AMD athlon(tm)II X2 250 procesor 3.00Ghz
ram 4,00 GB (dostępne 3.00 GB)
32bit win 7 ultimate
Nvida GeForce GT 220
Wiem że za słaba karta graficzna, ale jest wspomagana dobrym procesorem.
Dodam jeszcze, że Crysis działa mi płynnie ma wysokich! A MW3 na wysokich w rozdzielczości 1920/1080!
Aha i co to znaczy że ram 4 GB dostępne 3? To tak jak bym miał 4 czy 3?
A jak nie Battlefield 3 to może Bad company 2?
Aha i co to znaczy że ram 4 GB dostępne 3? To tak jak bym miał 4 czy 3?
to tak jakbys mial 3GB, masz 32 bitową wersję systemu Windows, na 64 bitowej pokazuje normalnie 4GB i wyżej
Aha, ale w końcu pójdzie czy nie?
Nie, nie pójdzie - będzie skakał. Grasz w rozdzielczości 1920x1080, posiadasz bardzo słaby procesor i tragiczną kartę graficzną, która w tej rozdzielczości przy nowych grach wysiada. Wymień te 2 elementy to wtedy nawet pobiegnie, nie tylko pójdzie.
Ale jak zmniejszę rozdzielczość to pójdzie?
Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie windows, wybierz rozdzielczość ekranu, zjedź do 1024x768, kliknij zastosuj. Przypatrz się, jak to wygląda, a następnie wyobraź sobie, ze tak będzie wyglądała gra. W takiej rozdzielczości może jakoś "pójdzie", tylko co to za przyjemność, gdy wszystko jest rozmazane? Cudów nie ma. Przy takiej rozdzielczości wymień kartę graficzną i procesor, problemy znikną.
aope nie każdy wymaga super ultra grafiki w grach. Gra pójdzie. Może nie 'pobiegnie' ale będzie działać. Więc się nie czepiaj. Pytanie było czy gra będzie działać. A nie na jakich detalach będzie działać.
Dell` s - widziałeś, w jakiej on gra rozdzielczości? Rozumiem, że jeśli pytanie, które stawia autor brzmi "czy uruchomię grę" to tak, uruchomi. Czy w nią pogra? Nie, będzie oglądał slideshow, chyba, że zmniejszy rozdzielczość dzięki czemu zyska iście paskudny wygląd. Ta karta jest słabsza od GeForce 8800 i to znacznie. Weź to pod uwagę a następnie połącz z 1920x1080. Niech to da Ci do myślenia: http://www.pcgameshardware.com/screenshots/original/2009/10/GT220-CoD-1280.png zanim będziesz brnął we wprowadzanie chłopaka w błąd.
widziałeś, w jakiej on gra rozdzielczości?
Zawsze może zmniejszyć rozdzielczość.
Czy w nią pogra?
Jeśli będzie chciał poznać fabułę i po prostu pograć sobie to sobie pogra. A jeśli chciał podziwiać efekty specjalne to nie za bardzo będzie miał co podziwiać. Ale pogra! ; )
W sumie zamiast tej gry możesz kupić lepszą kartę. Powiedzmy że chociaż 4850. Będzie znacznie lepsza i będziesz mógł podziwiać 'efekty specjalne' z których ta gra w dużej mierze zawdzięcza swoja popularność.
zanim będziesz brnął we wprowadzanie chłopaka w błąd.
Uzasadnij dlaczego ja go wprowadzam w błąd? W jakiej części mojej wypowiedzi tkwi ten błąd?
Ale spokojnie, Ten komputer ma już swoje lata i jak go kupowałem to była rakieta ;-)
Może kiedyś wymienię kartę, ale na razie chciałem tylko wiedzieć czy w ogóle mi pójdzie, ponieważ nie mam obecnie w co grać.
Chciałem kupić coś pod multi a przypuszczam że nawet w rozdzielczości 640x480 będzie to wyglądało o wiele lepiej niż CS
Wielkie dzięki za pomoc
P.S. Jestem nowy na forum ale chyba będę tu częściej zaglądał
Ja BF3 przeszłem na niskich detalach i rozdziałce 1280x1024 na takim sprzecie:
Core 2 Duo E6300 OC 2,40Ghz
Gigabyte EP41-UD3L
GeForce 9500GT OC 650/470/1600 Mhz
WD Caviar 250GB 8MB
2GB RAM DDR2 914Mhz
OCZ Fatal1ty 400W
Win 7 Ultimate 32bit
wiec Twoj komp tez powinien sobie poradzic z ta gierka na niskich detalach.