygodnie pewnie się bedzie sciągało
[9]
Ok, czyli tez twierdzisz, ze im wiecej ludzi sciaga danego torrenta, to tym wolniej sie wszystkim sciaga.
M'kay.
Tego nie powiedziałem. Skupiłem się na
Ale wiesz, ze kazdy, kto sciaga, jednoczesnie udostepnia innym sciagajacym?
Chociaż z praktyki wiem, że nie zawsze można spodziewać się dobrej prędkości z (popularnego) torrenta, który został dodany +/- parę godzin wcześniej. Prędzej z takiego, który ma już te parę dni. To nie jakaś zasada, tylko spostrzeżenie :).