POPROSZĘ O POMOC:
Mam 2kę dzieci. Córka 8, syn 5lat. Mamy XBOXa 360 z Kinectem.
Jaką grę powinienem im kupić pod choinkę.
Moje kryteria:
- nie Lego (męczą mnie te tytuły, na maksa monotonne, a dzieciaki się tym nudzą)
- nie Rayman bo już mają i jest super, choć ja przeszedłem bo momentami trudny
- mile widziana platformówka
- mile widziana logiczna
- mile widziana CO-OP albo split screen.
- Sonic jakoś tyłka nie urywa, zresztą nigdy tego nie kumałem, to chyba tylko dla Azjatów ;-)
- może jakaś śmieszna bijatyka dla dzieci
- mile widziana gra, w którą mógłbym czasem z nimi pograć
- Prince of Persia (remake) Podoba mi się. Miałem jakoś 8 lat jak zobaczyłem oryginał po raz pierwszy. A w wieku 10-12 lat byłem wielkim fanem tej gry.
- Max: The Curse of Brotherhood (takie Limbo tylko kolorowe), pobrałem demo i być może powinienem zainwestować w fulla.
- Peggle - demo mam ale co ponad demo ta gra jeszcze daje?
- Super Meat Boy - demo mam. Mega trudne, zresztą chyba 12+
- FEZ - ponoć dobre ale jakoś nie jestem przekonany
- Ilo Milo kupiłem - fajne przez 5 minut, ale w końcu nuda!
- Fruit Ninja - kupiłem, nie porwało dzieciaków.
Syn lubi Avengers, ogląda na mojej komórce na Youtube jakieś mody GTA z bohaterami Marvela i DC. Może coś podobnego jest?
Wydaje mi się, że oglądnąłem dużo forów, gameplayów i rankingów i muszę powiedzieć, że ten XBOX 360 nie trafia w potrzeby dzieci. Gram na tym w Forzę Horizon - najlepsza samochodówka w jaką grałem, kupiłem sobie ukochanego Orange Boxa jednak to nie to na padzie co z myszą na PC.
Gears of War i Assasin's Creed mnie nie porwało, Kinect Adventures już wszystkim nam wychodzi bokiem... choć lubię czasem nawalony w pontony pograć ;-) niezła faza!
Ale co z dziećmi. POMOCY!!!
Viva Pinata
Banjo Kazooie Nuts'n'bolts
Skylanders (wydasz później milion na dodatkowe figurki)
Spiderman Shattered Dimensions
Legend of Spyro Dawn of the dragon
Faktycznie na x360 mało jest produkcji typowo dla dzieci.
Z superbohaterskich sytuacji najlepsze są Saint's Row 4 i Prototype 2, ale dla ośmiolatka się nie nadają.