Mam do wyboru Acer f5 771g 17 calowy z i5 7200u gtx950m 4gb gddr5 8gb ram 1tb hdd oraz Lenovo ideapad 700 15 calowy z i5 6300hq 8gb ram 1tb hdd gtx950m 4gb gddr3 ale do niego bede musiał dokupic dokupić nagrywarkę i koszta wzrosną.. Nie ukrywam że wolałbym nie kupować dodatkowo nagrywarki ale nie mam pojęcia jak się zachowuje acer pod obciążeniem bo nie znalazłem nic pomocnego w internetach, dodam że grane będą gry takie jak lol, aion, payday2, i inne o podobnych wymaganiach jak cs go czy hitman absolution
Po co Ci nagrywarka? Od 2014 przesiadłem się na komputer bez niej, kupiłem napęd zewnętrzny którego nie użyłem ani razu. Serio ktoś jeszcze na PC z płyt korzysta?
Jak ktoś w miarę regularnie kupuje np CD Action to napęd się przydaje. Jak ktoś ma kolekcję gier na płytach to też się przydaje.
Co do laptopa to brałbym tego Acera ze względu na nowszy procesor. A w przyszłości wywaliłbym HDD i zastąpił go SSD 512 GB.
To jest niskonapięciowy proc i jeżeli chodzi o wydajność to sporo odstaje od starszego kolegi. Niemniej jednak oba laptopy nie są powalające. Jaka cena?
Oba za 3330zl + te 100 zl nagrywarka gdybym brał Lenovo. Może znasz jakieś inne laptopy do tych 3450zl jednak to już jest maksimum jakie mogę wydać
ja szukam teraz też laptopa, takiego do pracy biurowej, czyli nic wymagającego
mysię nad
Aspire R5-571T
fajny bo z dotykowym ekranem
obecnie mam acera Aspire Timeline od ponad 6 lat i jestem nadzwyczaj zadowolony ponieważ trzyma się bardzo dobrze
zastanawiałem się też nad Lenovo Yga ale parametry podobne tylko grafika dodatkowa od nividy i droższy o 500zł, z doświadczenia wiem ze na laptopie grac nie będę, więc wydatek zbędny.
Ważne by laptop miał klawiaturę numeryczną matryca 15 z większą np 17 to z laptopa robi się kawał nieporadnego ciężaru.
Znalazłem 3 laptopy w x-kom.pl
[link]
[link]
[link]
Lenovo110-15/hp15/lenovo310-15 z i3 6100u i windowsem 10, kolejno 12/4/8gb ramu ddr4, 256/256/240gb ssd na sata III, a hp ma dotykowy ekran
Do 3500 zł jest parę modeli. Polecam ten - https://www.x-kom.pl/p/346316-notebook-laptop-156-msi-gl62-i5-6300hq-8gb-1tb120ssd-gtx950m-fhd.html
Posiada wszystko co byś chciał mieć w swoim laptopie. Zarówno SSD na złączu M2, które oferuje szybsze przesyłanie danych niż na SATA. Do tego nagrywarkę DVD-RW. Dysk 1 TB (5400 rpm), ale nie dostaniesz w takiej cenie szybszego, bo masz tutaj już SSD. GPU - GTX 950M 2 GB GDDR5 ( są wersję z 4 GB) i takie bym polecał, ale z czegoś trzeba by było rezygnować. No i przede wszystkim procesor o wysokiej wydajności, bo 6300 HQ.
Polecam też swój model laptopa, którego kupiłem w lutym. Cena to 3600 zł. Coś od HP - http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-pavilion-15-bc050nw-w10.bhtml
Może nie być dostępny w sklepach, bo zapewne został zamieniony na inny model o takich samych parametrach. Cenię sobie ten model. Posiada ciche chłodzenie, nie nagrzewa się pod maksymalnym obciążeniem (jest chłodna powierzchnia). Do tego ma GTX'a 950M z 4 GB pamięci własnej. Nie ma SSD, ale ma 1 TB HDD 7200 rpm. Nie ma nagrywarki, ale dokup za 50 zł, to nie problem, jeśli cię to interesuję. Polecam. Ma windowsa 10 w zestawie.