Witam. :)
Tak jak w temacie, poszukuję zasilacza który uciągnie kartę GTX770 od Gigabyte.
Reszta sprzętu :
Proc : Intel Core i5 @ 650
RAM : 8GB (ale to chyba mało ważne)
Pozdrawiam i z góry dziękuję :)
Osobiście używam Chieftec 650 W, i to jest raczej minimum dla tej karty.
Ta karta dużo nie ciągnie i jakikolwiek markowy zasilacz, min. 500 W wystarczy --> http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaostheory/2013/05/gtx_770/charts/power_load.png
[4]
Ta karta wymaga 450 W zasilacza TYLKO dla niej, więc jak 50 W nawet w markowym zasilaczu ma wystarczać na resztę kompa, to gratuluję.
Przy intelach bym się zbytnio nie fatygował z zasilaczem, bo są to oszczędne procesory i myślę, że 500W spokojnie Ci styknie. Ja mam i5 i gtx'a 760 i mam do tego zasilacz 630W be quiet (bardzo dobra firma) - dlaczego, aż tyle ? Po prostu różnica między tym, a 550W wynosiła 50 zł więc pomyślałem, że nie będę się łasił, ale i tak uważam, że jest to nadmiar wat'ów :P
Ta karta wymaga 450 W zasilacza TYLKO dla niej, więc jak 50 W nawet w markowym zasilaczu ma wystarczać na resztę kompa, to gratuluję.
Ta karta bierze w stresie okolo 200W, maksymalnie chwilowo moze dojsc pod 250 - wiec dla niej samej (gdyby uzyc osobnych zasilaczy do grafiki i do reszty kompa) spokojnie wystarczylby zasilacz ~300-350W (zaleznie od jego wydajnosci).
[5] Blagam cię... Nie ma na rynku kart, które by ciągnęły tak dużo. Zresztą wejdź w linka, który wrzuciłem. Tak jak mówiłem, 500-watowy zasilacz wystarczy ze sporym zapasem.
XFX PRO 550W i tyle w temacie