Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jednowyrazowe tytuły wątków typu: jak, czy, ile - dość tego!

19.03.2012 11:13
1
krukilis
139
Generał

Jednowyrazowe tytuły wątków typu: jak, czy, ile - dość tego!

Spedzilem na tym forum juz sporo czasu, ale do dzis (i coraz bardziej) drazni mnie jesli jakis delikwent nie potrafi w tytule watku, chocby skrotowo napisac o co chodzi. Naprawde miejsca w tytule jest dosyc. Nie pamietam czy w regulaminie tego forum jest jest jakis odpowiedni zapis, ale znam fora, gdzie wyraznie jest zaznaczone, ze tytul watku musi zawierac jak najwiecej informacji o tym co autor chce przekazac. Oto przyklady tytulow watkow z kilku ostatnich dni:

-Szajs
-T-shirty
-Co teraz
-Sztuczna
-Opłaca się
-Minecraft

Juz nie wspomnie o tytulach typu: "jak", bo takie cos powinno byc z miejsca usuwane.

19.03.2012 11:17
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

"Nie pamietam czy w regulaminie tego forum jest jest jakis odpowiedni zapis"
I sprawdzic tez za ciezko?

2. Czytelnik korzystający z forum jest zobowiązany do:
- tworzenia wątków w poprawnych kategoriach tematycznych
- nie dopisywania się do wątków wyraźnie łamiących zasady opisywane w tym regulaminie;
- formułowania tytułów wątków w taki sposób aby były zrozumiały dla ogółu czytelników Forum, a tytuł powinien odpowiadać zamierzonej treści wątku;

"Juz nie wspomnie o tytulach typu: "jak", bo takie cos powinno byc z miejsca usuwane."
No to zglaszaj takie watki do moderacji.

19.03.2012 11:18
.:Jj:.
3
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

Ludzie są leniwi i bezmyślni. Temat rzeka :)

19.03.2012 11:19
Fett
4
odpowiedz
Fett
246

Mnie swego czasu drażniły długie nazwy wątków wzorowane na pewnym schemacie:
Z cyklu: durne pytanie, czyli jak zasznurować buta
Z cyklu: coś tam coś tam, czyli coś tam coś tam

W pewnym okresie mojego bytowania na forum to takich wątków potrafiło powstać w ciągu jednego dnia nawet kilka :)

19.03.2012 11:20
Kanon
5
odpowiedz
Kanon
260
Befsztyk nie istnieje

Chciałbym miec takie problemy.

19.03.2012 11:23
siwy346
6
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Zgadza się jest to strasznie uciążliwe.
Ale bardziej wkurzający jest brak totalnych zasad w kategorii komputery. Problem w tym, że na innych forach można podwiesić wątek z zasadami i do niego odsyłać a tu tak średnio. A ludzie mają problem z napisaniem o jaki system chodzi(pomijając resztę). Można by chociaż dać małą prośbę o jakiś raport(np Security Check - http://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/page__view__findpost__p__9515) jeśli to będzie jakiś problem na poziomie software. A tak to weź się człowieku o wszystko proś i wszystkiego się domyślaj.

19.03.2012 11:29
reksio
7
odpowiedz
reksio
219
Pies Pogrzebany

[1] Zawsze formułuję temat tak, żeby trafiał do tego, który jest nim zainteresowany. I podobnie jak Ciebie, również mnie to irytuje. Najlepsze jest: "pytanie" i "problem".

19.03.2012 11:43
8
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

siwy346 --> Istnienie zasad i reguł to jedna sprawa, a moderacja inna. Tutaj nikomu się nie chce zajmować takimi duperelami, bo forum nie przynosi zysków. Więc i moderacja jest taka sobie. Nic nie da podwieszanie zasad, bo złamanie tylko niewielkiej ich ilości jest karane.

19.03.2012 11:49
siwy346
9
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

No w sumie trudno się nie zgodzić,ale ja tam nie lubię nikomu wytykać błędów;)
Największą wadą tej moderacji jest fakt, że jest tylko w jednej postaci - soul - chociaż było kiedyś mówione, że jest jeszcze 2 innych moderatorów, ale ich nie widać i to było dawno temu.

19.03.2012 11:56
😁
10
odpowiedz
zanonimizowany732036
9
Konsul

Wpisz się do tego wątku:
https://www.gry-online.pl/forum/forum-dyskusyjne-pytania-i-uwagi-stare/z6b30962?N=1

I jak Gandalf. w [60] zostań moderatorem!

19.03.2012 13:44
Predi2222
11
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

Po części też mnie trochę takie wątki denerwują,ale bardziej mnie wpieniają tematy typu "mam dziś urodziny" lub "mam 18 wiec mogę się teraz schlać ?"

19.03.2012 16:16
😐
12
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Nic mnie nie denerwuje. Wątki z takimi nikłymi informacjami w tytule, nie dające informacji o celu jego założenia prowokują użytkowników forum do zaglądnięcia tam. Czyli z punktu widzenia założyciela wątku cel zostaje osiągnięty, gdyż im więcej osób wejdzie, tym szansa na odpowiedź większa.

Psychologia internetu!

19.03.2012 16:35
13
odpowiedz
krukilis
139
Generał

im więcej osób wejdzie, tym szansa na odpowiedź większa.

Zauwaz ze wchodzi kazdy ciekawski i w wiekszosci taki ktos nie ma nic do powiedzenia w danym temacie. Zakladam, ze jesli ktos uscisli o co chodzil, to tematem zainteresuja sie osoby, ktore moja cos w danej kwestii do powiedzenia.

19.03.2012 16:43
14
odpowiedz
poltar
176
Senator

"bo forum nie przynosi zysków"

A przynajmniej nie bezposrednio. Glowe, reke i nerke w pakiecie dodam, ze wlasciciel serwisu gry-online nie odwazylby sie podjac decyzji o zamknieciu forum :)

19.03.2012 17:04
Thermometrr
15
odpowiedz
Thermometrr
132
out of space

Jak już mirencjum napisał, im mniej znaczący tytuł tym więcej osób zaciekawi się o co tak naprawdę chodzi autorowi, wejdzie i sprawdzi, a czasami też i odpowie.

Takie nazwy wątków jak wspomniane przez Ciebie "co teraz"; "sztuczna" nic nie znaczą, więc wchodzi się do takiego tematu żeby zobaczyć o co w ogóle chodzi.

Chociaż masz racje - takie wątki powinny być usuwane.

19.03.2012 17:11
Fett
16
odpowiedz
Fett
246

i w wiekszosci taki ktos nie ma nic do powiedzenia w danym temacie
I niestety w większości właśnie tacy ludzie się dopisują...

Forum: Jednowyrazowe tytuły wątków typu: jak, czy, ile - dość tego!