Mam zwykłego pc. Chcę go używać jako serwer do gry CS 1.6 oraz CS GO i kilku innych pobocznych. Jednak nie wiem co do niego wgrać aby wszystko działało poprawnie.
W tej chwili posiada on oprogramowanie Windows 7 Ultimate. jednak przysparza mi wiele problemów.
Zastanawiałem się nad jednym z produktów firmy Microsoft a konkretnie Windows server.
Zapoznałem się tak ogólnie z wersją 2008, 2008 R2 oraz 2012. Zależy mi na jądrze, sercu podobnym do Windows 7.
Proszę o wasze propozycje, opinie oraz podpowiedzi co do wyboru na oprogramowanie serwera.
Z góry dziękuje.
To ze system nazywa sie Windows Server nie znaczy ze sluzy on do stawiania serwerow gier. Z czym konkretnie jest problem na 7mce?
1. Serwer sam się wyłącza.
2. Występują błędy przy połączeniu pulpitu zdalnego. Tzn. nie da się połączyć.
3. Po uruchomieniu komputera nic nie robię i wyskakuje SAMO przed wyskoczeniem okna logowania komunikat "bledną nazwa użytkowania lub hasło" to jest powodem punktu 2.
Robiłem wszystko w ustawieniach żeby serwer do csa się nie wyłączał jednak po wyjściu z pulpitu zdalnego po jakimś czasie wszystko samo się zatrzymuje. Dlatego chcę wgrać Windows server. To teoretyczny powinno naprawić te problemy.
Na wszystko jest wytłumaczenie, może masz w managerze poświadczeń zapisane stare hasło logowania przez rdp - sprawdz z innej maszyny. W eventlogu masz zakladke aplikacja mozesz przesledzic czemu sie wykrzacza. Zapewne chodzi o jakas pierdole typu oszczedzanie energii albo cos co defaultowo na 7mce jest wlaczone "pod normalnego usera".
No właśnie wszystko z "oszczędzania energii" jest wyłączone. Cały czas leci na wysokiej wydajności.
Laczac sie pulpitem zdalnym masz opcje zapisz haslo. Po jej zaznaczeniu przed kazdym kolejnym logowaniem klient rdp pociska zapisane poswiadczenia, które w przypadku bycia nieaktualnymi sprawiaja roznorakie problemy. Poczawszy od bledow z polaczeniem, skonczywszy na blokowaniu kont uzytkownikow.
http://www.eightforums.com/tutorials/25412-remote-desktop-connection-credentials-delete-windows.html
Tylko że mi błąd z punktu 3 nie występuje podczas połączenia pulpitu zdalnego tylko jak normalnie uruchamiam komputer (ten serwer) .
Ale spróbuje też użyć twojej metody.