Witam, oddałem jakiś czas temu swój procesor na gwarancję, firma AMD uznała że odda mi za niego pieniądze, chodzi o amd 6100 czyli ok. 450 zł mi zwrócą, no i nie wiem co wybrać, dorzucić mogę z 200 zł no i też wiem że AMD nie słynie z dobrych procesorów, myślałem nad FX 6350 czy byłby to dobry wybór ? Poradźcie mi coś w tej kwestii.
Pozdrawiam.
dorzucić mogę z 200 zł no i też wiem że AMD nie słynie z dobrych procesorów, myślałem nad FX 6350 czy byłby to dobry wybór ?
I dalej chcesz pakować się w AMD ?
Nie to że mam coś do tej firmy ale nigdy bym nie kupił platformy amd, nawet karty graficznej :)
Jak możesz po moim poprzednim poście wywnioskować też nie przepadam za ich procesorami ale dysponuje tylko 200 zł na ten sprzęt a nie widzi mi się wymiana płyty głównej, co do kart graficznych to wole radeony od Nvidii, tu akurat według mnie to rozsądniejszy wybór.
Właśnie patrzyłem teraz po sklepach i te rozsądniejsze intele stoją od 750 zł w góre wiec przekładka płyty na intela i kupno procesora znacznie przekroczyłyby te 650 zł. Na twoim miejscu brałbym tego FX 6350, ale zobacz tez co byś dostał od amd za 650 zł bo tego FX idzie wyhaczyć za nie całe 600 zł.
widzę właśnie że za 6350 musiał bym dołożyć 150 zł, i myślę że lepiej bym na tym wyszedł gdybym zdecydował się na 8320 jednak jest wydajniejszy no i tylko tą stówę droższy (opierając się na rankingach) ciekawe ile mój sklep za niego sobie zażyczy.
ciekawe ile mój sklep za niego sobie zażyczy
Musisz kupować w tym samym sklepie w którym kupiłeś obecnego AMD ?
Jak masz mało sianka to kup i5 2500 (tylko używane) będzie lepszy od dowolnego proca AMD.
Taaak ten proc ma bodajze 5 czy 6 lat
Co do kwestii gwarancji takiego proca... Cóż nie słyszałem jeszcze żeby komuś cpu się popsuło w PC.
Tym bardziej jeśli ktoś ma proca którego nie da się podkręcać