Cześć, postanowiłem kupić nową myszkę, poszukałem parę ale nie wiem którą wybrać. Doradzicie która była by najlepsza? mam średnie dłonie, od kciuka do palca wskazującego ma ok.12 cm, chwyt to raczej fingertip/palmgrip. Gram głównie w strzelanki sieciowe, fps'y.
-Tt eSports Talon Blue
-Tt eSports Saphira
-Tt eSports Theron
-Tt eSports Black Element
-Razer Taipan Battlefield 4
-Razer Abyssus 2014
-Razer Deathadder
-Steelseries Diablo 3
-Sharkoon Drakonia
http://pclab.pl/temat/Najlepsza.myszka.do.gier.polecane.modele,57443/5
http://pclab.pl/temat/Najlepsza.myszka.do.gier.polecane.modele,57443/6
Popatrz sobie coś z tego.
Ja bym ci polecał kupić R.A.T'a 3, z tego co wiem ma duże możliwości regulacji aby dostosować ją do swojej dłoni.
R.A.T 3 nie podoba mi się, z tych Tt esports co wymieniłem, mógłbyś powiedzieć która najlepsza?
Do tego przedziału cenowego Sharkoon Drakonia będzie bardzo dobrym wyborem. Przyciski OMRON, bardzo dobry sensor AVAGO, pozłacana wtyczka, 12 programowalnych przycisków, gumowana powierzchnia, zmiana ciężaru za pomocą odważników. Do 170 zł dostaniesz jeszcze podkładkę zaprojektowaną specjalnie pod tę myszkę.
Ale nie wiem czy Sharkoon za duży nie będzie, bo mam chyba mała rękę ;p
Fakt, to dość spory gryzoń.
A słyszałeś coś o MSI interceptor ds100? bo fajnie wygląda nawet i nie droga.
[5] Sharkoon drakonia wcale nie ma najlepszego sensora, laserowe avago 9500 to nie jest szczyt marzeń, chyba, że lubisz grać z akceleracją albo grasz na wysokiej rozdzielczości (wtedy to praktycznie nie ma znaczenia), ale w tym przedziale cenowym raczej lepiej wybrać coś z optycznym sensorem.
Co do innych opcji - od siebie polecam Razera abyssusa 2014 albo TT Saphire. Sam miałem Saphire przez dosyć długi czas (prawie 2 lata) i nie miałem w sumie na co narzekać, no może poza jakością wykonania, która niestety nie należy do najlepszych, ale sam sensor (optyczny avago 3090) jest prawie najlepszym na rynku. Abyssus 2014 to też dobry wybór, ale raczej za mały pod palma. Obie myszki są generalnie dobre, więc przy wyborze kieruj się wygodą :)
Możesz jeszcze spojrzeć na Kinzu V3, sam się nad nią zastanawiałem jak ostatnio zmieniałem mysz, ale koniec końców wybrałem jednak Zowie :)
Czy ktoś z Was przesiadał się z Logitech mx518 ?
Wizualnie jest jak Logitech G400, czy jest sens zmieniać mx518 ?