W poprzednich częściach, zarówno przy instalacji gry z oficjalnej polskiej płyty, jak i w przypadku ściągnięcia ze strony UBI, mogliśmy wybrać spośród kilku języków, w jakich mówiły postacie (zarówno dźwięk, jak i napisy). Dla mnie niesamowicie budowało klimat ustawienie sobie języka włoskiego. Nie wiecie, czy w trójce też jest taka możliwość, czy będziemy mieli odgórnie narzucony jeden język (ewentualnie dwa: polski i angielski)? Pytanie to zrodziło się, kiedy zobaczyłem, że nowy AC - jeżeli dobrze zrozumiałem - ma zrobiony polski dubbing.
Gra ma polskie napisy, dubbingu nie ma. A języka nie ma sensu zmieniać, bo w Ameryce mówią po angielsku. Indianie natomiast rozmawiają po "indiańsku" ;)
W sprawie dubbingu musiał mnie zmylić jakiś filmik lub zwiastun.
Nie spodziewałem się, żeby rdzenni Amerykanie mówili po włosku :). Nie ma sensu zmieniać - pod względem tak zwanej immersji zapewne masz rację, pytałem bardziej z ciekawości. Czyli nie ma sensu, ale możliwość jest?
Lubiłem włoską wersją, ale angielski dubbing z włoskim akcentem w wykonaniu Rogera Craiga Smitha był przewielebny. :)