Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jaka konsola będzie odpowiednia?

26.05.2014 20:17
1
zanonimizowany739102
1
Junior

Jaka konsola będzie odpowiednia?

Witam! Od zawsze grałem tylko na PC, ale od pewnego czasu interesuje się zakupem konsoli, najlepiej nowej. Nie zależy mi na grze online, głownie będę korzystał z konsoli samotnie i niezbyt często, czasem ewentualnie z jakimś znajomym w coś pyknąć, ale samej konsoli nawet nie mam zamiaru podłączać do internetu. Z racji braku czasu interesuje mnie możliwość tylko i wyłącznie pogrania bez większych problemów. Same gry planuję nabywać wyłącznie w wersji pudełkowej. PS4 odpada bo za duże koszta. Czy zwykłe, najtańsze PS3 Super Slim 12GB jest w ogóle warte zainteresowania? Jeśli nie to co polecacie? Jestem kompletnym laikiem w kwestii konsol, więc nie mam pojęcia na co zwracać uwagę przy zakupie. Czy taka mała pojemność dysku w czymś przeszkadza? I jak z awaryjnością tejże konsoli?

26.05.2014 20:47
2
odpowiedz
zanonimizowany924115
9
Senator
Wideo

Z mojej strony polecam PS3 Super Slim i nie ma takiego czegoś jak popsute PS3!

A co do pojemności - to niestety na instalacje gier na HDD nie starczy ci pamięci i jak wiemy wolnego miejsca nie jest wcale 12 GB, tylko niecałe 10. Wiem co mówię, bo sam posiadam PS3 Super Slima 12 GB.

Hmm, na twoim miejscu dozbierałbym jeszcze na konsole z większym dyskiem (SS'a 500 GB). Najlepiej kupić raz, a dobrze.

Lub jak chcesz troszkę zaoszczędzić kaski, to musiałbyś dokupić dysk, a o montaż nie musisz się martwić, bo jest bardzo łatwy. :) Masz tu linka, jak się montuje - http://www.youtube.com/watch?v=fQbfMW4-9rI

Sam już montowałem do mojego SS'a 12 GB i chodzi wszystko idealnie. TYLKO DYSK MUSI BYĆ W SYSTEMIE "SATA" i 2,5" cala! A, i TRZEBA mieć tak zwane "sanki", aby dysk nie latał, wtedy luźno siedzi w konsoli. (Tylko musisz przykręcić do dysku). A na koniec włożyć dysk w konsole.

Btw. tak ogólnie to bardzo POLECAM PS3! Posiadam tę konsole już kilka ładnych lat i nie żałuje z zakupu ani trochę. :) Gry są świetne np. seria Uncharted, po sieci możesz za darmo pograć oraz genialny abonament PlayStation Plus+ (co miesiąc dostaje się kilka gier za darmo i to nie byle jakich, same hity MÓWIĘ CI!).

No po prostu WARTO!

26.05.2014 21:00
3
odpowiedz
zanonimizowany992477
0
Pretorianin

PS3 oczywiscie.

26.05.2014 22:09
jaxon
4
odpowiedz
jaxon
93
Infidel

mam obydwie konsole i w takim wypadku polecam zrobić sobie rekonesans exclusivów i na dłuższą metę polecam jednak jakiś większy dysk

27.05.2014 10:32
5
odpowiedz
zanonimizowany739102
1
Junior

Ok, w takim razie chyba zdecyduje się na Super Slim 500GB. Jeszcze jedno pytanie Slim, a Super Slim. czym się różnią?

27.05.2014 11:10
6
odpowiedz
Thun
179
Senator

Super Slim jest nowsza po prostu.. i brzydsza moim zdaniem :)

27.05.2014 12:42
7
odpowiedz
zanonimizowany494300
39
Konsul

@yyyyy: (swoją drogą jak Ty ten login wpisujesz? :P)

Super slim jest mniejszy. Za to z tego co wiem to trochę bardziej się grzeje i jest bardziej awaryjny (ale to tylko na podstawie info z sieci bo sam mam tylko Slima, który spisuje się świetnie od kilku lat). Ale przede wszystkim to jednak podepnij konsolę do neta bo warto. I nie mówię tu o multi :)

Aha, i co do dysku to koniecznie omiń 12GB - wiele gier (np. GTA5) nawet się nie zainstaluje.

27.05.2014 18:22
👍
8
odpowiedz
zanonimizowany992477
0
Pretorianin

Wcale nie, Super Slim moze i nie jest przepiekny, ale na pewno sie nie grzeje, ani nie jest brzydki. Czesto gram po kilka godzin dziennie i nic sie nie dzieje. Mialem tez Slima i powiem, ze dla mnie byl troche za duzy. Ale i tak PS3 to najlepsza konsola!

27.05.2014 20:17
😊
9
odpowiedz
Daybingo
107
Pretorianin

Polecam ci wybrać konsole na podstawie pada, no chyba że bardzo zależy ci na graniu w exy z tych konsol :)

27.05.2014 20:21
Bezi2598
10
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

Super Slim jest droższy, brzydszy i w niektórych przypadkach bardziej awaryjny.

Po co polecacie mu kupować najdroższą wersję dogorywającej konsoli?

Lepiej kup jakąś używkę i nie musi to być koniecznie Super Slim. Ja bym brał jakiegoś zadbanego fata.

Forum: Jaka konsola będzie odpowiednia?