Witam. Chciałbym kupić nowy telewizor, obecnie posiadam jakiegoś plazmowego LG 42 cale.
Poszukuję TV z dobrej jakości obrazem, koniecznie konwenterem 2D-3D i jakimiś fajnymi funkcjami, Smart TV czy coś w ten deseń. Na razie zastanawiam się nad "Samsungiem Smart TV F6640" i "LG Cinema 3D LA640S". Który z nich jest lepszy, a może w tej cenie jest coś jeszcze ciekawszego?
Z góry dziękuje za ewentualne odpowiedzi, pozdrawiam.
W jakimś sklepie internetowym załapiesz się na Philipsa 55PFl6008, daję Ci link do ceneo, http://www.ceneo.pl/23203064 . Tylko tam wtsawili zdjęcie pilotów zamiast foty samego telewizora, natomiast tutaj masz test tego modelu z wieloma fotografiami. http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/97666-philips-47pfl6008-test-ten-model-robi-furore-na-calym-swiecie-czy-tak-bedzie-w-polsce-6.html
Ogólnie polecam go ze względu na jakośc obrazu i udane głośniki z dobrym dźwiękiem. Jasna sprawa, że posiada SmartTV, 3D, ma połączenie z WiFi i dobry wskaźnik input lag, także do gier też się nada.
Mam Philipsa z poprzedniej serii i mogę go zdecydowanie polecić. Wtedy to też był topowy model. Z tego co widzę poprawiono wszystkie mankamenty z wcześniejszej wersji. Na twoim miejscu bym się nie zastanawiał.
+1 do philipsa wyżej. w tej cenie i wielkości, jakość obrazu stoi na wysokim poziomie, natomiast konwerter 2d do 3d jest praktycznie w każdym telewizorze 3d i w każdym daje marny efekt. Możesz jeszcze ogarnąć PANASONIC TX-L55ET60E (imo philips ma lepszą jakość obrazu jeżeli chodzi o ledy) lub Panasonic TX-P55ST60E - to jest plazma i z tego wszystkiego ma najlepszą jakość obrazu (przedewszystkim czerń i kontrast), oczywiście jeżeli preferujesz naturalne kolory i częściej oglądasz tv raczej w ciemnym pomieszczeniu.
lepsza plazma
Plazma , plazma, plazma ludzie tak polecają te plazmy ale zapominają że niektórzy tez oglądają telewizje w dzień :-). Plazma w nasłonecznionym pokoju wygląlda słabo. Philipsów nie polecam, owszem obraz minimalnie lepszy niz LEDY panasonica ale zato menu przymula. Polecam Ledy panasonica.
plazma 55" do 5K? jeśli są to takich się raczej nie poleca...dobre plazmy o tak dużej matrycy są sporo droższe od swoich odpowiedników LCD
Najlepsze plazmy są z Pioneera.
Pioneer już nie robi plazm. Z resztą za tą ceną nawet ich, by nie kupił. Za 5k nie dostaniesz dobrej plazmy 55'(Panasonic). Popytaj na http://www.hdtv.com.pl/forum/ tam na pewno Ci coś dobrego doradzą.
flame --> od kiedy na HDTV są w stanie coś doradzić? serio pytam?
Bo z tego co pamiętam, to w każdym temacie z prośbą o poradę jest tyle typów ile osób odpowiadających i nigdy nie można było się niczego sensowego dowiedzieć z takich tematów.
zależy jak kolega chce korzystać z tego telewizora, bo jak chce oglądać filmy w ciemnościach to innej opcji jak plazma nie ma, natomiast jak do normalnego oglądania tv to jak najbardziej led. To prawda że w philipsach jest skopany soft, tylko teraz pytanie czy kolega czesip389 będzie korzystał dużo ze smart tv (ogólnie czegoś więcej niz tylko opcje w tv) i jaką ma cierpliwość do tego :).
Co do forów internetowych to w takich przedziałach cenowych i wielkościach często polecane są plazmy, nawet te niskie serie Panasonica, bo mimo wszystko są to niezłe telewizory (jak za tę cenę). Ale to czy plazma czy led to wszystko zależy jakie kto ma warunki w pomieszczeniu i do czego będzie telewizora używał.
W LEDach dominuje jakością zdecydowanie Philips, a za telewizor plazmowy takiej wielkości pytający nie zmieści się w budżecie, pomijając już sprawę kosztów eksploatacji. Jak dla mnie wśród tych wszystkich ledów, które są w podobnej cenie jeśli wyróżnia się Philips, to wybór był dla mnie oczywisty jaki telewizor dla siebie wybrałem.
+1 głos za philipsem.
Mam PFL6007K i jestem super zadowolony z tego ekranu :)
a za telewizor plazmowy takiej wielkości pytający nie zmieści się w budżecie
Oczywiście, że się zmieści:
http://www.skapiec.pl/site/cat/3319/comp/6393350
Pod względem jakości obrazu bije wszystkie LEDy.
Jednak tak jak ktoś już tu napisał- wybór między plazmą a LCD powinien być podyktowany warunkami w jakich będzie on używany.