Nie będę się zagłębiał w szczegóły, ale moja myszka Microsoft miała dziś (zasłużone) spotkanie ze ścianą. Średnio zmieniam myszki co 8-10 miesięcy, kupuję Logitechy, Microsoft, raz HP. Spędzam przy komputerze bardzo dużo czasu, spokojnie 8-12 godzin dziennie. Zwykle kupowałem myszki za 50-80 zł, ale teraz zastanawiam się czy nie jest tak, że lepsza myszka starczy na dłużej. Tzn. w dużej mierze zastanawiam się czy problem jest z myszkami czy ze mną, jako użytkownikiem i po prostu nie ma sensu kupować czegoś lepszego.
Od myszki oczekuję w miarę dużej płynności i tego żeby nie łapała freezów. Powinna być bezprzewodowa. Dostaję szału od konieczności wymieniania baterii co 2 tygodnie, a akumulatory w mojej myszce trzymają... 3 godziny. Więc może coś co się ładuje przez USB?
Mam tylko 2 porty USB w komputerze, ale myszki BT są podobno gorsze, więc port USB to nie będzie problem. I tak zwykle jeden jest wolny. Wystarczy żeby były 3 klikalne przyciski (klikalne, nie jakieś cuda z klikaniem "od dołu") - lewy, prawy i scroll. To nie musi być żadna gamingowa myszka.
Rozmiar - mała, wariant przenośny.
Doradźcie coś proszę, cena nie gra tu aż takiej roli, jeżeli naprawdę okaże się, że ja sobie tymi myszkami z tanio-średniej półki utrudniam życie. Jeśli to jednak moja wina i źle z nich korzystam, nie dbam, etc. to w takim razie poproszę coś za 5 dych i będę sobie co pół roku wymieniał.
Uzywam
dziala bardo dobrze. Baterie wymienilem po 2,5 roku.
http://www.x-kom.pl/p/249335-mysz-bezprzewodowa-logitech-mx-anywhere-2.html
a kontynuacja równie udana?
Wydaje mi sie, ze 2 baterie aa, ktore sa w starszej wersji beda mialy wieksza pojemnosc niz jeden wbudowany akumulator w nowszej. Poza tym to pewnie to samo.
Logitech m185. Uzywam i nie mam na co narzekać. Posiadam półtora roku. Polecam
No kupiłem tego Logitech MX Anywhere 2 (akurat promocja była w Karen - za 199).
Przyznam szczerze, że póki co to za bardzo się w pracy od myszki za 50 zł nie różni. Jest ładniejsza i w ogóle premium look, ale nie ma jakoś histerii jeśli chodzi o usability ;)