Siemka, obecnie kończę gimnazjum i wybieram się do liceum na profil human. Po tym profilu zamierzam w przyszłości studiować filologie polską. I teraz nie wiem, ponieważ mam do wyboru spośród 2 humanów: z rozszerzonym angielskim lub z rozszerzonym WOS'em. I pytanie jest takie jaki rodzaj humana jest bardziej potrzebny na filologii.
Z tego co pamiętam jeszcze parę dni temu chciałeś iść na informatykę... widać, że jesteś niezdecydowany.
Tak jak już w twoim pierwszym wątku pisałem, 1 klasa LO teoretycznie ma na zadanie wyrównać poziom po gimnazjum, więc materiał w każdej klasie jest bardzo podobny, lecz zależy to od liceum/nauczyciela (niektóre licea już zaczynają po troszkę rozszerzać od 1 klasy). Dowiedz się jak to jest w tym liceum do którego chcesz iść, wtedy masz jeszcze 1 rok na podjęcie decyzji zanim zaczną się rozszerzenia (zawsze możesz się przepisać do innej klasy - raczej nie powinno być z tym problemu).
spoiler start
Wydaję mi się, że jeszcze 10 razy zmienisz zdanie (skoro w ciągu paru dni z informatyki przestawiłeś się na filologię...), albo ostatecznie pójdziesz tam gdzie większość twoich znajomych. Mimo wszystko, życzę udanego wyboru... :)
spoiler stop
Może od razu napisz, że chcesz iść na biol-chem, a nie się tak czaisz z informatyką i humanem.
Od razu idź do Mcdonalda i łap znajomości, po filologii ci się przydadzą
A serio to praca nauczyciela polskiego to trudny chleb i za małe pieniądze