Jak wyciagnac najlepszy obraz i dzwiek z samsunga UHDTV curved ?
Wiem ze zwykly dhmi bedzie dobrze ale moze przez jakis hdmi arc lub optic czy cos takiego wyciagne cos lepszego ?
HDMI "zawiera" w sobie dźwięk cyfrowy jak kabel optyczny, a dodatkowo może iść nim jeszcze lepszej jakości dźwięk, a także ma obraz. Jest da best. ARC oznacza tylko możliwość komunikacji urządzeń i dotyczy złącz, a nie kabla - ten nadal to HDMI.
Kabel displayport na hdmi. Nie musimy kupować Panasonica 65wt600e by cieszyć się sześćdziesięcioma hercami na tv w 4k na pececie ;) Wystarczy taki kabel karta graficzna z displayportem ;)
Czego nie zrozumiałeś ? Wymieniony przeze mnie TV jest jedynym telewizorem na rynku, który posiada HDMI 2.0 i Display port, które są wymagane do 60Hz w rozdzielczości 4K, ale nie musisz go kupować (8900zł po kosztach na allegro), bo wystarczy Ci kabel Displayport na HDMI (50zł za 1.5 metra) ;)
O pececie i o jakims innym tv co napisales
Co ma pecet i wwymienioy przez ciebie tv do podlaczenia mojego tv ?
@8
Temat tyczy podlaczenia tv box do tv i wyciagniecie najlepszgo obrazu bo narazie podlaczony jest tym zwyklym bo hdmi w sklepach kasuja $50 100 i wiecej gdzie na necie kupuje za 10-15 zaleznie od dlugisci.
Ja sam nie pomyślałem ze ktos tak moglby pomyslec lol :)
Przecież nie o konsoli :E A jak rozumiem temat dotyczy najlepszego podłączenia peceta do TV ;)