Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jakieś mmo na zastępstwo wowa?

04.12.2011 15:52
DymekRPG
1
DymekRPG
150
ARTPOP

Jakieś mmo na zastępstwo wowa?

Sprawa wygląda po prostu tak, że obecnie mam ważniejsze wydatki i nie jestem w stanie przedłużyć konta w wowie.

Czy jest w ogóle jakieś mmo (w tym wypadku darmowe), które może wciągnąć i zainteresować podobnie jak WoW?
Wszystkie metiny, cabale, silkroad kompletnie mi nie odpowiadają. Rift również mi nie podszedł, Runes of Magic podobno największy darmowy klon wowa też mi się nie spodobał.
Jedyną nadzieje pokładam w L2, które przeszło na F2P, jednak obecnie zbyt dużo graczy tam lata, nie da się zrobić spokojnie questów...

04.12.2011 16:04
Tal_Rascha
2
odpowiedz
Tal_Rascha
216
Never Fade Away

Premium VIP

WoW, Rift i nadchodzacy SWTOR, wg. mnie jedyne mmo ktore reprezentuja dobry poziom. Na odczepnego mozna dodac GW ale ciezko te gre nazwac mmo. Wszelkie darmowe gry to strata czasu. Lepiej juz wydac te pare zlotych i cieszyc sie rozgrywka niz irytowac sie bawiac w rozne f2p

04.12.2011 16:18
👍
3
odpowiedz
zanonimizowany800838
10
Generał

League of Legends?

Chociaż to PvP, ale za to świetne.

04.12.2011 16:47
4
odpowiedz
Sinic
241
Legend

Podpisuje sie pod ocena f2p. Jesli nigdy nie grales w gry na abonament mozesz ich sprobowac. Jesli grales, nie zblizaj sie do f2p bo poziom bzdur i bugow w tych grach wyzwala mordercze instynkty ;p

Wiec wlasciwie, jesli nie chcesz oplacac abonamentu teraz, to nie ma dla ciebie zadnych propozycji. Sam napisales, ze juz probowales "najpowazniejszej" na rynku gry f2p podobnej do WoW, zreszta tej samej co ja ;p, i ci sie nie spodobala. Dalsze szukanie nic nie da bo bedziesz probowal tylko tytulow z jeszcze weiksza iloscia bugow i udziwnien robionych pod Item Shop.

Jest gra taka jak World of Tanks, bo w sumie nie piszesz ze musi byc podobna do WoW. Jest to f2p ktora wciaz jeszcze daje szanse rownej gry bez placenia. Placacy graja z reguly w bitwach klanowych i tam wydaja kase a w randomowych bitwach raczej rzadko spotka sie kogos z dodatkami premiowymi.

04.12.2011 18:06
DymekRPG
5
odpowiedz
DymekRPG
150
ARTPOP

No i niestety muszę się zgodzić.

Te darmowe mmo, w które grałem to albo gra nie trzymająca się kupy z jakimiś dziwnymi rozwiązaniami, albo poziom jej darmowości jest taki, że w każdym okienku można zobaczyć, co możesz dokupić, żeby być lepszym (swoją drogą w dalszym ciągu jakość takich mmo nawet jakbym pokupywał te rzeczy, pozostawia wiele do życzenia).

A WoT to nie gra dla mnie - takie klimaty mi nie odpowiadają.
W takim razie dam sobie spokój i po prostu jak będę mógł to wrócę do WoW'a.
Dzięki :)

Forum: Jakieś mmo na zastępstwo wowa?