Zamierzam złożyć nowy PC, ale teraz już się nie orientuję jaki procek i grafa są na dzień dzisiejszy najlepsze.
Poradzicie coś?
Wszystko zależy w jakim stopniu ograniczają Cię koszty.
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-71/z3c30edd?N=1
Spokojnie do 10k mogę wszystko złożyć. Teraz tylko co tam wcisnąć by służyło na pare lat
Gtx Titan - 4000zł
Hd 7990 - 3700zł
Intel core i7 4930K - 2100zł
Chociaż nie wiem czy jest sens tyle na kompa dawać.
A zasilacz kup z be-quite 1000 W
Chociaż możesz kupić intel core i5 4670K za ponad połowę taniej - jeśli komputer ma być do gier oczywiście.
Zasilacz starczy Be Quiet! Dark Power PRO 10 850W 80PLUS.
Ale spokojnie starczyłby jakiś 700w.
Teraz tylko co tam wcisnąć by służyło na pare lat
Słuchaj kupujesz grafę za 4000 zł, która dałaby radę udźwignąć wszystkie gry przez parę lat, ale wyjdzie jakiś rodzynek co będzie obsługiwał tylko DX12 i co wtedy? NIE ZAGRASZ!!! Nie ma sensu przepłacać.
Spoko spoko sens zawsze jest. Sensu nie ma kupowac taniego kompa. Odkad zlozylem pierwszego sredniaka i po kilku latach musiałem do niego dokladac to juz nie skladam byle czego. Moj poprzedni komp siedzial u mnie cos okolo 6 lat i tak naprawdę hulalby do dzis.
Po tym zlozylem moje i5 3570k hd 7970 Maximus v formula thunder fx Tt lvl 10 gt
i bede mial na nastepne dlugie lata
Lateralus-> Napisz sobie w seryjnym(link w drugim poście) tam Ci Orzełek albo Przemo coś doradzą, tu widzisz jakie odpowiedzi dostajesz, taki pluto, który nawet nie potrafi dodawać i nie wie, że do funkcjonowania komputera jest potrzebne coś więcej niż grafika, procesor i zasilacz.
@up Pewnie masz na myśli Płyta Główna!!!
PS. Też uwielbiam ATB:-) Pamiętam kiedyś strasznie uwielbiałem Hold You w remiksie z Ratty.
Przypominasz trochę mnie. Muza klubowa + komputery. Pozdro;
siwy346
Podałem najlepszą kartę i procesor, ponieważ o to prosił
Nic tam nie przeczytałem o płycie głównej, pamięci ram czy dysku.
który nawet nie potrafi dodawać O co ci tu chodzi?
Tu masz ranking Grafiki - http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-kart-graficznych
a tu masz ranking procków - http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-procesorow
Fakt wątek trochę źle sformułowany.
Weź pod uwagę post numer 3. Autor wyraźnie zaznacza ile chce wydać na całość, więc wypadałoby mu dać jakiś konkret.
Wielu ludzi kompletnie omija kilka aspektów przy składaniu mocnego kompa, płytę główną, chłodzenie, obudowę i zasilacz(który powinien być na pierwszym miejscu). Więc skoro uważam, że jeżeli ktoś zadają pytanie o procka i grafikę to warto się trochę wysilić i dodać kilka słów czy zapytać o resztę sprzętu bo znaleźć najlepszą grafikę i procesor dostępne na rynku to można samemu znaleźć w Google.
Jeśli wziąłbyś hd 7990 i i5 4670K (i7 nie opłaca się brać do gier) to zastałoby ci jeszcze ok 5000zł.
Płyta główna - Asus MAXIMUS VI HERO Intel Z87 LGA 1150 (750zł)
Zasilacz - Be Quiet! Dark Power Pro 10 750W CM 80PLUS Gold (720zł)
Obudowa - kwestia gustu (tylko aby była pojemnościowa)
Dysk twardy - Seagate Barracuda, 3.5'', 3TB, SATA/600 (ok 400zł)
Dysk ssd - Samsung 256GB SSD840 (900zł)
Pamięć - Crucial Ballistix DDR3 8GB/1866 (2*4GB)
Co do obudowy to patrz czy ma filtry jak moja tt lvl 10 gt. I czy ma przeciag jak moja. Moj kumple wysmial mnie ze ja kupilem. Sam kupil w podobnej cenie jakas i musial zdjac boczna sciane bo grzala mu kompa az do niebezpiecznego poziomu. Moja natomaist to jeden wielki przeciag
procesor : Procesor Intel Core i7-3970X Extreme 3.5GHz BOX 3922zl
plyta glowna: Płyta główna Asrock X79 EXTREME11 2175zł
RAM: Pamięć Corsair DDR3 8x8GB 1866MHz CL9 XMP Vengeance 2904zł
6 kart graficznych 3 x sli : Karta graficzna Evga GeForce GTX TITAN 6GB DDR5 PCI-E BOX 12 080zł
dysk: Dysk Samsung EVO MZ-7TE1T0BW (2.5", 1TB, SATA/600) 2443zł
obudowa: Obudowa Thermaltake Level 10 GT LCS (VN10031W2N-B) 1369zł
zasilacz: Zasilacz Enermax Platimax 1500W 1477zł
i jeszcze jakies fajne chlodzenie cieklym azotem by sie przydalo i te 27000 zl minimum trzeba wydac na dobrego kompa do gier :)