Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jakie oprogramowanie wybrać do servera.

17.04.2014 20:24
1
BuildEver
32
Pretorianin

Jakie oprogramowanie wybrać do servera.

Mam zwykłego pc. Chcę go używać jako serwer do gry CS 1.6 oraz CS GO i kilku innych pobocznych. Jednak nie wiem co do niego wgrać aby wszystko działało poprawnie.

W tej chwili posiada on oprogramowanie Windows 7 Ultimate. jednak przysparza mi wiele problemów.

Zastanawiałem się nad jednym z produktów firmy Microsoft a konkretnie Windows server.

Zapoznałem się tak ogólnie z wersją 2008, 2008 R2 oraz 2012. Zależy mi na jądrze, sercu podobnym do Windows 7.

Proszę o wasze propozycje, opinie oraz podpowiedzi co do wyboru na oprogramowanie serwera.

Z góry dziękuje.

17.04.2014 20:54
2
odpowiedz
QrKo
160
Yarr!

To ze system nazywa sie Windows Server nie znaczy ze sluzy on do stawiania serwerow gier. Z czym konkretnie jest problem na 7mce?

17.04.2014 21:13
3
odpowiedz
BuildEver
32
Pretorianin

1. Serwer sam się wyłącza.
2. Występują błędy przy połączeniu pulpitu zdalnego. Tzn. nie da się połączyć.
3. Po uruchomieniu komputera nic nie robię i wyskakuje SAMO przed wyskoczeniem okna logowania komunikat "bledną nazwa użytkowania lub hasło" to jest powodem punktu 2.

Robiłem wszystko w ustawieniach żeby serwer do csa się nie wyłączał jednak po wyjściu z pulpitu zdalnego po jakimś czasie wszystko samo się zatrzymuje. Dlatego chcę wgrać Windows server. To teoretyczny powinno naprawić te problemy.

17.04.2014 21:25
4
odpowiedz
QrKo
160
Yarr!

Na wszystko jest wytłumaczenie, może masz w managerze poświadczeń zapisane stare hasło logowania przez rdp - sprawdz z innej maszyny. W eventlogu masz zakladke aplikacja mozesz przesledzic czemu sie wykrzacza. Zapewne chodzi o jakas pierdole typu oszczedzanie energii albo cos co defaultowo na 7mce jest wlaczone "pod normalnego usera".

17.04.2014 21:30
5
odpowiedz
BuildEver
32
Pretorianin

No właśnie wszystko z "oszczędzania energii" jest wyłączone. Cały czas leci na wysokiej wydajności.

17.04.2014 21:34
6
odpowiedz
BuildEver
32
Pretorianin

Proszę abyś bardziej rozwiną swoja myśl odnoście punktu 3.

17.04.2014 21:37
7
odpowiedz
QrKo
160
Yarr!

Laczac sie pulpitem zdalnym masz opcje zapisz haslo. Po jej zaznaczeniu przed kazdym kolejnym logowaniem klient rdp pociska zapisane poswiadczenia, które w przypadku bycia nieaktualnymi sprawiaja roznorakie problemy. Poczawszy od bledow z polaczeniem, skonczywszy na blokowaniu kont uzytkownikow.

http://www.eightforums.com/tutorials/25412-remote-desktop-connection-credentials-delete-windows.html

17.04.2014 21:41
8
odpowiedz
BuildEver
32
Pretorianin

Tylko że mi błąd z punktu 3 nie występuje podczas połączenia pulpitu zdalnego tylko jak normalnie uruchamiam komputer (ten serwer) .

Ale spróbuje też użyć twojej metody.

Forum: Jakie oprogramowanie wybrać do servera.