Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jaki tablet wybrać?

29.06.2014 13:31
1
Apocaliptiq
168
Legend

Jaki tablet wybrać?

Cześć,

zastanawiam się nad kupnem tabletu a zupełnie nie śledzę rynku.
Moje wymagania:
- wydajność
- bardzo dobry wyświetlacz
- dobre połączenie wifi

W jakim celu:
- praca i nauka. W pracy testuję aplikacje / strony www, dlatego też potrzebuję dobrego łącza wifi, które umożliwi mi połączenie tabletu za pomocą narzędzi do testowania multi-device.
W przypadku nauki chodzi o czytanie długich artykułów / pdfów oraz przede wszystkim oglądanie kursów video.
- tablet będzie używany głównie w domu. Nie wykluczam korzystania z niego np. podczas wyjazdów służbowych.

Cena:
- nie chciałbym przesadzać ale domyślam się, że tablet spełniający moje wymagania to koszt od 900-1500 zł w górę.

Bardzo bym prosił również o opinię: czy Wy używacie tabletu i jak wpłynął na codzienne przeglądanie Internetu itd. A może tablet okazał się w Waszym przypadku zbędnym urządzeniem.

Dziękuję!

29.06.2014 14:00
2
odpowiedz
Boos3r
108
Pretorianin

Wiem że troszke ponad budżet ale za to drogie sluchawki gratis. Świetnej jakości wyświetlacz super amoled.
http://allegro.pl/bialy-tablet-samsung-galaxy-tab-s-t700-16gb-750zl-i4370317392.html

29.06.2014 14:02
3
odpowiedz
Lutz
173
Legend

wybor jest dosyc prosty - ipad

nie wiem dokladnie w jakim zakresie potrzebny ci tablet do testowania, ale od siebie moge powiedziec ze zarowno od strony oprogramowania - genialny pythonista z wiekszoscia potrzebnych bibliotek, jak rowniez szereg appek umozliwiajacych kontrolowanie urzadzen, ja sam siedzialem dosc mocno w OSC.

oprocz tego sporo edytorow - naprawde wysokiej klasy, textastic, editorial

sporo podobnego oprogramowania jest na androida, jednak jakosciowo - a mam porownanie, ipad jest klase wyzej.

29.06.2014 14:02
4
odpowiedz
Apocaliptiq
168
Legend

Okej ale skąd taka zniżka? Normalnie ten tablet kosztuje 2,2k

29.06.2014 14:04
5
odpowiedz
Lutz
173
Legend

samsung wprowadza nowy model?

sam kupilem s4 w normalnym sklepie dwa miesiace temu za rownowartosc 1300 zlotych bo pozbywali sie zapasow.

29.06.2014 14:27
6
odpowiedz
Boos3r
108
Pretorianin

Samsung wprwoadza wlasnie wspomniany model na rynek i kto zamówi przed premierą otrzymuje takie sluchawki gratis. Cena za ten model taka bo nie ma modułu gsm. Wiec nie możemy sobie wsadzic karty żeby mieć internet gsm. Taki z lte kosztuje 2k. Ale też zawsze można sobie hot-spot z telefonem zrobić i miec internet w taki sposób na tablecie jeśli np nie mamy dostępu do wifi.

30.06.2014 08:16
7
odpowiedz
majek85
9
Centurion

Ja jak do tej pory miałam już prawie 4 tablety. Niby chińskie marki oferują lepsze parametry ale jednak jakość obrazu jest mniejsza no i niestety potrafią się psuć a potem jest problem z gwarancją. Tak więc wybrałabym coś raczej lepszej firm.
Obecnie używam takiego ipada mini:
http://najtaniej.co/produkt/tablety/apple-ipad-mini-16gb.html i jestem z niego bardzo zadowolona. Mimo niewielkich rozmiarów ma bardzo wygodną przekątną ekranu i oferuje świetną jakość obrazu tak więc korzystanie z niego to przyjemność.

30.06.2014 08:22
Tal_Rascha
8
odpowiedz
Tal_Rascha
215
Never Fade Away

Premium VIP

Mialem Nexusa 7 czyli wcale nie najtanszy android ale wiecej z nim bylo uzerania sie niz przyjemnosci. Zamienilem na ipada air i jestem niesamowicie zadowolony. Sprzet Apple daje ci ta pewnosc, ze aktualizacje systemu bedziesz mial przez dlugi czas. Nawet moj stary iphone 4s dostanie ios 8.
Jezeli sprzet ma sluzyc do pracy to tylko ipad air lub mini zaleznie od potrzeb i budzetu.

30.06.2014 08:44
CheshireDog
9
odpowiedz
CheshireDog
125
Desk jockey

Miałem Nexus 7. Służył mi tylko do czytania gazet / książek / sprawdzenia czegoś na necie bez włączania całego komputera np. pogoda rano, przepis kulinarny itp. Sprawdzał się do tych celów idealnie. Jednak 7 cali to testowanie czegoś, nie wiem czy tego oczekujesz.

Potem na chwilę wpadł mi w łapki sprzęt z logiem jabłka, zero zacięć, problemów niekompatybilnych programów itp. O wiele lepszych komfort korzystania niż Android.

Dla mnie (nie najmocniejszy jestem z IT). Bierz albo jakiś w miarę markowy android albo jabłuszko. Sam polecam Nexus 7, chociaż widzę, że nie zawsze zbiera pozytywne opinie (post wyżej).

Wcześniej miałem stacjonarny PC, więc tablet był przydatny. Teraz mam też laptopa, więc pozbyłem się tabletu, a w autobusach czytam gazety w formie papierowej a nie elektronicznej :)

25.07.2014 11:06
10
odpowiedz
Apocaliptiq
168
Legend

Cześć,

kupiłem tablet, który polecił mi Boos3r [2].
Jestem bardzo zadowolony. Co prawda nie załapałem się na promocję z słuchawkami, jednak pomimo tego jest ok.

Żadnych przycięć, IDEALNA jakość obrazu.
Do tego jest bardzo lekki i poręczny.
Polecam.

25.07.2014 12:37
Falcao_82
11
odpowiedz
Falcao_82
162
!AssociazioneCalcioMilan

Nvm

25.07.2014 14:12
12
odpowiedz
McLaze54
14
Chorąży

Za 1700 pln masz ipada mini z wyświetlaczem retina. Ekran mówiąc krótko- żyleta. Procesor A7 - Uruchomi wszystkie najnowsze gry z palcem nie powiem gdzie. Świetna optymalizacja systemu. Do tego dobry aparat. Dorzuć te 2 stówki i kup coś co będzie ci służyło bardzo bardzo długo .

25.07.2014 14:32
13
odpowiedz
zanonimizowany743565
3
Junior

Na aukcjach allegro sklepu http://lombard66.pl/ są teraz tanie Delle. Fakt, że używane, ale to sieciówka, więc myślę, że zakup godny zaufania (i wiedzą co wzięli, a teraz sprzedają).

21.08.2015 12:56
14
odpowiedz
martyna1258
1
Junior

Polecam tablety Samsunga. Od niedawna sama zdecydowałam się na zakup i jestem bardzo zadowolona. Świetnie sprawdza się np. przy podróży pociągiem, czas zdecydowanie szybciej płynie przy oglądaniu filmów lub czytaniu na nim książek.
Mam ten model [link] Biorąc pod uwagę Twoje wymagania, myślę, że dla Ciebie również będzie odpowiedni.

Forum: Jaki tablet wybrać?